En klassisk BLT med sprødstegt bacon, solmodne tomater og syrlig mayonnaise er min absolutte yndlingssandwich. Sammensætningen er ren harmoni for sanserne, og gør mig glad helt ned i maven.
For nylig tillod jeg mig dog at twiste den en smule ved at bruge oksebacon i stedet for gris.
Når vi er i nærheden af Kalundborg, tager vi gerne et smut forbi Mineslund for at købe deres gode lammespegepølse og hvad der ellers frister. Deres varer sælges også i flere supermarkeder, men det er så hyggeligt at hoppe i gummistøvlerne for at gå rundt at hilse på dyrene og derefter besøge den lille gårdbutik.
Sidste gang foreslog Manden, at vi skulle prøve deres oksebacon. Det havde han smagt, da han var i Saudi-Arabien sidste år, og ville lave æg og bacon til morgenmad. Han havde vist været lidt træt efter den lange rejse, for det var ikke faldet ham ind, at det måske godt kunne blive lidt svært at købe svinekød i Saudi-Arabien. Til gengæld blev han overrasket over at finde oksebacon.
Det smager rigtig dejligt og mere fyldigt end almindelig bacon. Jeg har endnu kun smagt det i disse sandwich, men skal helt sikkert bruge det til andre opskrifter. Når det steges på panden skal man blot være opmærksom på at skære det helt tyndt. Ellers tager det lang tid at få sprødt.

Beef bacon sandwich
Ingredienser
- 200 g oksebacon
- 4-8 blade salat
- 3 to mater
- 4 spsk mayonnaise
- 8 skiver brød
- olie
Sådan gør du
- Skær baconen i tynde skiver, og steg dem sprøde i lidt olie.
- Rist brødet, og skær tomaterne i skiver.
- Lav fire sandwich med salat, tomat, nystegt bacon og mayonnaise, og spis dem med det samme.
Det er vigtigt med en god mayonnaise i disse sandwich. Lav den selv eller køb et glas af den bedste slags.
Skriv et svar