Påskelam med pistacie – Så godt!
Kan I også mærke påskeferien komme snigende? Hvis ikke kan denne opskrift måske bringe lidt påskestemning frem. Det er en af mine yndlingsretter med lam, og opskriften er så nem, at man tror det er løgn. Hvis du er kommet til at invitere familien til varm påskefrokost, og ikke er helt tryg ved at smide en steg i ovnen eller bare ikke orker at bruge mere end en halv time på madlavning, er det her altså løsningen. Opskriften er helt uden hokuspokus, men det kan man altså hverken se eller smage.
De seneste par uger har været helt skøre, så jeg ser i den grad frem til en dejlig lang påskeferie. Hele familien – store som små – har haft forfærdeligt travlt med forskellige projekter, og i denne uge kommer vi først til at spises aftensmad sammen alle fire på fredag. Det huer mig ikke, men sådan er det nu engang, og i stedet hygger vi lidt på kryds og tværs, som det nu lige passer ind i programmet. Det har skam også sine fordele, men jeg glæder mig alligevel ret meget til, at vi alle sidder sammen om bordet igen. Der er bare noget særligt ved at samles om et måltid.
Så jeg glæder mig til fredag, Og derfor skal fredagsmiddagen også være lidt ud over den sædvanlige fredagspasta. Da det jo både er påskeferie og sidste dag i en alt for lang uge, er det oplagte valg selvfølgelig lammekrone med sprød pistaciecrust. Jeps, det perfekte valg.
Det allerbedste ved opskriften er, at tilberedningstiden er så kort. 15 minutter i ovnen! Hverken mere eller mindre. Det er da lige til at klare en fredag aften. Okay, okay, der er selvfølgelig også lidt forberedelsestid, og kødet skal også lige hvile 8-10 minutter. Så vi siger 30-35 minutter. Så er der også tid til at blande en salat og åbne en flaske rødvin. Er det en fredagsdeal, som I kan være med på?
Ellers må I kaste jer ud i det en anden dag. De salte pistacienødder smager drøngodt til lammekødet, så den kombination bliver I altså nødt til at prøve. Det er superlækkert. Og så er opskriften simpelthen så nem. Men det har jeg vist allerede sagt. Så nu er der vist kun tilbage at dele den med jer. Værsgo’

Lammekrone med pistaciecrust
Ingredienser
- 1 lammekrone
- 35 g saltede og ristede pistacienødder
- 20 g rasp
- 1 æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 230c/210c varmluft.
- Hak nødderne rimelig fint, og bland dem med rasp.
- Skær den tykke fedtkant af lammekronen.
- Pensl kødet med sammenpisket æg, og vend det derefter i pistacieraspen.
- Læg lammekronen i et fad, og sæt den i den forvarmede ovn i 15 minutter. Tag lammekronen ud, og lad den hvile under et stykke folie i 8-10 minutter.
- Skær lammekronen igennem mellem benene, og server med stegte kartofler og salat.
Skriv et svar