Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Valbylille julekager

17. december 2014 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Valbylille julekager må vist siges at være min signaturkage. Opskriften er et arvestykke fra min mormor, og kagerne har i min familie altid bare heddet honningkager. Da der slet ikke er honning i dejen virker det dog en anelse fjollet, og jeg har derfor her i 2019 besluttet at give dem et nyt navn. Og det blev intet mindre end Valbylille julekager. Det siger vist ikke så lidt om, hvor meget jeg holder af dem. Udover denne introduktion er resten af indlægget fra 2014. Og teksten holder endnu: Jeg gemmer stadig de pæneste kager til mig selv.

Oprindeligt indlæg

Efter næsten tre ugers ophold på øverste hylde i køleskabet, kom dejen til min mormors fantastiske honningkager (uden honning) endelig i brug i søndags. Det er virkelig verdens bedste julekager, og hvis I stadig har tomme kagedåser, er det bare med at komme i gang.

Min søster var på heldagsvisit med sin familie, og efter frokost blev Pigen og hendes fætre bænket med hver deres klump dej og en masse udstiksforme. Drengene mistede interessen efter anden udrulning, mens Pigen blev ved, til både hendes og drengenes dej var forvandlet til små figurer.

mormors julekager

Ved de årlige honningkagebageweekender hos vores mormor og morfar, var der ikke noget med at stoppe, før alle kager var stukket ud, bagt og dekoreret med tyk og farvestrålende glasur. Hvert år fyldte vi 15-16 bageplader med kager. De første blev pyntet med omhu, fine detaljer og stor præcision, men efter et par plader havde vi mavepine efter mange gange at have suttet glasurfingrene rene, og resten skulle bare overstås. Vi ville hellere spille mastermind og fire på stribe.

De grimmeste kager lagde vi altid til side til vores onkel, mens vi værnede om de allerfineste, og jeg må indrømme, at jeg har det på samme måde endnu, selvom pyntningen går lidt hurtigere end dengang. Jeg har taget min mormors teknik til mig, og bruger en kødnål til at trække farverne ind i hinanden. Det synes jeg bliver så fint.

mormors julekager

Valbylille julekager

Valbylille
Krydrede kager pyntet med glasur er en juletradition hos mange. Opskriften på disse kager har fulgt mig hele livet, og det bliver ikke rigtig jul uden dem. Kagerne er bløde og glasuren er tyk og hård. Og så smager de særdeles dejligt.
4.67 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 12 min
Samlet tid 22 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 30 kager
Kalorier 92 kcal

Ingredienser
 

  • 50 g smør
  • 65 g brun farin
  • 3/4 dl lys sirup
  • 1/2 dl mælk – gerne kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk nellike

Glasur

  • 1 pk flormelis
  • kakao
  • evt lidt eddike og farve

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret ved lav varme, og bland farin og sirup i. Tilsæt mælk. Bland de tørre ingredienser og rør dem i den lune sukkermasse.
  • Sæt dejen på køl, og lad den gerne stå 2-4 uger. Den kan dog også bruges efter et par timer.
  • Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik små figurer ud. Bag dem ved 170c i 10-12 minutter.
  • Når kagerne er kølet af og er blevet sprøde, skal de dekoreres med glasur. Kom evt. lidt eddike i glasuren for at gøre den mere blank. Lad de dekorerede kager stå fremme natten over.
  • Kom de færdige kager i dåser. Er de stadig hårde, skal låget lægges løst på. Så vil de blive bløde og lækre i løbet af en dags tid.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.


Mine yndlingsopskrifter

Vaniljekranse


Det her er måske også noget for dig?

  • Julemandens yndlingscupcakes
  • Kattetunger med appelsin og chokolade
  • Zombie zmåkager
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Jul, Kager og sødt, Opskrifter, Småkager og cookies Tags: børn i køkkenet, glasurkage, småkager

« Marcipanbrød med cognac
Lækre æbleskiver til juleferien »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved