Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Kæmpepandekage med fyld af rester og noget om økologisk kylling

6. marts 2014 by Valbylille 2 kommentarer


Dette er madpandekagen for de dovne. I stedet for at have gang i flere pander eller tilbringe en halv eftermiddag i køkkenet, skal man blot lave en enkelt pandekage. Den er nem at lave, og så er det en oplagt indpakning til de seneste dages rester og hvad man nu lige har liggende af grøntsager. Jeg kom lidt kyllingerester i og de grøntsager, der lige var ved hånden.

Hvis nogen har bemærket, at der er gået temmelig meget kylling i mine opskrifter, så skyldes det, at jeg altid køber en hel kylling, selvom jeg måske kun skal bruge brystkødet. Det er nemlig den billigste måde at købe en økologisk eller fritgående kylling, og sådan en hel basse rækker virkelig langt. Kyllingen i denne ret er plukket fra skroget fra den samme kylling, som lagde lårbasser til den marokkanske tagine og brytskød til den indiske chicken tikka masala. Tilbage er nu en kyllingefond, som senere på ugen skal bruges i en ærtesuppe.

Så mange måltider får man selvfølgelig ikke ud af en kylling, hvis familien er større eller børnene er ældre. For vores lille familie betyder det dog, at kyllingen kun koster 25 kr pr. måltid, og med det i baghovedet er det nemt at vælge økologisk.

Kæmpepandekage
1 dl rugmel
1,5 dl hvedemel
0,5 l mælk
4 æg
et lille drys fint salt

Bland de tørre ingredienser, og pisk derefter mælk og æg i. Lad dejen hvile en halv times tid.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og varm ovnen op til 200c. Pisk dejen igennem, og kom den på bageplade, når ovnen har nået de 200 g – endelig ikke før.

Bag pandekagen i 20 minutter, og gør imens fyldet klar. Tag pandekagen ud af ovnen, og fordelt fyldet jævnt på dejen. Rul den forsigtigt sammen, og bag den evt. 5-10 mere.

Fyld
1 squash
1 fed hvidløg
3 gulerødder
0,5 ds flået tomat
170 g kogt kyllingekød
1 tsk estragon
200 g hytteost
olie

Skær squashen i små tern, og snit hvidløget fint. Steg begge dele i lidt olie på en pande. Riv gulerødderne, og kom også dem på panden. Tilsæt derefter tomat, kylling og estragon.

Fordel fyldet på den bagte pandekagen og kom også hytteost på. Rul pandekagen sammen og bag den 5-10 minutter mere.

Server pandekagen med en grov salat. Den på billedet består af skoldet broccoli og æble vendt i lidt olie og drysset med masser af friskrevet peberrod.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Opskrifter, Pandekager og vafler Tags: Om..., pandekage

« Marokkansk kyllingetagine med oliven, mandler og citron
Rødgrød med fløde – smagen af sommerferie »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    7. marts 2014 kl. 18:25

    Hvor fint med en lidt alternativ tortillia servering 😀 Det ser lækkert ud.

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      8. marts 2014 kl. 19:37

      Mmm tortilla, det er alt for længe siden.

      Svar

Skriv et svar til Valbylille Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved