Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Krydret blommeketchup

18. oktober 2015 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

blommeketchup

Når blommetræets grene tynges til jorden af store, tunge blommer i kilovis, er det med at slå kreativiteten til. I løbet af septembers første uger koger jeg marmelade, chutney og saft i et væk. Jeg kommer blommer i rom, kager, salater og flødeis, og fryseren bliver også fyldt med halverede blommer vendt i sukker. Hvert år skal jeg dog også prøve noget nyt, og i år blev det til denne blommeketchup.

Ketchuppen kan spises som almindelig tomatketchup, men den er altså også god som marinade til gris eller kylling både på grill og i ovn.  Smagen er krydret og spændende – helt uden at blive for stærk. Hvis blommetræet er lige så gavmildt næste år, skal der helt sikkert koges ketchup igen.

Krydret blommeketchup

Valbylille
Lav selv din ketchup, og få lige præcis den smag du ønsker. Ketchup med blomemr smager dejligt, og er en god måde at få spist blommerne fra de bugnende træer.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 1 t 10 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 2 glas
Kalorier 333 kcal

Ingredienser
 

  • 1/2 kg blommer
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk hakket ingefær
  • 1 kanelstang
  • 10 peberkorn
  • 5 allehånde
  • 1 anis
  • 4 nelliker
  • 1 dl brun farin
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 spsk soja

Sådan gør du
 

  • Del blommerne i kvarte, og skær løgene i slanke både. Kom de tørre krydderier i et tefilter eller en lille gazepose og luk den godt til med køkkensnor.
  • Kom blommer, løg, hvidløg, sukker, eddike og krydderier i en dyb pande, og lad det koge under låg i ca. 1 time, til blommerne er helt bløde.
  • Tag gazeposen op, og pres ketchuppen gennem en si ned i en ren gryde.
  • Kog ketchuppen ca. 10 minutter mere, til den tyknes. Tilsæt soja og smag evt. til med mere sukker og eddike.
  • Hæld den rygende varme ketchup på rene, skoldede glas, og luk dem straks til.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dip, drys og syltede sager, Efterår, Glutenfri, Opskrifter, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., USA, Vegansk Tags: blomme, ketchup, marinade, sauce

« Saftig banankage med chokokaramelglasur
Indretning af lille pigeværelse »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved