Inspiration til nem og lækker marokkansk søndagsmiddag med lammekrone.
Glædelig søndag derude! Jeg har lavet en spicy ret med lammekrone og couscous, som forhåbentligt kan give lidt varme i kroppen på en gråvejrsdag som denne. Som en ekstra bonus er couscoussalten fyldt med gulerødder og appelsiner, som giver de dejligste solgule farver. Lige hvad vi har brug for i disse kolde forårsdage.
Altså med undtagelse af i går, hvor solen endelig tittede frem. Wuhuu! Vi tilbragte hele dagen udendørs. Manden malede træværk, og børnene og jeg nåede både et hurtigt besøg i Tivoli, en cykeltur til havecenteret og en masse havearbejde og boldspil. Sidst på eftermiddagen fik vi besøg af Morfar, hvilket som altid var superhyggeligt. Det lyder måske som et tætpakket program, men det føltes bestemt ikke på den måde. Det var egentlig bare en langsom solskinsdag fyldt med spontane indfald.
Var I også ude at nyde solen i går?
Vi spiser utrolig meget lam her for tiden, og jeg har en fest med at finde nye tilberedninger. Den her chilikrydrede lammekrone er jeg ret pjattet med. Det er næsten umuligt ikke at spise kødet med fingrene, og ved i hvad? Det er også bare helt i orden. Ikke så meget hovskisnovski her, men rigelige mængder af den lækker marinade, der gør det oplagt at spise kødet som var det spareribs. Marokkanske lammeben. Haps!
Couscoussalaten er helt perfekt som tilbehør. De søde gulerødder og de saftige appelsiner er med til at balancere den stærke marinade. Vil man have en lidt sundere ret, kan man bruge fx quinoa i stedet for couscous.

Marokkansk lammekrone med gulerods- og appelsincouscous
Ingredienser
Lammekrone
- 1 lammekrone
- 2 tsk sambal oelek
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk paprika
- 1/2 tsk koriander
- 1/2 citron - saften
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk vand
Couscous
- 2 dl couscous
- 4 dl kogende vand
- 1 spsk olie
- salt
- 1 håndfuld mynte finthakket
- fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin
- 2 appelsiner skrællede i skiver
- 6 gulerødder i skiver på skrå
- 1 spsk smør
- salt
- 2 spsk grofthakkede pistacienødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200c
- Bland krydderier, citronsaft, olie og sambal oelek til en marinade. Fordel marinaden på lammekronen, og læg den i et fad.
- Kom lammekronen i den varme ovn, og steg den 15 -25 minutter afhængigt af størrelse . Giv den evt. en anelse grill til sidst. Lad den færdigstegte lammekrone trække 5-10 minutter, inden udskæring.
- Kom couscous i en skål, og hæld kogende vand, salt og olie over. Lad den stå ca. 10 minutter til væsken er opsuget.
- Kom gulerødder, smør og vand i en dyb pande. Bring gulerødderne i kog, og læg låg på. Vend gulerødderne rundt et par gange, og tilsæt evt. lidt ekstra vand. Tag låget af efter 6-8 minutter. Kom salt ved, og lad den sidste væske dampe væk.
- Rør mynte og appelsinskræl i den færdige couscous. Tilsæt også gulerødder og appelsinskiver, og drys pistacienødderne over. Server med lammekrone.
* Til en lammekrone på knap 400 g anbefales en stegetid på 15 minutter. Skær evt. noget af fedtet fra, hvis lammekronen er meget fed.
Skriv et svar