Denne hurtige ret lavede jeg tilbage i januar nogenlunde samtidig med, at jeg overvejede at oprette bloggen. Jeg fravalgte vist at skrive om den, fordi den er lige lovlig simpel, men nu hiver jeg den alligevel frem for gemmerne. Den er nemlig rigtig god til en aften, hvor det hele skal gå lidt stærkt, og dem er der desværre en del af i mange familier. I hver fald i min.
Når dagen har været hektisk, synes jeg, at det er rart med en hurtig og sund ret, der pirrer sanserne, i stedet for to halve med leverpostej eller en fedtet pizza fra den lokale dejsvinger. Det giver lidt mere energi til aftenen.
Salaten består af fintsnittet rosenkål, appelsin- og grapefileter og granatæblekerner. Dressingen er ganske enkelt saft fra citrusfrugterne og evt. lidt olie. Det vigtige i denne salat er kombinationen af kål og frugt. Kålen er meget mættende og kræver noget tyggearbejde, mens frugten giver farve, sødme og syrlighed, og så kan sammensætningen varieres i en uendelighed.
Kyllingestykkerne er vendt i en blanding af yoghurt og rød karrypasta, og så har de fået ca. 20 minutter i ovnen. Hvis det skal være rigtig godt, skal der også marinade under skindet.Køb kyllingen parteret, så der ikke skal bruges tid på det. Jeg spiser ikke konventionel kylling og er lykkelig over, at man nu kan få økologiske kyllingelår på frost. Så skal man bare huske at komme dem i køleskabet aftenen før.
Har man ikke karrypasta, kan man bruge barbecuekrydderier, chili, garam masala eller andre krydderiblandinger, og man kan sagtens undlade yoghurten. Krydringen er vigtig, da det er kombinationen af salatens friskhed og sødme og det kryderede kød, der gør retten interessant.
Uhm, det lyder nemt OG lækkert – og en ikke uvæsentlig kombination i en børnefamilie, som du siger;) Tak for inspiration til aftensmaden…
Selv tak! Jeg er virkelig ikke glad for at gå på kompromis med maden pga. tidsnød, men med den her 20 minutters-ret bliver der hverken hugget hæle eller klippet tæer. Det er bare nemt og lækkert.