Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Julekrydret rødkål med æbler

22. december 2013 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Rødkålen til juleaften står netop nu og simrer på komfuret. Selvom det kun er anden gang, vi fejrer jul hjemme, har det de seneste år været mig, der stod for rødkålen. I min familie plejede vi nemlig at spise den fra glas, indtil jeg en dag gjorde oprør og selv kastede mig over tilberedningen.

Rødkålen bliver kun bedre af at blive lavet i god tid, og hvis ikke jeg havde haft så travlt på arbejde, var den allerede blevet lavet i mandags. Et ophold i fryseren gør nemlig kun godt, men nu må den nøjes med et par dage i køleskabet.

Jeg bryder mig ikke om fedtstof i rødkål og bruger i stedet æbler, som koges helt ud sammen med rødkålen. Det giver en skøn cremethed, og man slipper for den fedtede overflade, hvis man spiser den kold til juledagenes frokoster. Selve rødkålen skal dog ikke være for smattet, så jeg skærer den groft, så der stadig er noget at tygge i, når den er mør.

Til rødkålen bruger jeg bare, hvad jeg har af marmelader, geléer og eddiker, men opskriften er nogenlunde som nedenfor.

Julerødkål med æbler

Det er nemmere end man tror selv at lave rødkål til julemiddagen. Æblerne gør denne opskrift frisk og let, og med anis og kanel smager den skønt af jul.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 140 kcal

Ingredienser
 

  • 1 rødkål
  • 2 store madæbler
  • 2 stænger kanel
  • 3 stjerneanis
  • 1 dl vand
  • 1 dl æblecidereddike
  • 3 dl ribsgelé eller marmelade

Sådan gør du
 

  • Snit rødkålen i 0,5-1 cm tykke skiver. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde skiver. Kom det hele i en stor gryde med kanel, anis, vand og eddike. Kog i ca. 1 time under låg til æblerne er kogt helt ud og ikke længere er synlige og rødkålen er helt mør. (Den bliver bitter, hvis ikke den koges nok.)
  • Tilsæt 2 dl gelé og lad det koge 5-10 min uden låg. Smag derefter til med salt og resten af geléen, og lad den koge videre til væsken er fordampet.

Bemærkninger

Æblecidereddiken kan erstattes eller suppleres med andre frugteddiker, og på samme vis kan der også bruges forskellige marmelader i stedet for en del ribsgeléen. Jeg har bl.a. brugt solbærmarmelade og hindbæreeddike med stor succes.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Jul, Opskrifter, Salat og tilbehør, Vinter Tags: anis, rødkål

« Verdens hurtigste minipizzaer – en løsning til travle dage
2014 – Du er velkommen »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved