Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Lasagne bolognese – original italiensk opskrift

25. april 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Opdateret med nye billeder og printvenlig opskrift i november 2020. Tips til bechamelsauce uden klumper blev samtidig flyttet til dette indlæg.

Alle børn elsker lasagne. Eller næsten alle børn i hvert fald. Selv kunne jeg ikke udstå retten, indtil jeg var 15-16 år. Det ændrede sig dog i den grad, og jeg har sidenhen altid spist lasagne, når jeg er kommet hjem fra en udenlandsrejse. Det er altid lige det, jeg har allermest lyst til, og det skal serveres med grøn salat og et glas kold mælk. Jeg har ellers aldrig drukket mælk til maden, men til en post-ferie-lasagne er det det eneste rigtige.

Selvfølgelig skulle der også lasagne på bordet, umiddelbart efter vores hjemkomst fra USA. Når den skal være rigtig god, laver jeg den med den gode bolognese, béchamelsauce og friskplukket mozerella på toppen. Når de to sovse er klar, er fremgangsmåden ganske simpel, og giver næsten sig selv.

Så nemt er det at lave lasagne

Til hverdag kan det godt virke lidt uoverskueligt og tidsskrævende at lave lasagne, men med to enkle fif går det faktisk ganske nemt.

For det første gælder det om altid at have en stor portion bolognese i fryseren. Jeg bruger altid mindst 800g kød, og laver den i slowcooker, så jeg faktisk kun skal snitte grøntsagerne og brune kødet. Det er supernemt, og kan også snildt gøre klar om morgenen, hvis man ønsker lasagne til aftensmad.

Hvis du ikke har en slowcooker, er det med at finde den store støbejernsgryde frem og tredoble portionen er regnfuld søndag, hvor du alligevel er hjemme. Det vil du takke dig selv for gennem mange skønne måltider flere uger senere.

For det andet er det slet ikke så svært at lave sauce béchamel, som mange tror. Har du helt styr på den del, kan du blot følge opskriften herunder. Hvis du derimod er træt af at fedte si og køkken til i forsøget på at fjerne melklumper fra saucen, er der også råd for det. Du skal bare klikke på linket nedenfor, og så sender jeg dig direkte videre til min opskrift på verdens nemmeste sauce bechamel med nul-klumps-garanti. Mængderne er den samme som i lasagneopskriften, så det kan ikke være nemmere.

Bechamelsauce – helt uden klumper

Og nu til opskriften på lasagne bolognese

Bolognese med intens umamismag, cremet béchamel, bløde lasagneplader og fed ost – Mere er der vist ikke at sige. Lasagne smager fantastisk, og denne klassiske opskrift på italiensk lasagne bolognese smager endda bedre end de fleste.

Det eneste du nu skal tage stilling til er, om der skal 12 eller 15 lasagneplader i retten. Det afhænger af om du vil have en blød eller fast lasagne. Jeg kan afsløre, at der er 15 plader i den på billedet, men at jeg stadig ikke har fundet ud af om, jeg foretrækker 12 eller 15.

Hvad kan du bedst lide? Meget pasta eller lidt mindre pasta i lasagnen?

Lasagne bolognese

Valbylille
Virkelig lækker og helt klassisk lasagne bolognese efter original italiensk opskrift. Tilberdningstiden er afstemt efter tilberedning af sauce og lasagnen. Den langtidssimrede sauce bolognese kan med fordel laves i forvejen.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 8 stykker
Kalorier 543 kcal

Ingredienser
 

Sauce béchamel

  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • muskatnød friskrevet
  • salt og hvid peber

Lasagne

  • 1 portion bolognese
  • 12-15 lasagneplader
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 2 spsk parmesan friskrevet
  • basilikum

Sådan gør du
 

Sauce béchamel

  • Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Rør det sammen til en jævn smørbolle. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk den hurtigt ind i smørbollen. Sørg for at blandingen er helt jævn, før der tilsættes mere mælk.
  • Lad saucen koge tyk og cremet, når al mælken er tilsat. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Samling og bagning af lasagne

  • Smør bunden af et lasagnefad med lidt béchamelsauce, og dæk derefter med lasagneplader. Læg skiftevis bolognese og pasta, så der afsluttes med kødsovs. Fordel resten af béchamelsaucen over lasagnen, og læg små stykker mozzerella øverst.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca. 30-40 minutter. Den nøjagtige tilberedningstid fremgår af pakken med pastaplader. Dæk lasagnen med folien, hvis osten begynder at blive brun.
  • Drys den færdigbagte lasagne med friskrevet parmesan og basilikum i strimler. Server med en god salat, grønne bønner eller andet grønt tilbehør.

Bemærkninger

Klumper sovsen?
Der finde et par tricks til garanteret klumpfri sauce béchamel. Dem deler jeg i dette indlæg:
Bechamelsauce – helt uden klumper
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Familiefavoritter, Italien, Ko og kalv, Opskrifter, Pasta, Vinter Tags: bechamelsauce, hakket oksekød, lasagne, sauce

« Et lille pip fra virkeligheden
Nem og rejsevenlig hagesmæk på 1 sekund »

Kommentarer

  1. Anonym skriver

    29. april 2015 kl. 17:38

    Ej, nu læser man dit indlæg og får den vildeste trang til lasagne..
    Håber det var en god tur til USA – kommer der måske noget om amerikansk mad /opskrifter på bloggen? 😉
    AM

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. maj 2015 kl. 17:02

      Hej ven!

      Der kommer helt sikkert et par amerikanske opskrifter – både mad og drikke. Og du er velkommen til at prøvespise 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved