Engang i foråret nævnte jeg, at der blev produceret ikke så lidt is i mit køkken. Sidenhen har jeg især eksperimenteret med jordbæris, som jeg er blevet rigtig glad for. Som barn byttede jeg ellers altid den lyserøde del af regnbueisen væk for en ekstra stribe chokoladeis, og i mange år har jeg kun spist frugtis i form af sorbet.
Jordbærsorbet vil altid være min favorit blandt forskellige varianter af jordbæris, men da jeg for en del år siden inviterede til fest med børnehavetema og i den anledning serverede hjemmelavet regnbueis, fandt jeg ud af, hvor lækker jordbærflødeis kan være. Det kræver blot, at den er lavet på rigtige jordbær.
Jordbæris
500 g jordbær
150 g rørsukker
3 dl yoghurt
2,5 dl piskefløde
Blend jordbærrene, og rør sukker og yoghurt i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i bærrene. Frys isen på maskine, og giv den gerne et par timer i fryseren inden servering.
Tip: Hvis isen skal spises straks og man ønsker en mindre fed udgave, kan fløden erstattes med yoghurt. Denne udgave egner sig ikke til opbevaring i fryser, da den så bliver for hård.
Tip 2: Isen kan også laves med fløde alene. Den udgave egner sig rigtig godt til ispinde, og giver en god konsistens uden ismaskine.
Skriv et svar