Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Min bedste opskrift på koldhævet grovbrød

14. marts 2014 by Valbylille 2 kommentarer

Koldhævet grovbrød i hævekurv
Hævekurve er guld værd, når man gerne vil servere friskbagt brød til en almindelig hverdagsmiddag. Jeg serverede dette brød til suppen i går, men faktisk lavede jeg dejen allerede i søndags. Den har siden hygget sig i sin kurv i køleskabet, hvilket den kun har haft godt af.

Brødet smager rundt og skønt, og hos os forsvinder det gerne med det samme. I  morges var vi dog heldige, at der var en humpel tilbage, og som det fremgår af nederste billede, var der rift om den. Brødet var stadig dejligt svampet, og så vidt jeg husker, er det også ganske udmærket på tredjedagen – hvis der altså er mere.

Opskriften giver to brød, og det kan næsten ikke betale sig at halvere den. Da dejen kan holde sig fire dage på køl, kan man bage brødene af to omgange, og på den måde have friskt brød næsten en hel uge for kun en opvask af dejskål. Det er efter min mening en ret god deal.
Brød i hævekurvKoldhævet grovbrød
8 dl vand
10 g gær
1 spsk salt
8 dl fuldkornsmel – jeg brugte spelt
12 dl hvedemel
2 hævekurve

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og fuldkornsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er fast men fugtig. Drys to hævekurve med et godt lag mel, og form to brød og læg dem i kurvene. Kom film over kurvene og sæt dem på køl 1-4 nætter.

Tag dejen ud, og lad den om muligt hvile en times tid på køkkenbordet. Vend brødet ud af kurven, og kom det direkte i en 225c varm ovn. Bag i ca. 20 minutter.

Lad brødet køle lidt af på en bagerist, og spis de første skiver, mens det stadig er lunt.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Opskrifter Tags: bagværk, brød, koldhævet

« Ærtesuppe med champagne
Müslibarer lavet med kondenseret mælk »

Kommentarer

  1. Ulla skriver

    18. november 2015 kl. 08:20

    Hej.
    Hvor store er dine hævekurv?
    Jeg har nemlig kun en. Den er 24 cm i diameter. Tænker om man kan bruge den og så bare lave et brød?
    Hilsen Ulla

    Svar
    • Valbylille skriver

      18. november 2015 kl. 19:46

      Hej Ulla
      Med den størrelse skal du kun bruge en hævekurv. Du skal dog være opmærksom på, at dit brød nok vil flade lidt ud, og at det skal bage lidt længere tid. (Brug evt. et stegetermometer, hvis du er i tvivl om, hvornår det er færdigt. Det skal være 98c). Jeg har selv en bagekurv i samme størrelse, men foretrækker mindre kurve, da brødene bliver højere. Mit arabicabrød er bagt i den store, og på nederste billede kan du se højden. Uanset opskrift får jeg sjældent et højere brød, når jeg bruger den kurv.
      Mange hilsner Emilie

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved