Det ser ud til at blive høj sol på fredag, og jeg har udsigt til en dejlig ekstrafridag sammen med familien. Dagen er åben for pudsige indfald og spontane ideer, men Manden og jeg har dog en enkelt lille bitte plan. I løbet af dagen skal vi finde en lille solrig plet og nyde et forfriskende glas koldbrygget kaffe, mens vi lader som om, at sommeren allerede er her.
Manden begyndte allerede sidste efterår at tale om koldbrygget kaffe, men det blev ligesom ved snakken, og jeg syntes i øvrigt også, at det lød lidt sært. En lille kaffebar i Las Vegas fik mig dog på andre tanker. De havde cold brewed coffee på kortet, og da det var min tur til at hente kaffe, købte jeg et glas til Manden, så han kunne få afprøvet sin fikse ide.
Er I vimmer, det var godt! Jeg drikker helst min kaffe med mælk, men det er slet ikke nødvendigt, når den er lavet på koldt vand. Bitterheden er minimal, drikken er dejligt læskende og alle kaffens smagsnuancer træder tydeligt frem
Vi køber altid en ny køkkendims, når vi er på ferie, og denne gang blev det til et cold brewed coffe kit. Det er slet ikke nødvendigt, men meget hyggeligt med de små flasker, synes jeg.
Koldbrygget kaffe
(2 glas)
4-5 spsk kaffebønner
3 dl vand
1 lille lærredspose, der kan lukkes
Mal bønnerne til den grove side. Jo grovere kaffen er, desto mere klar og mindre bitter bliver kaffen.
Kom kaffen i posen, og luk den til med en snor. Kom vandet i en lille flaske eller kande, der passer i størrelsen, og kom kaffeposen i. Sæt prop i eller læg noget over, så kaffen bliver under vandet.
Lad kaffen trække i køleskabet i ca. 12 timer. Tag posen op, og server kaffen med masser af is. Er den for stærk, kan den snildt fortyndes med lidt vand.
Kaffen kan holde sig et par dage på køl, når først posen er taget op. Trækker det op til kulde og blæst, kan man sagtens varme den, og drikke den som almindelig kaffe.
Skriv et svar