Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Mandeltuiles med chokolademousse

13. februar 2017 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Hvad siger I til at begynde ugen med en opskrift på sprøde cigarformede mandelkager fyldt med chokoladecreme?  Hvis I helst vil gemme dem til weekenden er det selfølgelig helt okay, men min mandag skriger på sød kageforkælelse og rigelige portioner ufornuft. Og har I ferie er der i hvert fald ingen grund til at vente. 

Min opskrift på mandeltuiles udgør sammen med opskriften på mandelis med kaffesirup det sødeste par. De passer smaddergodt sammen, og så deler de også råvarer. Til mandelisen skal der bruges 7 æggeblommer og hjemmelavet mandelmælk, og disse tuiles består blandt andet af 7 æggehvider og pulpen fra mandelmælk. Sikke et match!

De to opskrifter kan selvfølgelig også laves hver for sig, og hvis denne opskrift giver en lige lovlig stor portion, så kan man med en lommeregner dele opskriften med 7 og gange op med 3. Det giver nogenlunde pæne mængdeangivelser, som det er til at arbejde med, hvis man runder lidt op og ned. Jeg har prøvet.

Mandelpulpen kan selvfølgelig erstattes med mandelmel, og bliver det for omstændigt at fylde rørene med chokolademousse, kan man bare nøjes med kagerne eller anrette chokolademoussen i skåle og så servere de sprøde tuiles til. Det er jo mandag.

Har I i øvrigt vinterferie? Manden og børnene er hjemme, mens jeg knokler løs både mandag og tirsdag. Men så er det altså også ferie derefter. Nøj, hvor jeg glæder mig. Mine hverdagsvaner er meget svære at holde fast i, når de andre kan sove længe, så jeg tyvstarter altså feriestemningen med en mandagskage.

Hvis I finder på at gå hele vejen og fylde cigarerne med chokolademousse, skal I dog lige overveje, hvornår I gør det. Hvis kagerne skal være sprøde, skal de nemlig først fyldes lige inden servering. Til nytår fyldte jeg dem i god tid, da jeg hellere ville feste end tilbringe tid i køkkenet under middagen. Det giver en helt anden oplevelse, hvor kagen bliver blød og smelter sammen med moussen. Det er altså også ret godt, og jeg ville gøre det på samme vis en anden gang.

Og nu til opskriften. Den er ganske simpel – også for en mandag.

Mandeltuiles med chokolademousse

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

Mandeltuiles

  • 7 æggehvider
  • korn fra 1 stang vanile
  • 230 g flormelis
  • 125 g mandelmel eller pulp fra hjemmelavet mandelmælk
  • 100 g hvedemel
  • 140 g smeltet smør

Chokolademousse

  • 125 g chokolade
  • 5 æggeblommer
  • 5 æggehvider
  • 100 g sukker
  • evt. 1-2 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Mandeltuiles

  • Tænd ovnen på 200c
  • Pisk æggehviderne stive, og tilsæt flormelis og vaniljekorn det sidste minut.
  • Vend mel og mandelmel i, og tilsæt til sidst smørret under forsigtig omrøring.
  • Kom tre teskefulde dej på en bageplade, og smør dem ud til ovaler. Bag dem 5-8 minutter til kanterne bliver mørke. Tag dem ud af ovnen, og fold dem straks til rør rundt om fx skaftet på en grydeske. Det skal gå lidt tjept, mens kagerne er helt bløde og varme. Så pas på ikke at brænde fingrene. Lad dem køle af på en rist, og fortsæt på samme vis med resten af dejen.
  • Hvis kagerne blot skal være flade, kan man selvfølgelig fylde en hel plade.

Chokolademousse

  • Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side. Pisk derefter æggeblommer og sukker sammen, til det bliver lyst og skummende.
  • Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad den svale lidt af, og hæld den derefter i æggeblommerne i en tynd stråle under konstant omrøring.
  • Vend 1/3 del af æggehviderne i chokoladecremen, og vend derefter resten i.
  • Det er nemmest at fylde cigarerne med chokolademousse, inden den sætter sig alt for meget. Hvis de først skal fyldes senere, kan man evt. også vende lidt flødeskum i moussen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dessert og tærter, Frankrig, Kager og sødt, Opskrifter Tags: chokolade, chokolademousse, dessert, mandelmælk, mandelmel, mousse, småkager, tuiles

« Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme
Appelsincurd med chili »

Kommentarer

  1. Therese skriver

    17. marts 2017 kl. 19:05

    Haps haps ! Jo tak, dem vil jeg da prøve at lave når svigermekanikken kommer i april.

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. marts 2017 kl. 07:19

      God idé 🙂 De smager dejligt båd til en kop eftermiddagskaffe og til mandelis.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved