Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Mokkakugler med chokoladeovertræk

6. oktober 2019 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

Hvor har jeg dog glædet mig til at dele denne opskrift! Det er vitterligt de bedste dadelkugler jeg nogensinde har smagt – de smager endda bedre end rigtige romkugler.

Lige siden sidste år har jeg ønsket at lave en lidt lettere udgave af disse falske kastanjer, og mokkakuglerne var egentlig tænkt som netop det. Da jeg endelig ramte den ønskede smag, var massen dog blevet for mørk til at kunne give sig ud for at være kastanjer, og dermed blev det til mokkakugler i stedet for. Smag er jo bare så meget vigtigere end udseende, og her har jeg – i al beskedenhed – ramt noget rigtig godt. Og kastanjeidéen kan altid gemmes til en anden gang.

Det er sjældent, at jeg får den samme tilfredsstillelse fra dadelkugler som fra rigtig konfekt og chokolade, og derfor er det ikke noget jeg laver særlig tit. Mokkakuglerne er dog bevis for, at man sagtens kan lave dadelkonfekt uden at det opleves som alternativ til noget andet. Ingen af mine prøvespisere til denne opskrift har haft den fjerneste anelse om, at der var dadler i konfekten, og det var lige præcis det, jeg ville opnå.

Mokkakuglerne har en dyb og blød smag af chokolade med skønne nuancer fra kaffe og vanilje. Det er ganske vanskeligt at beskrive smagsoplevelsen, men det er som om kaffen giver kæk karakter, som samtidig mildnes af vaniljen. Der er vist kun en vej frem: Prøv dem!

Hvis du ikke orker at kaste dig ud i chokoladeovertræk, er det ikke strengt nødvendigt. Jeg nåede at spise i hvert fald fem, inden jeg kom så langt, og det gik ganske nemt. Et alternativ kunne være at rulle dem i kokos eller trykke dem fast mellem to små stykker pålægschokolade af god kvalitet.

Det kunne jeg godt selv finde på næste gang. Jeg plejer at være rimelig skrap til at temperere chokolade, men nogen gange går det alligevel skævt, og kuglerne på billedet er fra en af de gange. Det skal dog ikke afholde mig fra at dele opskriften med jer – det er den simpelthen for god til!

Mokkakugler

Valbylille
Af alle dadelkugler er de her de bedste. Konsistensen er som førsteklasses romkugler og smagen er dyb og rund med et kækt strejf af kaffe.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Hviletid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Slik og konfekt
Køkken Ukendt
Antal 20 kugler
Kalorier 114 kcal

Ingredienser
 

  • 125 g dadler stenfri
  • 1 dl kaffe nybrygget og stærk
  • 125 g mandelmel
  • 1 spsk kakao
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Kilp dadlerne i små stykker, og lad dem trække i den varme kaffe i ca. 15 minutter.
  • Tag dadlerne fra kaffen, og blend dem sammen med mandelmel, vanilje, kakao og 1 spsk kaffe. Hold eventuelt lidt mandelmel og kaffe tilbage til at justere konsistensen.
  • Tril dadelmassen til 15-20 kugler og sæt dem på køl i mindst 15 minutter.

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen helt fint, og smelt 2/3 dele over vandbad. Rør den smeltede chokolade i den resterende chokolade lidt efter lidt, til den smelter sammen. Hold resten af den smeltede chokolade varm, og tilsæt den efter behov, når den tempererede chokolade begynder at blive svær at arbejde med.
  • Brug en kødnål til forsigtigt at dyppe mokkakuglerne i chokolade. Sæt kuglerne på et stykke bagepair, til chokoladen er størknet.
  • Opbevar de færdige kugler på køl.

Bemærkninger

Opskriften kræver kun ca. 100 g chokolade, men det er svært at arbejde med så lidt, og jeg bruger derfor altid mindst 200 g til overtræk. Den overskydende chokolade kan nemt gemmes til næste gang. Hæld den i en beholder med tætsluttende låg, og lad den størkne, inden låget sættes på. Brug denne chokolade i vandbadet, næste gang du skal lave noget med chokoladeovertræk eller brug den fx til en kom varm chokolade.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Efterår, Glutenfri, Opskrifter, Slik og konfekt, Sund i januar, Vegansk, Vinter

« Tænker på…
Cheeseburgerfad med quinoa »

Kommentarer

  1. Gitte skriver

    7. oktober 2019 kl. 08:29

    Tak for opskriften, dem skal jeg helt sikkert prøve 🙂 Og tippet om hvordan man gemmer overtrækschokolade skal jeg også huske – chokolade skal jo helst ikke gå til spilde 😉

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. oktober 2019 kl. 18:55

      Det er nemlig megasmart, at man kan gemme chokoladen.

      God fornøjelse med opskriften. Jeg håber, at den falder i god jord 🙂

      Svar
  2. VenterPaaVinBlog skriver

    7. oktober 2019 kl. 12:13

    Lyder svært vanedannende!

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. oktober 2019 kl. 18:52

      Det er de også 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved