Jeg ved godt, at billede og overskrift ikke hænger helt sammen, men bare rolig, forklaring følger.
Hver morgen koger jeg en svimlende portion havregrød i tilfælde af, at ungernes appetit topper på netop det tidspunkt. Pigen kan helt seriøst spise op til fire portioner, og Drengen følger efterhånden godt med. Andre dage rører de stort set ikke morgenmaden, og jeg står tilbage med en kedelig grydefuld grålig grød.
Tidligere røg den overskydende grød ofte i en brøddej, men det seneste halve år, har jeg stort set kun bagt efter denne opskrift, og den kan altså ikke klare sådanne påfund. I stedet har jeg gjort det til en vane at bruge grøden til lækre kiks, når jeg altså ikke bare gemmer resterne til Drengens eftermiddagsmåltid.
Der er jo absolut intet nyt over havregrødskiks, men efter at have glemt alt om disse geniale snacks i flere år, er jeg ovenud begejstret for de mange muligheder, der er i en kedelig klat kold grød. Derfor skal de selvfølgelig omtales her.
Og nu til det med vinen. Kiksene på billedet lavede jeg i går til en hyggelig lille stund med Pigen, men øj hvor ville de dog være absolut fantastiske til et glas rødvin. At åbne en flaske vin en torsdag eftermiddag alene med børnene, er dog præcis så upassende, at jeg nøjedes med en kop kaffe. Men altså, næste gang…
Halvdelen af kiksene blev drysset med jomfru i det grønne og flagesalt, og den anden halvdel med spidskommen og flagesalt. De kan drysses med stort set alt, og man kan også røre krydderier og evt. lidt sukker i grøden inden bagning. Jeg kan fx ret godt lide en sød udgave med kanel til eftermiddagskaffen. De salte udgaver er dog klart mine yndlings.
Springer man salt, sukker og de kradse krydderier over, er det også en skøn babysnack. Drengen, der rnu er 8 måneder, er ellevild med at gnaske i dem, og kan sagtens spise dem i barnevognen uden at fedte alt til. Det er lidt af et hit hos den vasketøjsansvarlige.
Salte havregrødskiks
1 rest havregrød
flagesalt
krydderier efter smag og behag (min favorit er jomfru i det grønne)
Smør havregrøden tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er lettest med varm grød. Bruger man kold grød, kan man bruge en spatel eller en ske dyppet i kogende vand.
Drys grøden med flagesalt og krydderier.
Bag grøden ved 165c varmluft i ca. 45 min. til den er sprød. Lad kæmpekiksen køle lidt af, og bræk den derefter i flager.
Skriv et svar