Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Min mors grønkål i flødeskum

30. oktober 2014 by Valbylille 2 kommentarer

grønkål i flødeskum med æble, appelsin og nødder
Hver eneste efterår får jeg lyst til min barndoms grønkålssalat med flødeskum, men først i år har jeg lavet den. Jeg har altid betragtet salater som middagens sunde indslag, og det har trods frydefulde barndomsminder krævet et par års tilløb at vende kål i friskpisket fløde.

Jeg er glad for at have overvundet den barriere, for salater forklædt som dessert er kommet for at blive. Bare spørg grønkålssalatens fætter Waldorf. Ham ville vi da heller ikke være foruden. Jeg er desuden ret sikker på, at en salat som denne nok skal lokke lidt grønt i kålkræsne børn.

Jeg huskede ikke, hvad der ellers var på bordet sammen med grønkålssalaten og tænkte umiddelbart på vildt, mens smagen næsten kaldte på røget makrel. Hvorvidt det skyldtes et svagt minde eller om de to ting bare er skabt for hinanden vides ikke, men da jeg dagen efter bød min far på salatrester, fortalte han, at den havde været fast tilbehør til netop røget makrel.

Den kombination skal jeg snart prøve, og så skal salaten laves helt rigtigt med grøn – og ikke lilla – grønkål og luftigt – og ikke bamixpisket – flødeskum. I følge min far anrettede min mor altid salaten med appelsinskiver ovenpå, og det kan man selvfølgelig også – jeg er bare ret sikker på, at han tager fejl.(Men det får jeg ham aldrig til at indrømme)

Grønkål i flødeskum
6 stilke grønkål
2 æbler
2 appelsiner
1/2 dl hasselnødder
1,5 dl piskefløde

Skær stilkene af grønkålen, og hak bladene fint. Riv æblerne uden skræl, skær appelsinerne i bider og halver hasselnødderne. Bland det hele sammen. Pisk fløden til blødt skum, og vend flødeskummet i salaten.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Efterår, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør Tags: appelsin, æble, grønkål, hasselnød

« Klatkager til en sød – men sovende – pige
Novemberglæder »

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    30. oktober 2014 kl. 20:24

    Sikke en spændende kombination! Den kendte jeg ikke, men den er da oplagt at prøve, nu hvor vi har en stor grønkålsstok, der er flyttet ind på vores terrasse 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      3. november 2014 kl. 12:11

      Det er da en herlig beboer i har fået. Jeg kan i hvert fald kun anbefale denne salat og særligt til røget makrel.

      Svar

Skriv et svar til Valbylille Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved