Så er det weekend lige om lidt – Wuhuuu!
Vi fejrer det med et par meunierestegte søtungefilletter, hvilket er en af mine alleryndlingslivretter. Og til dessert skal vi have et stykke af denne herlige chokoladekage med pærer. Det bliver SÅ godt, og jeg glæder mig allerede pinligt meget til aftensmaden.
Ugen har været utrolig travl, og flere dage er jeg først kommet hjem omkring børnenes sengetid. Det har været ret sjovt at arbejde igennem, men nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at tilbringe en rar weekend sammen med dem.
I morgen skal vi på tur – langt væk fra byggestøvet. Vi har endnu ikke planlagt målet for vores udflugt, så gode forslag modtages gerne.
Men først skal vi altså spise meunierestegt søtunge. Jeg eeeeelsker søtunge, og kunne ikke forestille mig at bruge en anden fisk. Er den svær af skaffe eller for dyr, kan man selvfølgelig tilberede fx en rødspætte på samme vis.
Uanset hvilken fisk du vælger, så prøv lige denne tilberedning næste gang, du skal have paneret fiskefilet. Det er jo de vanlige ingredienser, men det lille trick med at komme citron i smørret og drysse med persille, mens fisken stadig er på panden, gør altså en kæmpe forskel. Den bedste fiskefilet, siger jeg bare.
Velbekomme ♥

Meunierestegt søtunge
Ingredienser
- 2 søtungefiletter
- hvedemel
- 100 g smør
- 1 citron
- hakket persille
Sådan gør du
- Brug gerne en pande til hver fisk. Der kan evt. bruges mindre smør, hvis de steges på samme pande, men gør det kun hvis panden er stor nok.
- Vend fiskene i mel, og sæt dem til side.
- Smelt smørret på panden, og lad det brune en smule.
- Kom fiskene på, og steg dem ved middelvarme. Vend dem forsigtigt, og pres citronsaft ned i stegesmørret. Dryp fiskene med citronsmørret på den stegte side, mens den steger videre. Drys med persille lige inden den er færdig, og fortsæt med at dryppe citronsmør på et par gange.
- Nyd fisken som den er, eller server den med nye kartofler eller grøn salat. Det er ikke nødvendigt at krydre med salt og peber.
Det er altid nødvendigt at krydre alle slags fisk med salt inden stegning! Dog undtaget stegt saltsild som jo er saltet i forvejen. Peber vil jeg til enhver tid også anvende (evt. Hvid peber).
I denne opskrift – og med de søtunger min fiskehandler tilbyder -foretrækker jeg ikke at salte fisken. Det er lidt usædvanligt, og man kan selvfølgelig også salte fisken på almindelig vis, hvis man foretrækker det.
Hvid peber er herligt til lyse retter – det bruger jeg også gerne.
Perfekt velsmagende rødtunge middag
Tusind tak❤️ Det er jeg glad for, at du synes.