Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Krydret kylling og rosenkålssalat med citrusfrugter og granatæble

5. maj 2013 by Valbylille 2 kommentarer

1
Denne hurtige ret lavede jeg tilbage i januar nogenlunde samtidig med, at jeg overvejede at oprette bloggen. Jeg fravalgte vist at skrive om den, fordi den er lige lovlig simpel, men nu hiver jeg den alligevel frem for gemmerne. Den er nemlig rigtig god til en aften, hvor det hele skal gå lidt stærkt, og dem er der desværre en del af i mange familier. I hver fald i min.

Når dagen har været hektisk, synes jeg, at det er rart med en hurtig og sund ret, der pirrer sanserne, i stedet for to halve med leverpostej eller en fedtet pizza fra den lokale dejsvinger. Det giver lidt mere energi til aftenen.

Salaten består af fintsnittet rosenkål, appelsin- og grapefileter og granatæblekerner. Dressingen er ganske enkelt saft fra citrusfrugterne og evt. lidt olie. Det vigtige i denne salat er kombinationen af kål og frugt. Kålen er meget mættende og kræver noget tyggearbejde, mens frugten giver farve, sødme og syrlighed, og så kan sammensætningen varieres i en uendelighed.
2
Kyllingestykkerne er vendt i en blanding af yoghurt og rød karrypasta, og så har de fået ca. 20 minutter i ovnen. Hvis det skal være rigtig godt, skal der også marinade under skindet.Køb kyllingen parteret, så der ikke skal bruges tid på det. Jeg spiser ikke konventionel kylling og er lykkelig over, at man nu kan få økologiske kyllingelår på frost. Så skal man bare huske at komme dem i køleskabet aftenen før.

Har man ikke karrypasta, kan man bruge barbecuekrydderier, chili, garam masala eller andre krydderiblandinger, og man kan sagtens undlade yoghurten. Krydringen er vigtig, da det er kombinationen af salatens friskhed og sødme og det kryderede kød, der gør retten interessant.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Kylling og kalkun, Opskrifter, Salat og tilbehør Tags: kyllingelår, rosenkål

« Drys til morgenmaden
Verdens nemmeste vaniljeis – og et iskiks »

Kommentarer

  1. PernilleW skriver

    7. maj 2013 kl. 07:07

    Uhm, det lyder nemt OG lækkert – og en ikke uvæsentlig kombination i en børnefamilie, som du siger;) Tak for inspiration til aftensmaden…

    Svar
  2. Valbylille skriver

    7. maj 2013 kl. 17:24

    Selv tak! Jeg er virkelig ikke glad for at gå på kompromis med maden pga. tidsnød, men med den her 20 minutters-ret bliver der hverken hugget hæle eller klippet tæer. Det er bare nemt og lækkert.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved