Sikke en dejlig morgen! Pigen læser tegneserier i sofaen, og Drengen leger med sin puttekasse og kommer af og til hen til mig for at få en bid pandekage. Det er længe siden, at vi har spist andet end havregryn om morgenen, men i dag har vi været så tidligt oppe, at det var nødvendigt med lidt morgenmadsforkælelse at vågne på.
Jeg havde helt glemt, hvor hyggeligt det er at trække morgenstunden ud med lidt ekstralækker morgenmad. I dag blev det til en portion af de gode pandekager serveret med banan, lime og honning. Fine yoghurtserveringer, vafler, hjemmebagte croissanter eller bare en omgang yndlingsmorgenboller med ost er dog også favoritter, som skal på bordet lidt oftere.
En kommende favorit kunne også være dette kæmpespejlæg, som børnene og jeg fik til aftensmad i torsdags. Serveringen er simpelthen så fin, og kæmpespejlægget vil pynte på ethvert brunchbord i stedet for den traditionelle omgang røræg. Er man ikke til grøntsager om morgenen, kan man sagtens udelade broccolien.
I morgen skal der også hygges om morgenbordet. Vores gode venner kommer til brunch, og de skal selvfølgelig præsenteres for kæmpespejlægget. Derudover skal der vist bare et par gode brød på bordet, og måske lidt sødt. Jeg tænker umiddelbart kanelsnegle, men forslag modtages med kyshånd. Det kunne også være rat at prøve noget nyt.

Multifarvet kæmpespejlæg
Ingredienser
- 6-8 æg
- 8-10 skiver god pølse
- 1 broccolitop- kan udelades
- 0,25 dl balsamico
- 1 tsk sukker
- 2 tsk smør
- olie salt og peber
Sådan gør du
- Del broccolien i mindre buketter, og lad dem trække 2 minutter i friskkogt vand.
- Slå æggene ud i en stor skål. Kom olie på en pande, så hele bunden er dækket. Varm op, drys salt på panden, og hæld æggene på.
- Steg æggene ved middelvarme. Fordel broccolibuketter og pølseskiverne på hviden, og tryk dem lidt ned.
- Varm balsamico og sukker op i en lille gryde. Lad det koge ind et minut eller to, og pisk straks smørret i.
- Drys kæmpespejlægget med peber, og dryp balsamicoglacen over.
- Server straks - evt. med et par skiver rugbrød, hvis æggene serveres som frokost eller let aftensmåltid.
Uhm lækkert 🙂 du kan prøve et pull-apart bread i stedet for kanelsnegle. Det er lidt samme boldgade og let at lave. Kh Birgitte
Det lyder lækkert. Jeg kender kun til pull-apart bread med pizzatopping, så det kunne være sjovt med en sød udgave. Tusind tak for tippet!