Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Jordbærsorbet – kun 2 ingredienser!

26. juli 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Mmmm jordbærsorbet! Når helt enkelt er allerbedst.

Jordbærsæsonen er vist ved at være slut, men jeg har overbevist mig selv om, at timingen for netop denne jordbæropskrift er helt perfekt. Jordbær hører jo sommeren til, og da sommervarmen lader vente på sig, bliver vi faktisk nødt til at gemme et par jordbær til den længe ventede hedebølge i august. Altså den vi håber på – jeg er jo ikke meterolog.

Min opskrift på jordbærsorbet er  virkelig nem, SÅ forfriskende  og helt og aldeles oplagt, når smagen af sommer skal vare lidt længere.  Og så har vi slet ikke talt om farven! Jeg ved ikke, hvad man kalder den røde farve, men det er altså den pæneste is, jeg nogensinde har lavet.

Til sorbet skal der helst bruges ismaskine. Man kan også få et okay resultat, hvis man pisker sorbeten igennem jævnligt under indfrysningen, men det er altså lidt af et arbejde. Har du ikke en ismaskine, så køb en. Selv en billig, halvdårlig udgave, som den jeg har, er en god hjælp. Så skal isen bares røres igennem en enkelt gang, mens den fryser færdig i fryseren. Det er lige til at overkomme, og en god løsning, hvis man endnu ikke ved, om en dyr maskine vil blive brugt nok.

Jordbærsorbeten er supersimpel med kun to ingredienser, og jeg er helt pjattet med den friske og rene smag af søde bær. Siruppen kan laves i større portioner, og kan holde sig ca. 10 dage på køl. Så har man til flere portioner is, hvis nu sorbeten bliver et hit. Opskriften kan også bruges med andre bær og frugter, og jeg kan især anbefale honningmelon.

Jordbærsorbet - kun 2 ingredienser!

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 700 g jordbær
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl vand

Sådan gør du
 

  • Kog vand og sukker til en sirup. Det skal kun lige koges sammen, så der bliver ca. 4 dl. Sæt siruppen på køl, og lad den stå til den er helt kold.
  • Blend jordbærrene til puré, og rør siruppen i. Sæt blandingen på køl en times tid, til den er helt kold.
  • Kør sorbeten på en ismaskine. Alt afhængig af din maskine kan det være nødvendigt at fryse isen færdig i fryseren. I så fald vil jeg anbefale at røre sorbeten igennem med en gaffel efter en times indfrysning for at undgå krystaller.
  • Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ca. 10 minutter før servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Glutenfri, Is, Kager og sødt, Opskrifter, Sommer, Vegansk Tags: jordbær, sorbet

« Tuna melt courgettes
Grillede skaftkoteletter med citron og pesto »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved