Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

New Zealand kiwi tacos

16. marts 2017 by Valbylille 8 kommentarer

Gå til opskrift

Tacos er min nye livret – og især dem her med lam og kiwi!

Jeg overvejer lidt, om vi skal have en fast tacosdag herhjemme. “Torsdagstacos” – Det lyder da ikke helt dumt? Der er så meget godt ved tacos, og jeg tror snildt, at jeg kunne spise dem hver uge uden at blive træt af det. Og især nu hvor jeg har fundet ud af, hvor man kan købe små tortillas til soft tacos. Sådan kan jeg nemlig bedst lide dem.

Jeg har i flere år insisteret på selv at bage mine tortillas og andre former for madbrød, men her på det seneste er jeg altså begyndt at supplere med færdige produkter. Det betyder, at vi nu spiser langt flere tacos end tidligere. De hjemmelavede brød er selvklart bedst, men på en almindelig hverdag kan det godt blive lige lovlig hektisk med tilberedning af både brød, salsa, kød og alt det andet tilbehør. For ikke at tale om opvasken! Jeg bliver udmattet bare af at tænke på, hvordan køkkenet kan se ud, når så mange dele skal tilberedes på max 40 minutter.

Så nu er det altså købetacos til hverdag, og så får fyldet til gengæld lidt ekstra kærlighed.

De her tacos er inspireret af New Zealand med både kiwisalsa og kiwimarineret lam. Jeg ved ikke om kiwierne selv kunne finde på at lave tacos på denne måde. Men det burde de gøre. Helt bestemt! De smager SÅ godt, og fyldet har den helt perfekte balance i både smag og konsistens.

Hvis vi lige begynder med kødet, så er marinaden efterhånden lidt af en klassiker i mit køkken. Da jeg var først i 20’erne var den ret eksotisk, og det var min nemme løsning, når jeg skulle imponere. Det kan den nok ikke på samme måde i dag. Men den smager altså stadig lige så godt – frugtig og krydret uden at overdøve. Den kan i øvrigt også bruges til oksekød, hvis man foretrækker det.

Salsaen er både sød og syrlig. Krydderurterne får smagen til at eksplodere i munden, og gulerødderne er med for at give lidt knas.

Og glem så ikke avocadoerne. Det krydrede kød og den friske salsa har brug for lidt fedme og cremethed, og det er avocadoerne helt perfekte til. Creme fraiche kan også bruges, men mmmm… avocado er altså bedst.

New Zealand kiwi tacos

6 tacos
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

Kød

  • 400 g lam eller oksekød i strimler
  • 2 kiwifrugter
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • olie salt og peber

Salsa

  • 4 kiwi i små tern
  • 2 gulerødder i tynde strimler
  • 1 forårsløg i tynde skiver
  • 1/2 lime
  • 1 tsk acaciehonnig
  • 1 håndfuld hakket mynte
  • 1 håndfuld hakket koriander

Tilbehør

  • 2 avocadoer i skiver
  • 6 tacos

Sådan gør du
 

  • Blend de to kiwifrugter til puré, eller mos dem så fint som muligt med en gaffel. Bland kiwipuréen med soja og ingefær, og vend kødet i marinaden. Lad kødet trække på køl en times tid. (20 minutter kan også gøre det, når tiden er knap.)
  • Lav salsaen ved at blande kiwi i tern med gulerødder, forårsløg, limesaft, honning og krydderurter. Hvis kiwierne er meget søde, er honningen dog overflødig, så smag dig frem. Sæt salsaen på køl frem til servering.
  • Varm olien op på en pande, og kom kødet på et stykke ad gangen med fingrene eller en madpincet. På den måde kommer der ikke for meget marinade med. Lynsteg kødet ved høj varme, og krydr med salt og peber.
  • Server kød, og salsa med varme tacos, avocado i skiver og ekstra krydderurter
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Glutenfri, Lam og ged, Opskrifter, Sandwich, tacos og burger, USA Tags: kiwi, tacos

« Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder
Osso buco med skalotteløg og yndlingssvampe »

Kommentarer

  1. Øglemor skriver

    16. marts 2017 kl. 09:28

    Uhm, det ser lækkert ud. Det må snart prøves herhjemme. Lam og kiwi er ikke en kombi, jeg har prøvet før, men jeg elsker begge dele, så jeg er sikker på, blandingen vil være et hit 🙂 Hvor har du fundet de små tacos? (De eneste tacos jeg kan finde i supermarkederne er de der skåle af chips, som jeg bliver sindssyg af. Og som jeg heller ikke synes smager specielt godt …)

    Svar
    • Valbylille skriver

      16. marts 2017 kl. 21:22

      Jeg fandt de små tortillas i Kvickly i Køge. Efter at have skrevet til producenten vel at mærke. De sælges åbenbart kun i de store Kvicklyer ( eller Kvicklys?), så det kræver lidt vilje eller en stor Kvickly i nærheden. Men de smager så også multo gange bedre end de der triste chips, der knækker mellem fingrene, så i mine øjne er det bestemt en udflugt værd.

      Svar
      • Øglemor skriver

        22. marts 2017 kl. 13:04

        Argh. Er sjældent – for ikke at sige aldrig – i Køge, så jeg må finde en anden taco-pusher. Men mon ikke det også kan lade sig gøre. Om ikke andre steder, så i en eller anden hipster-foodtruck på Papirøen 😉

        Svar
        • Valbylille skriver

          23. marts 2017 kl. 14:52

          Mon ikke de også findes i andre byer? Producenten skrev bare “store Kvicklyer”, og det er de jo generelt? Sidst jeg var på Papirøen kunne jeg slet ikke finde soft tacos. Var pænt skuffet, da det var det jeg havde sat næsen op efter.

          Svar
  2. Therese skriver

    17. marts 2017 kl. 19:04

    Uh, tacos er så lækkert. Kiwi skal jeg da prøve at putte i (manden er allergisk så jeg køber det næsten aldrig). Har fået de bedste tacos i Torvehallerne, og har længe haft lyst til at lave dem selv – men købe tortillas gør måske at man enda får det gjort og ikke kun blir ved tanken.

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. marts 2017 kl. 07:18

      Tak for tip om Torvehallerne. Deres tacos må prøves. Herhjemme er Pigen vild med at få en overskåret kiwi med i madpakken, så vi køber maaaange af dem.

      Svar
    • Øglemor skriver

      22. marts 2017 kl. 13:03

      Uh, er det hos Hija de Sánchez, du har fået tacos? Dem har jeg prøvet – de er helt fantastiske!

      Svar
      • Valbylille skriver

        23. marts 2017 kl. 14:50

        Med endnu en anbefaling skal de da helt sikkert prøves.

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved