Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Lyserød jordbæris med yoghurt og fløde

27. juni 2014 by Valbylille Skriv kommentar

yoghurtis med jordbærEngang i foråret nævnte jeg, at der blev produceret ikke så lidt is i mit køkken. Sidenhen har jeg især eksperimenteret med jordbæris, som jeg er blevet rigtig glad for. Som barn byttede jeg ellers altid den lyserøde del af regnbueisen væk for en ekstra stribe chokoladeis, og i mange år har jeg kun spist frugtis i form af sorbet.

Jordbærsorbet vil altid være min favorit blandt forskellige varianter af jordbæris, men da jeg for en del år siden inviterede til fest med børnehavetema og i den anledning serverede hjemmelavet regnbueis, fandt jeg ud af, hvor lækker jordbærflødeis kan være. Det kræver blot, at den er lavet på rigtige jordbær.

Jordbæris
500 g jordbær
150 g rørsukker
3 dl yoghurt
2,5 dl piskefløde

Blend jordbærrene, og rør sukker og yoghurt i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i bærrene. Frys isen på maskine, og giv den gerne et par timer i fryseren inden servering.

Tip: Hvis isen skal spises straks og man ønsker en mindre fed udgave, kan fløden erstattes med yoghurt. Denne udgave egner sig ikke til opbevaring i fryser, da den så bliver for hård.

Tip 2: Isen kan også laves med fløde alene. Den udgave egner sig rigtig godt til ispinde, og giver en god konsistens uden ismaskine.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Is, Kager og sødt, Opskrifter Tags: fløde, jordbær, yoghurt

« Den lækreste thaisauce
Jordbærmad og babytalk »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved