Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Marcipanbrød med cognac

15. december 2014 by Valbylille 6 kommentarer

hjemmelavet marcipanbrød med cognac
Årh manner, hvor havde jeg glædet mig til at dele en masse hyggelige juleopskrifter, men i stedet er bloggen gået helt i stå. Hvorfor fortæller jeg længere nede, men først skal I da lige have opskriften på det superlækre marcipanbrød, som Manden og jeg har nydt til til de seneste afteners afsnit af Andersens Julehemmelighed – min til alle tider yndlingsjulekalender.

Marcipanbrødet er lavet med den gode hjemmelavede marcipan. En færdigkøbt, kan selvfølgelig også bruges, men bare en gang i livet, bør man prøve den hjemmelavede. Det er SÅ godt!hjemmelavet marcipanbrød med cognac
Her for tiden skal der cognac i alt, hvad jeg laver og selvfølgelig også i julekonfekten. Det smager afskyeligt i ren form, men i marcipan og varm kakao skaber det magi, og et lille skvæt i fx tomatsovsen kan altså også gøre underværker.

Marcipanbrød med cognac
100 g marcipan
2 tsk cognac
20 g hakket mørk chokolade (kan udelades)
mørk chokolade til overtræk

Ælt marcipan sammen med cognac, og bland den hakkede chokolade i. Form et marcipanbrød, og sæt det på køl et par timer. Overtræk marcipanbrødet med tempereret chokolade efter fx Blomsterbergs vejledning.

Lad chokoladen stivne, og nyd derefter skiver af marcipanbrødet til en god kop kaffe og din yndlingsjulefilm eller -kalender.
hjemmelavet marcipanbrød med cognac
Da jeg begyndte på dette indlæg i torsdags, var marcipanbrødet er en af de få julelækkerier, der var lykkedes for mig. Sidenhen er der kommet flere godter ud af køkkenet, men jeg var lige ved at tro, at bloggen skulle gå helt fri fra julerier. Stort set alt, jeg nærmede mig, gik nemlig galt.

Det er måske lidt tarveligt af mig at tillægge Drengen ansvaret for de gentagne køkkenkiks, men han har virkelig ikke været særlig samarbejdsvillig. Sukker- og chokoladetemperering er ikke nogen nem disciplin, og med en baby, der vågner i præcis det øjeblik, termometeret når rette temperatur, må man jo vælge, hvad der er vigtigst. Det er babyen selvfølgelig, og heldigvis er resten af familien fint tilfreds med alt for blød fransk nougat, stenhårde karameller og grim chokolade. Det er bare ikke helt godt nok til bloggen.

Manden har dog – med munden fuld af karamel – mindet mig om, at det jo bare er anledning til at lave en ny portion, og det har han jo helt ret i, selvom både tænder og mave nok har bedst af, at jeg udsætter gentagelsen til det nye år.

Der er også et par andre forklaringer på de få indlæg, men dem gemmer jeg til en anden gang. Min søde dreng er netop ved at vågne fra sin lur, og da dette indlæg allerede har været fire dage undervejs, vil jeg skynde mig at udgive det, inden han for alvor får øjne. En af forklaringerne på de få indlæg er nemlig, at jeg ikke blogger, når mine børn er tilstede, men som sagt: mere om det en anden gang.
marcipanbrød med cognac og chokolade

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Glutenfri, Jul, Kager og sødt, Opskrifter, Slik og konfekt Tags: chokolade, cognac, konfekt, marcipan

« Sprøde nougatstænger med pistacie og mandel
Valbylille julekager »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    17. december 2014 kl. 12:02

    🙂 Lækkert. Der er bare noget med sprit i desserter – elsker det! Både congacbrød, små whiskey-flasker i Anton Bergæsken, tiramisu eller ost/vin-dessert – uhm.

    – anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. december 2014 kl. 12:34

      Haha, jeg troede kun, at det var amerikanere, der satte pris på de små flasker, men der kan man bare se:-)

      Svar
  2. Johnny Walker skriver

    20. december 2017 kl. 17:20

    Cognac i ren form…smager da godt. Men man må ikke være nærig med mærket. Kvalitet koster.

    Svar
    • Valbylille skriver

      20. december 2017 kl. 18:37

      Åh, jeg lærer nok aldrig at drikke det rent. Jeg prøver af og til, men det er lige stærkt nok til mig.

      Svar
  3. Johnny Walker skriver

    20. december 2017 kl. 17:22

    Blomsterbergs vejledning med chokoladeovertræk er et dødt link.

    Svar
    • Valbylille skriver

      20. december 2017 kl. 18:33

      Tak for oplysningen! Blomsterberg har tilsyneladende erstattet sin vejledning med en video, så nu har jeg sat et link på til den.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved