Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Lammekrone med pistaciecrust

5. april 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Påskelam med pistacie – Så godt!

Kan I også mærke påskeferien komme snigende?  Hvis ikke kan denne opskrift måske bringe lidt påskestemning frem. Det er en af mine yndlingsretter med lam, og opskriften er så nem, at man tror det er løgn.  Hvis du er kommet til at invitere familien til varm påskefrokost, og ikke er helt tryg ved at smide en steg i ovnen eller bare ikke orker at bruge mere end en halv time på madlavning, er det her altså løsningen. Opskriften er helt uden hokuspokus, men det kan man altså hverken se eller smage.

De seneste par uger  har været helt skøre, så jeg ser i den grad frem til en dejlig lang påskeferie. Hele familien – store som små – har haft forfærdeligt travlt med forskellige projekter, og i denne uge kommer vi først til at spises aftensmad sammen alle fire på fredag. Det huer mig ikke, men sådan er det nu engang, og i stedet hygger vi lidt på kryds og tværs, som det nu lige passer ind i programmet. Det har skam også sine fordele, men jeg glæder mig alligevel ret meget til, at vi alle sidder sammen om bordet igen. Der er bare noget særligt ved at samles om et måltid.

Så jeg glæder mig til fredag, Og derfor skal fredagsmiddagen også være lidt ud over den sædvanlige fredagspasta. Da det jo både er påskeferie og sidste dag i en alt for lang uge, er det oplagte valg selvfølgelig lammekrone med sprød pistaciecrust. Jeps, det perfekte valg.

Det allerbedste ved opskriften er, at tilberedningstiden er så kort.  15 minutter i ovnen! Hverken mere eller mindre. Det er da lige til at klare en fredag aften. Okay, okay, der er selvfølgelig også lidt forberedelsestid, og kødet skal også lige hvile 8-10 minutter. Så vi siger 30-35 minutter. Så er der også tid til at blande en salat og åbne en flaske rødvin. Er det en fredagsdeal, som I kan være med på?

Ellers må I kaste jer ud i det en anden dag. De salte pistacienødder smager drøngodt til lammekødet, så den kombination bliver I altså nødt til at prøve.  Det er superlækkert. Og så er opskriften simpelthen så nem. Men det har jeg vist allerede sagt. Så nu er der vist kun tilbage at dele den med jer. Værsgo’

Lammekrone med pistaciecrust

Valbylille
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 lammekrone
  • 35 g saltede og ristede pistacienødder
  • 20 g rasp
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 230c/210c varmluft.
  • Hak nødderne rimelig fint, og bland dem med rasp.
  • Skær den tykke fedtkant af lammekronen.
  • Pensl kødet med sammenpisket æg, og vend det derefter i pistacieraspen.
  • Læg lammekronen i et fad, og sæt den i den forvarmede ovn i 15 minutter. Tag lammekronen ud, og lad den hvile under et stykke folie i 8-10 minutter.
  • Skær lammekronen igennem mellem benene, og server med stegte kartofler og salat.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Forår, Frankrig, Lam og ged, Opskrifter Tags: påske, pistacienød, steg

« 10 fornøjelser i april
Tænker på… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved