Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Musselmalet morgenstemning

8. februar 2014 by Valbylille Skriv kommentar


Sikke en dejlig morgen!

Pigen og jeg venter på, at Manden kommer hjem fra arbejde, så vi rigtig kan tage hul på en skøn forlænget weekend med masser af familiehygge. Vi er dog tyvstartet lidt med en improviseret minibrunch serveret på det fineste musselmalede porcelæn, som jeg netop har fået af min far.

Det er min mormor, der har ført penslen på både både kop og kaffekande, så det har en helt særlig værdi. Kaffekanden har stået til skue i mit barndomshjem sammen med en anden musselmalet kande, der dog blev fyldt med dejlig varm chokolade til børnefødselsdagene. Jeg kan rigtig godt lide, at det var netop til det formål, at mine forældre brugte den. Der var ingen bekymring for, at den skulle gå i stykker, fordi små arme kom til skubbe til den, når der blev rakt ud efter endnu en bolle med smør. Det er noget jeg har taget med mig, og trods stor affektionsværdi vil jeg faktisk hellere have, at der ryger et stykke porcelæn, end at det aldrig bliver brugt.

Minibrunchen består af omelet lavet af tre æg iblandet masser af frisk dild og fyldt med lynstegt squash og stegte tomater. Dertil lidt hytteost og en kiwi i skiver. Et stykke brød med krydret æblesmør udgør det søde indslag, og juicen er blot den friskpressede saft fra en rød grapefrugt. Dejligt simpelt.

Pigen har undtagelsesvist fået lov til at se lidt morgenfjernsyn, mens jeg hygger mig med avislæsning og planlægning af miniferien. Jeg må dog hellere se at komme i sving med opvasken, så vi er klar til at drage ud i det blå, når Manden kommer hjem.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Sniksnak

« Kylling med rød peberfrugt og cashewnødder
Foreller i folie og majroer i rygeostcreme »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved