Hvem er klar til sommer, sol og jordbær? Mig, mig, mig!!!
Og det håber jeg sørme også, at I er. Sommer og sol kan jeg ikke klare, men jordbær! Dér har jeg et par gode opskrifter i ærmet.
Den første opskrift får I i dag. Det er en superlækker og forfriskende jordbærsuppe, som jeg fornemmer bliver en hyppig hverdagsdessert herhjemme, når vores eget jordbærbed med vanlig gavmildhed lader os spise jordbær morgen, middag og aften.
Senere på ugen kommer der endnu en jordbærdessert, og den er også værd at glæde sig til. Den er langt mere fedtet og syndig end denne friske suppe, og passer særdeles godt både til eftermiddagskaffen, men kan også være festlig på morgenbordet. Mon I kan gætte, hvad det er?
I dag er det dog jordbærsuppedag, og I kan tro, at jeg har glædet mig til at dele opskriften. Jeg ville egentlig have ventet til jordbærsæsonen og varmen sådan rigtig får overtaget. Men det kunne jeg ikke. Den her opskrift er alt for god til, at jeg kan holde den tilbage. Og så er den nem!
Faktisk blev den til ved lidt af et tilfælde. Jeg skulle lave en asiatisk ret med kokosmælk til aftensmad, men kokosmælken var ekstraordinær sød, og det blev retten også. Indrømmet: Jeg har aldrig før brugt kokosmælk i en dessert. Jeg ved godt, at konceptet findes, men det er ikke noget jeg sådan rigtig havde tænkt over, før oplevelsen med den ekstrasøde kokosmælk.
Da den søde kokosmælk fik mig til at tænke på desserter, sneg der sig ret hurtigt et par jordbær med i tankestrømmen. Jeg ved godt, at det er helt uden for sæson og temmelig atypisk for mig at købe udenlandske jordbær, men der var ikke noget at gøre. Idéen havde sat sig godt og grundigt fast og skulle afprøves.
Og jordbærsæson eller ej – Kokosmælk og jordbær er en herlig kombination, som der helt sikkert skal udvikles flere idéer med.
Suppen her er let og lækker, og sætte ret fint punktum på de fleste sommermiddage. Den skal spises helt frisklavet og så kold som muligt, så husk at sætte kokosmælken på køl i god tid. Jordbærrene skal også på køl, men altså kun til denne suppe. Ellers skal de opbevares på køkkenbordet – hvis altså ikke de bare spises med det samme.
Jeg har toppet suppen med forglemmigej, et drys svensk perlesukker, friske jordbær og basilikum. Blomsterne og sukkeret er mest til pynt, mens basilikummen giver lidt bitterhed og kant til den søde suppe. Er det for vovet, kan der bruges citronmelisse og mynte i stedet for, men jeg stemmer altså for basilikum.
Det bedste ved suppen er helt sikkert mixet af de to slags jordbær – den klare jordbærswirl i den lyserøde suppe, mmmm. Det gør hver eneste mundfuld en lille smule forskellig fra den forrige, hvilket er lige præcis det, der gør suppen til mere end blot en smoothie. Swirl skal der til, jeps!. Og som et ekstra plus er det også bare virkelig pænt. Win-win!
Og nu til opskriften, som næsten er for nem til at være en opskrift. Den er til gengæld ret genial, hvis man lige har en halv dåse kokosmælk i overskud og lyst til en nem dessert. Og så smager den immervæk fantastisk.

Pink swirl jordbærsuppe med kokos og basilikum
Ingredienser
- 500 g køleskabskolde jordbær*
- 3 spsk flormelis
- 1,25 dl køleskabskold kokosmælk
- 1-2 tsk citronsaft
- 7-8 blade basilikum
Sådan gør du
- Tag ca. 50 g jordbær fra til pynt, og skær dem i skiver. Skær også basilikumsbladene i tynde strimler
- Blend først 100 g jordbær med 2 spsk flormelis, og sæt puréen til side.
- Blend derefter 350 g jordbær med kokosmælk, citronsaft og 1 spsk flormelis. Fordel suppen i små portionsskåle, og dryp jordbærpuréen over.
- Pynt med jordbær i skiver og basilikum.
- Server og spis med det samme.
*De friske jordbær til suppen kan erstattes med frosne bær. Så skal der kun bruges 450 g, da de ikke kan bruges til pynt.
mmm… ønske til min fødselsdags mad… måske… mmm
Hvem der bare havde fødselsdag i jordbærsæsonen… 🙂