Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Marokkansk kyllingetagine med oliven, mandler og citron

5. marts 2014 by Valbylille Skriv kommentar

Tagine med ylling, citron, mandler og oliven
Dette er en variation over en ret, som en velhavende pariser på knap 30 år serverede til et af sine store middagsselskaber. Jeg var ansat hos hende, og fik lov at prøvesmage under tilberedningen. Det var noget helt andet, end jeg nogensinde havde smagt før, og i smug skrev jeg opskriften ned.

Da jeg som 20-årig skulle stå for en nytårsmiddag til 15 personer, og kun havde to kogeplader og en miniovn til min rådighed, var denne ret oplagt. For nogen var den lidt for eksotisk, mens andre begejstret tømte fadene.

Mine køkkenskills har vist udviklet sig en del siden dengang. Den nytårsaften for mere end 10 år siden var det en virkelig avanceret ret, mens det nu er noget af det mest simple. Det skal dog ikke udelukke, at den bliver serveret for middagsgæster igen. Tænk at den samme ret kan dupere et fremtrædende middagsselskab i Paris, og samtidig fungere på en travl hverdagsaften i en børnefamilie. Simpel velsmag kan klare mange ting.
Tagine med ylling, citron, mandler og oliven
Marokkansk kyllingetagine
1 kylling
200 g perleløg (glas eller frost)
2 økologiske citroner
1 spsk honning
1 tsk hel spidskommen
100 g grønne oliven uden sten
75 g mandler
2 dl vand
olie, salt og peber

Parter kyllingen og brun den i lidt olie i en dyb pande. Tag den brunede kylling op, og sæt den til side.

Kom perleløgene på panden, og steg dem gyldne. Skær citronerne i tynde skiver, og fjern kernene. Kom citronskoverne på panden sammen med løgene.

Knus spidskommen i en morter, og kom spidskommen og honning på panden. Vend det godt rundt. Tilsæt vandet, og læg kyllingen tilbage på panden med skindsiden opad. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og lad retten simre ca. 15 minutter under låg til kyllingen er tilberedt.

Smut mandlerne, og kog de grønne oliven i 2 minutter. (Mandler smuttes nemmest ved at hælde dem over med kogende ad to omgange.)

Når kyllingen er klar, tilsættes mandler og oliven, og retten varmes igennem i 2 minutter. Server med couscous og frisk koriander.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Kylling og kalkun, Middelhavet, Opskrifter, Påske Tags: citron, det marokkanske køkken, gryderet, mandel, oliven, perleløg, tagine

« Chicken tikka masala og børnevenlig raita
Kæmpepandekage med fyld af rester og noget om økologisk kylling »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved