Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Grov salat i fine farver

10. november 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

lilla-efteraarssalat-2

En farvekoordineret salat. Hvad siger I så? Jeg er vild med de fleste salater, men bliver altså særligt glad, når de er så farvefine som denne. En skøn efterårssalat med tøsefarvede grøntsager og glitrende granatæblekerner. Uhm…

Jeg har indtryk af, at de fleste forbinder salater med sommerens lette måltider og grillaftenener. For mig er salater dog mest en efterårsting. Det skyldes nok, at det er sæson for alle de skønne grove grøntsager, der kan holde mig mæt længe. Jeg spiser selvfølgelig også salat om sommeren, men ikke i samme grad som nu og sjældent som et selvstændigt måltid.

Her for tiden spiser jeg salat til frokost hver eneste dag. De er oftest lidt tilfældigt sammensat ud  fra, hvad der lige er i køleskabet. Det var også sådan denne salat blev til. Det er en nem måde lige at få tømt grøntsagsskuffen for de sidste fire rosenkål, det halve æble der ikke kunne være i Pigens madkasse og bønnespirerne, som jeg glemte at komme i wokken.

Nogen gange bliver det godt og andre gange bliver det sådan rigtig godt. Jeg tror faktisk ikke, at man kan lave en salat forkert. Jeg laver sjældent dressing til, men sørger for at der er lidt saftig frugt i salaten og kan også finde på bare at hælde lidt olie over, hvis ikke den skal med i madpakken.

lilla-efteraarssalat

Den her lyserøde sag er rigtig god som tilbehør til fisk eller en god skaftkotelet. Hvis den skal spises alene som frokostsalat bør den nok afrundes med et drys smuldret feta  og lidt hakkede nødder. Eller også kan man bare spise en skive rugbrød med ost til. Det gjorde jeg for et par dage siden, og det var noget så godt.

Grov salat i fine farver

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 2 blade lilla spidskål
  • 4 blade rød grønkål
  • 1 lille rødbede
  • 1 dl granatæblekerner med saft
  • 1 tsk olie
  • salt

Sådan gør du
 

  • Riv rødbeden og hak grønkålen helt fint. Pluk spidskålen i mindre stykker.
  • Vend alle grøntsagerne sammen med olien og lidt salt, og drys med granatæblekerner.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

lilla-efteraarssalat-3

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Efterår, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, Sund i januar, Vinter Tags: granatæble, grønkål, rødebede, spidskål

« Noget om æblekage – og en opskrift
Grissinikringler med fennikel og lækkerlun ostedip »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved