Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Multifarvet kæmpespejlæg

24. oktober 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Kæmpespejlæg-2

Sikke en dejlig morgen! Pigen læser tegneserier i sofaen, og Drengen leger med sin puttekasse og kommer af og til hen til mig for at få en bid pandekage. Det er længe siden, at vi har spist andet end havregryn om morgenen, men i dag har vi været så tidligt oppe, at det var nødvendigt med lidt morgenmadsforkælelse at vågne på.

Jeg havde helt glemt, hvor hyggeligt det er at trække morgenstunden ud med lidt ekstralækker morgenmad. I dag blev det til en portion af de gode pandekager serveret med banan, lime og honning.  Fine yoghurtserveringer, vafler, hjemmebagte croissanter eller bare en omgang yndlingsmorgenboller med ost er dog også favoritter, som skal på bordet lidt oftere.

En kommende favorit kunne også være dette kæmpespejlæg, som børnene og jeg fik til aftensmad i torsdags. Serveringen er simpelthen så fin, og kæmpespejlægget vil pynte på ethvert brunchbord i stedet for den traditionelle omgang røræg. Er man ikke til grøntsager om morgenen, kan man sagtens udelade broccolien.

I morgen skal der også hygges om morgenbordet. Vores gode venner kommer til brunch, og de skal selvfølgelig præsenteres for kæmpespejlægget. Derudover skal der vist bare et par gode brød på bordet, og måske lidt sødt. Jeg tænker umiddelbart kanelsnegle, men forslag modtages med kyshånd. Det kunne også være rat at prøve noget nyt.

Kæmpespejlæg

Multifarvet kæmpespejlæg

Valbylille
4 personer
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 6-8 æg
  • 8-10 skiver god pølse
  • 1 broccolitop- kan udelades
  • 0,25 dl balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk smør
  • olie salt og peber

Sådan gør du
 

  • Del broccolien i mindre buketter, og lad dem trække 2 minutter i friskkogt vand.
  • Slå æggene ud i en stor skål. Kom olie på en pande, så hele bunden er dækket. Varm op, drys salt på panden, og hæld æggene på.
  • Steg æggene ved middelvarme. Fordel broccolibuketter og pølseskiverne på hviden, og tryk dem lidt ned.
  • Varm balsamico og sukker op i en lille gryde. Lad det koge ind et minut eller to, og pisk straks smørret i.
  • Drys kæmpespejlægget med peber, og dryp balsamicoglacen over.
  • Server straks - evt. med et par skiver rugbrød, hvis æggene serveres som frokost eller let aftensmåltid.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Efterår, Frokost og småretter, Morgenmad, Opskrifter, Sund i januar, Vinter Tags: æg, æggeret, balsamico, balsamicoglace, brunch, pølse

« Pasta med broccoli, radicchio og ristede nødder
Thaimarineret stegt flæsk »

Kommentarer

  1. Birgitte B skriver

    24. oktober 2015 kl. 13:32

    Uhm lækkert 🙂 du kan prøve et pull-apart bread i stedet for kanelsnegle. Det er lidt samme boldgade og let at lave. Kh Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      24. oktober 2015 kl. 18:44

      Det lyder lækkert. Jeg kender kun til pull-apart bread med pizzatopping, så det kunne være sjovt med en sød udgave. Tusind tak for tippet!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved