Dette er madpandekagen for de dovne. I stedet for at have gang i flere pander eller tilbringe en halv eftermiddag i køkkenet, skal man blot lave en enkelt pandekage. Den er nem at lave, og så er det en oplagt indpakning til de seneste dages rester og hvad man nu lige har liggende af grøntsager. Jeg kom lidt kyllingerester i og de grøntsager, der lige var ved hånden.
Hvis nogen har bemærket, at der er gået temmelig meget kylling i mine opskrifter, så skyldes det, at jeg altid køber en hel kylling, selvom jeg måske kun skal bruge brystkødet. Det er nemlig den billigste måde at købe en økologisk eller fritgående kylling, og sådan en hel basse rækker virkelig langt. Kyllingen i denne ret er plukket fra skroget fra den samme kylling, som lagde lårbasser til den marokkanske tagine og brytskød til den indiske chicken tikka masala. Tilbage er nu en kyllingefond, som senere på ugen skal bruges i en ærtesuppe.
Så mange måltider får man selvfølgelig ikke ud af en kylling, hvis familien er større eller børnene er ældre. For vores lille familie betyder det dog, at kyllingen kun koster 25 kr pr. måltid, og med det i baghovedet er det nemt at vælge økologisk.
Kæmpepandekage
1 dl rugmel
1,5 dl hvedemel
0,5 l mælk
4 æg
et lille drys fint salt
Bland de tørre ingredienser, og pisk derefter mælk og æg i. Lad dejen hvile en halv times tid.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og varm ovnen op til 200c. Pisk dejen igennem, og kom den på bageplade, når ovnen har nået de 200 g – endelig ikke før.
Bag pandekagen i 20 minutter, og gør imens fyldet klar. Tag pandekagen ud af ovnen, og fordelt fyldet jævnt på dejen. Rul den forsigtigt sammen, og bag den evt. 5-10 mere.
Fyld
1 squash
1 fed hvidløg
3 gulerødder
0,5 ds flået tomat
170 g kogt kyllingekød
1 tsk estragon
200 g hytteost
olie
Skær squashen i små tern, og snit hvidløget fint. Steg begge dele i lidt olie på en pande. Riv gulerødderne, og kom også dem på panden. Tilsæt derefter tomat, kylling og estragon.
Fordel fyldet på den bagte pandekagen og kom også hytteost på. Rul pandekagen sammen og bag den 5-10 minutter mere.
Server pandekagen med en grov salat. Den på billedet består af skoldet broccoli og æble vendt i lidt olie og drysset med masser af friskrevet peberrod.
Hvor fint med en lidt alternativ tortillia servering 😀 Det ser lækkert ud.
– Anne
Mmm tortilla, det er alt for længe siden.