Endnu et input fra salatkøkkenet. Jeg har for nylig fået fat i et instrument til at lave squashspaghetti, og efter to forsøg med henholdsvis squash og gulerod har instrumentet og jeg allerede opbygget et lettere anspændt had-kærlighedsforhold.
De helt enormt lange strimler squash er virkelig en fryd i køkkenet. De er smukke og sjove, og så smager squash bare rigtig godt i netop den udskæring. Desværre er der et alt for stort spild forbundet med de grønne spaghettier og især her i højsæsonen, hvor squashene er lidt større end almindeligt.
Denne salat er derfor et forsøg på at få brugt den del af squashen, der ikke blev til lange strimler. Squashen har fået selskab af blomkålsstokken, som blev tilovers fra en anden opskrift, men salaten kan selvfølgelig også laves med små, sprøde blomkålsbuketter.
Squashsalat
ca. 1 squash – rester fra squashspaghetti
1 blomkålsstok
bredbladet persille
50g feta
evt. mandler, kerner eller andet knas på toppenRiv grøntsagerne groft, og bland dem med persillen. Anret salaten på et lille fad, og smuldre osten henover.
Tip: Man kan også vælge at snitte blomkålstokken fint for at tilføre noget sprødt til salaten eller drysse den med en håndfuld hakkede mandler, ristede græskakerne eller andet sprødt.
<
Skriv et svar