En farvekoordineret salat. Hvad siger I så? Jeg er vild med de fleste salater, men bliver altså særligt glad, når de er så farvefine som denne. En skøn efterårssalat med tøsefarvede grøntsager og glitrende granatæblekerner. Uhm…
Jeg har indtryk af, at de fleste forbinder salater med sommerens lette måltider og grillaftenener. For mig er salater dog mest en efterårsting. Det skyldes nok, at det er sæson for alle de skønne grove grøntsager, der kan holde mig mæt længe. Jeg spiser selvfølgelig også salat om sommeren, men ikke i samme grad som nu og sjældent som et selvstændigt måltid.
Her for tiden spiser jeg salat til frokost hver eneste dag. De er oftest lidt tilfældigt sammensat ud fra, hvad der lige er i køleskabet. Det var også sådan denne salat blev til. Det er en nem måde lige at få tømt grøntsagsskuffen for de sidste fire rosenkål, det halve æble der ikke kunne være i Pigens madkasse og bønnespirerne, som jeg glemte at komme i wokken.
Nogen gange bliver det godt og andre gange bliver det sådan rigtig godt. Jeg tror faktisk ikke, at man kan lave en salat forkert. Jeg laver sjældent dressing til, men sørger for at der er lidt saftig frugt i salaten og kan også finde på bare at hælde lidt olie over, hvis ikke den skal med i madpakken.
Den her lyserøde sag er rigtig god som tilbehør til fisk eller en god skaftkotelet. Hvis den skal spises alene som frokostsalat bør den nok afrundes med et drys smuldret feta og lidt hakkede nødder. Eller også kan man bare spise en skive rugbrød med ost til. Det gjorde jeg for et par dage siden, og det var noget så godt.

Grov salat i fine farver
Ingredienser
- 2 blade lilla spidskål
- 4 blade rød grønkål
- 1 lille rødbede
- 1 dl granatæblekerner med saft
- 1 tsk olie
- salt
Sådan gør du
- Riv rødbeden og hak grønkålen helt fint. Pluk spidskålen i mindre stykker.
- Vend alle grøntsagerne sammen med olien og lidt salt, og drys med granatæblekerner.
GemGem
Skriv et svar