Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Jordbærtartine med rørt ricotta

5. juli 2017 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Morgen, middag, aften og indimellem: En jordbærmad er det perfekte måltid altid.

Den bedste årstid er jordbærtid! Jeg spiser mig lykkelig i de saftige bær hver eneste dag, og både børnene og jeg har røde jordbærpletter på hænderne og tøjet. Selvom regnen har ødelagt sørgeligt mange bær, er der stadig flere end vi kan spise. Mums!

Vi spiser jordbær til alle måltider, og jeg er især pjattet med jordbærmadder. Her får I opskriften på min alleryndlingsjordbærmad, som er lidt mere ekstravagant end den jeg spiser flest af.

Tartine er fransk for en skive godt brød med pålæg. Jeg er vild med ordet, og synes at det passer rigtig fint til en mad, der er lidt ud over det sædvanlige. Eller bare til madder med frugt og ricotta, for jeg har før delt en opskrift på figentartine. Jeg ved godt, at det er lidt fjollet, men min smagssans er vist koblet ret tæt til min ordopfattelse, og tartine er altså et ord, der i sig selv kan gøre mig sulten. Kender I også det, eller er det bare mig, der er en skør kombination af madøre og ordjonglør?

Det var vist lidt af et sidsespring, så jeg springer fluks videre til, hvorfor denne jordbærtartine smager så uforskammet godt. Friske jordbær og ristet brød behøver vist ingen nærmere introduktion, men derudover er der to helt fantastiske ting, som lige skal have et par ord med på vejen.

Rørt ricotta! Det er helt nyt for mig, at man kan piske ricotta til den lækreste creme. Jeg plejer bare at bruge det direkte fra bøtten, men det er helt sikkert den ekstra opvask værd at give det en omgang med elpiskeren.

Og så er der selvfølgelig balsamicoglacen. Det er virkelig et match made in heaven, når det gælder jordbær.

Jordbærtartine kan spises til de fleste måltider. Forkæl din kæreste med jordbærtartine til morgenmad eller server dem som forret til dine gæster med lidt parmaskinke til. Jeg kan også finde på at lave et stort fad til aftensmad, når det skal være nem og let på en varm sommeraften. Oftest spiser vi dem dog som et mellemmåltid om eftermiddagen, og så er der ikke meget appetit tilbage til hovedmåltidet et par timer senere.

Jordbærtartine med rørt ricotta


5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Antal 8 tartine

Ingredienser
 

  • 1 bæger ricotta
  • ¾ dl balsamisk vineddike
  • ¾ dl honning
  • 8 skiver brød
  • 400 g jordbær
  • 2 håndfulde rucola
  • sort peber

Sådan gør du
 

  • Pisk ricottaen blød og cremet. Det tager ca. 1 minut. Sæt den på køl.
  • Kom honning og balsamico i en lille gryde, og kog det ind til det halve.
  • Rist brødet, og anret med ricotta, jordbær, rucola og balsamicoglace. Kværn lidt peber henover, og server med det samme.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

 

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Frankrig, Frokost og småretter, Italien, Morgenmad, Opskrifter, Sommer, Vegetar Tags: balsamico, balsamicoglace, jordbær, ricotta

« Sweet corn – sweet chili frikadellesandwich
Tænker på… »

Kommentarer

  1. Birgitte B skriver

    5. juli 2017 kl. 10:12

    Mums, det lyder godt nok lækkert! Kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. juli 2017 kl. 23:09

      Det er det i sandhed også 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved