Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Knasende kiks til et godt glas vin

6. februar 2015 by Valbylille Skriv kommentar

havregrødskiksJeg ved godt, at billede og overskrift ikke hænger helt sammen, men bare rolig, forklaring følger.

Hver morgen koger jeg en svimlende portion havregrød i tilfælde af, at ungernes appetit topper på netop det tidspunkt. Pigen kan helt seriøst spise op til fire portioner, og Drengen følger efterhånden godt med. Andre dage rører de stort set ikke morgenmaden, og jeg står tilbage med en kedelig grydefuld grålig grød.

Tidligere røg den overskydende grød ofte i en brøddej, men det seneste halve år, har jeg stort set kun bagt efter denne opskrift, og den kan altså ikke klare sådanne påfund. I stedet har jeg gjort det til en vane at bruge grøden til lækre kiks, når jeg altså ikke bare gemmer resterne til Drengens eftermiddagsmåltid.

Der er jo absolut intet nyt over havregrødskiks, men efter at have glemt alt om disse geniale snacks i flere år, er jeg ovenud begejstret for de mange muligheder, der er i en kedelig klat kold grød. Derfor skal de selvfølgelig omtales her.

Og nu til det med vinen. Kiksene på billedet lavede jeg i går til en hyggelig lille stund med Pigen, men øj hvor ville de dog være absolut fantastiske til et glas rødvin. At åbne en flaske vin en torsdag eftermiddag alene med børnene, er dog præcis så upassende, at jeg nøjedes med en kop kaffe. Men altså, næste gang…

Halvdelen af kiksene blev drysset med jomfru i det grønne og flagesalt, og den anden halvdel med spidskommen og flagesalt. De kan drysses med stort set alt, og man kan også røre krydderier og evt. lidt sukker i grøden inden bagning. Jeg kan fx ret godt lide en sød udgave med kanel til eftermiddagskaffen. De salte udgaver er dog klart mine yndlings.

Springer man salt, sukker og de kradse krydderier over, er det også en skøn babysnack. Drengen, der rnu er 8 måneder, er ellevild med at gnaske i dem, og kan sagtens spise dem i barnevognen uden at fedte alt til. Det er lidt af et hit hos den vasketøjsansvarlige.

Salte havregrødskiks
1 rest havregrød
flagesalt
krydderier efter smag og behag (min favorit er jomfru i det grønne)

Smør havregrøden tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er lettest med varm grød. Bruger man kold grød, kan man bruge en spatel eller en ske dyppet i kogende vand.

Drys grøden med flagesalt og krydderier.

Bag grøden ved 165c varmluft i ca. 45 min. til den er sprød. Lad kæmpekiksen køle lidt af, og bræk den derefter i flager.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Danmark og Norden, Efterår, Morgenmad, Opskrifter, Skolestart, Snacks, Sund i januar, Vinter Tags: babymad, bagværk, kiks

« Dadelkugler à la bounty
Alene med ungerne »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved