Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Meunierestegt søtunge – Sådan skal en fiskefilet smage

23. september 2016 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

meunierestegt-soetunge

Så er det weekend lige om lidt – Wuhuuu!

Vi fejrer det med et par meunierestegte søtungefilletter, hvilket er en af mine alleryndlingslivretter. Og til dessert skal vi have et stykke af denne herlige chokoladekage med pærer. Det bliver SÅ godt, og jeg glæder mig allerede pinligt meget til aftensmaden.

Ugen har været utrolig travl, og flere dage er jeg først kommet hjem omkring børnenes sengetid. Det har været ret sjovt at arbejde igennem, men nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at tilbringe en rar weekend sammen med dem.

I morgen skal vi på tur – langt væk fra byggestøvet. Vi har endnu ikke planlagt målet for vores udflugt, så gode forslag modtages gerne.

Men først skal vi altså spise meunierestegt søtunge. Jeg eeeeelsker søtunge, og kunne ikke forestille mig at bruge en anden fisk. Er den svær af skaffe eller for dyr, kan man selvfølgelig tilberede fx en rødspætte på samme vis.

Uanset hvilken fisk du vælger, så prøv lige denne tilberedning næste gang, du skal have paneret fiskefilet. Det er jo de vanlige ingredienser, men det lille trick med at komme citron i smørret og drysse med persille, mens fisken stadig er på panden, gør altså en kæmpe forskel. Den bedste fiskefilet, siger jeg bare.

Velbekomme ♥

meunierestegt-soetunge-3

Meunierestegt søtunge

Valbylille
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 2 søtungefiletter
  • hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 citron
  • hakket persille

Sådan gør du
 

  • Brug gerne en pande til hver fisk. Der kan evt. bruges mindre smør, hvis de steges på samme pande, men gør det kun hvis panden er stor nok.
  • Vend fiskene i mel, og sæt dem til side.
  • Smelt smørret på panden, og lad det brune en smule.
  • Kom fiskene på, og steg dem ved middelvarme. Vend dem forsigtigt, og pres citronsaft ned i stegesmørret. Dryp fiskene med citronsmørret på den stegte side, mens den steger videre. Drys med persille lige inden den er færdig, og fortsæt med at dryppe citronsmør på et par gange.
  • Nyd fisken som den er, eller server den med nye kartofler eller grøn salat. Det er ikke nødvendigt at krydre med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Familiefavoritter, Fisk og skaldyr, Frankrig, Opskrifter Tags: det franske køkken, fiskefilet, panering, søtunge

« Persillegnocchi med hvidløgssmør
Zombier og et skrællet badeværelse »

Kommentarer

  1. Jesper skriver

    3. juni 2020 kl. 20:59

    Det er altid nødvendigt at krydre alle slags fisk med salt inden stegning! Dog undtaget stegt saltsild som jo er saltet i forvejen. Peber vil jeg til enhver tid også anvende (evt. Hvid peber).

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. juni 2020 kl. 08:17

      I denne opskrift – og med de søtunger min fiskehandler tilbyder -foretrækker jeg ikke at salte fisken. Det er lidt usædvanligt, og man kan selvfølgelig også salte fisken på almindelig vis, hvis man foretrækker det.
      Hvid peber er herligt til lyse retter – det bruger jeg også gerne.

      Svar
  2. Sonja Andreasen skriver

    14. december 2020 kl. 13:45

    5 stars
    Perfekt velsmagende rødtunge middag

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. december 2020 kl. 19:18

      Tusind tak❤️ Det er jeg glad for, at du synes.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved