Morgen, middag, aften og indimellem: En jordbærmad er det perfekte måltid altid.
Den bedste årstid er jordbærtid! Jeg spiser mig lykkelig i de saftige bær hver eneste dag, og både børnene og jeg har røde jordbærpletter på hænderne og tøjet. Selvom regnen har ødelagt sørgeligt mange bær, er der stadig flere end vi kan spise. Mums!
Vi spiser jordbær til alle måltider, og jeg er især pjattet med jordbærmadder. Her får I opskriften på min alleryndlingsjordbærmad, som er lidt mere ekstravagant end den jeg spiser flest af.
Tartine er fransk for en skive godt brød med pålæg. Jeg er vild med ordet, og synes at det passer rigtig fint til en mad, der er lidt ud over det sædvanlige. Eller bare til madder med frugt og ricotta, for jeg har før delt en opskrift på figentartine. Jeg ved godt, at det er lidt fjollet, men min smagssans er vist koblet ret tæt til min ordopfattelse, og tartine er altså et ord, der i sig selv kan gøre mig sulten. Kender I også det, eller er det bare mig, der er en skør kombination af madøre og ordjonglør?
Det var vist lidt af et sidsespring, så jeg springer fluks videre til, hvorfor denne jordbærtartine smager så uforskammet godt. Friske jordbær og ristet brød behøver vist ingen nærmere introduktion, men derudover er der to helt fantastiske ting, som lige skal have et par ord med på vejen.
Rørt ricotta! Det er helt nyt for mig, at man kan piske ricotta til den lækreste creme. Jeg plejer bare at bruge det direkte fra bøtten, men det er helt sikkert den ekstra opvask værd at give det en omgang med elpiskeren.
Og så er der selvfølgelig balsamicoglacen. Det er virkelig et match made in heaven, når det gælder jordbær.
Jordbærtartine kan spises til de fleste måltider. Forkæl din kæreste med jordbærtartine til morgenmad eller server dem som forret til dine gæster med lidt parmaskinke til. Jeg kan også finde på at lave et stort fad til aftensmad, når det skal være nem og let på en varm sommeraften. Oftest spiser vi dem dog som et mellemmåltid om eftermiddagen, og så er der ikke meget appetit tilbage til hovedmåltidet et par timer senere.

Jordbærtartine med rørt ricotta
Ingredienser
- 1 bæger ricotta
- ¾ dl balsamisk vineddike
- ¾ dl honning
- 8 skiver brød
- 400 g jordbær
- 2 håndfulde rucola
- sort peber
Sådan gør du
- Pisk ricottaen blød og cremet. Det tager ca. 1 minut. Sæt den på køl.
- Kom honning og balsamico i en lille gryde, og kog det ind til det halve.
- Rist brødet, og anret med ricotta, jordbær, rucola og balsamicoglace. Kværn lidt peber henover, og server med det samme.
Mums, det lyder godt nok lækkert! Kh. Birgitte
Det er det i sandhed også 🙂