Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Om Valbylille

Velkommen til Valbylille! Jeg hedder Emilie, og det er mig, der bor her.

Valbylille er min lille verden, hvor jeg samler alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det om mad, for det er i forbindelse med madlavning, at jeg i en travl hverdag har bedst mulighed for at snige lidt kreativitet ind.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Her på bloggen deler jeg også oplevelser for børnefamilier, anbefalinger af spil og bøger og ideer til kreative sysler for både store og små. Har du spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil du dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Om kalorieberegningerne

Jeg er i 2020 begyndt at sætte kalorieberegninger på mine opskrifter, hvilket har affødt flere spørgsmål. Svarene får du her:

  1. Det er ikke en sundhedsblog, og jeg tæller ikke selv kalorier. Jeg har derfor nøje overvejet, om jeg skulle sætte kalorieindhold på opskrifterne, og besluttede at gøre det, fordi det er nemt for mig, google elsker det, og måske har det værdi for dig?
  2. Jeg har til gengæld fravalgt oplysninger om fordeling af næringstoffer. Hvis du vil vide, hvor mange kulhydrater eller c-vitaminer der er i en bestemt ret, kan jeg dog nemt finde oplysningerne til dig.
  3. Kalorieberegningerne er ikke 100% præcise, men de kan godt bruges som rettesnor. Jeg vejer ikke ingredienserne før og efter tilberedning, og må derfor sjusse mig frem til præcis hvor meget panering, der endte på fisken – og hvor meget fedtsstof den har opsuget. Jeg går hellere efter et lidt for højt end lidt for lavt kalorieindhold.
  4. Kalorieindholdet omfatter de ingredienser, som indgår i opskriften. I denne chicken tikka masala gælder beregningen altså selve gryderetten og raitaen. Øvrigt tilbehør er ikke medregnet.
  5. Ikke alle retter er kalorieberegnet, men i mange tilfælde vil det ikke tage mig mere end 10 minutter. Skriv en kommentar til den givne opskrift, hvis du vil kende kalorieindholdet. Så fikser jeg det hurtigst muligt.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved