Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Marokkansk lammekrone med gulerods- og appelsincouscous

7. maj 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Inspiration til nem og lækker marokkansk søndagsmiddag med lammekrone.

Glædelig søndag derude! Jeg har lavet en spicy ret med lammekrone og couscous, som forhåbentligt kan give lidt varme i kroppen på en gråvejrsdag som denne. Som en ekstra bonus er couscoussalten fyldt med gulerødder og appelsiner, som giver de dejligste solgule farver. Lige hvad vi har brug for i disse kolde forårsdage.

Altså med undtagelse af i går, hvor solen endelig tittede frem. Wuhuu! Vi tilbragte hele dagen udendørs. Manden malede træværk, og børnene og jeg nåede både et hurtigt besøg i Tivoli, en cykeltur til havecenteret og en masse havearbejde og boldspil. Sidst på eftermiddagen fik vi besøg af Morfar, hvilket som altid var superhyggeligt. Det lyder måske som et tætpakket program, men det føltes bestemt ikke på den måde. Det var egentlig bare en langsom solskinsdag fyldt med spontane indfald.

Var I også ude at nyde solen i går?

Vi spiser utrolig meget lam her for tiden, og jeg har en fest med at finde nye tilberedninger. Den her chilikrydrede lammekrone er jeg ret pjattet med. Det er næsten umuligt ikke at spise kødet med fingrene, og ved i hvad? Det er også bare helt i orden. Ikke så meget hovskisnovski her, men rigelige mængder af den lækker marinade, der gør det oplagt at spise kødet som var det spareribs. Marokkanske lammeben. Haps!

Couscoussalaten er helt perfekt som tilbehør. De søde gulerødder og de saftige appelsiner er med til at balancere den stærke marinade. Vil man have en lidt sundere ret, kan man bruge fx quinoa i stedet for couscous.

Marokkansk lammekrone med gulerods- og appelsincouscous


0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Antal 4 personer

Ingredienser
 

Lammekrone

  • 1 lammekrone
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/2 citron - saften
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk vand

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 4 dl kogende vand
  • 1 spsk olie
  • salt
  • 1 håndfuld mynte finthakket
  • fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 2 appelsiner skrællede i skiver
  • 6 gulerødder i skiver på skrå
  • 1 spsk smør
  • salt
  • 2 spsk grofthakkede pistacienødder

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200c
  • Bland krydderier, citronsaft, olie og sambal oelek til en marinade. Fordel marinaden på lammekronen, og læg den i et fad.
  • Kom lammekronen i den varme ovn, og steg den 15 -25 minutter afhængigt af størrelse . Giv den evt. en anelse grill til sidst. Lad den færdigstegte lammekrone trække 5-10 minutter, inden udskæring.
  • Kom couscous i en skål, og hæld kogende vand, salt og olie over. Lad den stå ca. 10 minutter til væsken er opsuget.
  • Kom gulerødder, smør og vand i en dyb pande. Bring gulerødderne i kog, og læg låg på. Vend gulerødderne rundt et par gange, og tilsæt evt. lidt ekstra vand. Tag låget af efter 6-8 minutter. Kom salt ved, og lad den sidste væske dampe væk.
  • Rør mynte og appelsinskræl i den færdige couscous. Tilsæt også gulerødder og appelsinskiver, og drys pistacienødderne over. Server med lammekrone.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

* Til en lammekrone på knap 400 g anbefales en stegetid på 15 minutter. Skær evt. noget af fedtet fra, hvis lammekronen er meget fed.

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Lam og ged, Middelhavet, Opskrifter Tags: appelsin, couscous, gulerod, pistacienød

« Tænker på…
Boganbefaling: En velbevaret hemmelighed »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved