Jeg er virkelig blevet glad for scones, og har efterhånden bagt en del varianter. Her i weekenden blev det til lækre ostescones, som børnene og jeg spiste til en skål tomatsuppe. Den tomatsuppe bliver I i øvrigt nødt til at prøve. Det er en af mine allerførste opskrifter på bloggen, og en af favoritterne på spisebordet. I lørdags spiste vi den med den helt samme topping som for tre år siden: peberrod, citronskal og forårsløg. Det burde holde forkølelserne på afstand.
De luftige ostescones vil passe godt til mange supper. Det er supernemt bagværk, som man sagtens kan kaste sig ud i selv på travle hverdagsaftener. Jeg ved ikke med jer, men jeg synes godt, at det kan være svært at nå at bage på en travl tirsdag. Det er lidt et dilemma, da jeg synes, der bør følge hjemmebagt brød med suppe og fordi suppe hos os er en hverdagsret.
Det dilemma løser man ret nemt med scones, der kun tager 20 minutter at bikse sammen og bage.
I denne opskrift har jeg brugt en hvid cheddar. De bliver ekstra lækre at se på med den traditionelle orange cheddar, så det er også en mulighed, hvis ikke man er tilbageholdende med farvestoffer.

Lækre ostescones
Ingredienser
- 150 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 40 g smør
- 1 dl kærnemælk
- 50-70 g cheddar i
Sådan gør du
- Skær osten i 20-30 stykker
- Bland de tørre ingredienser, og smuldr smørret i, så dejen bliver grynet.
- Hæld kærnemælken i, og ælt hurtigt dejen sammen med osten.
- Form en pølse af dejen, og del den i otte lige store stykker.
- Bag bollerne i 15 minutter i en 200c varm ovn.
Skriv et svar