Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hybenmarmelade

28. august 2013 by Valbylille 4 kommentarer


Jeg er tosset med hybenmarmelade, og spiser den både på brød, yoghurt og pandekager. Det er et par år siden, at jeg sidst lavede en portion, så det var tiltrængt med nye forsyninger. Når først man smager marmeladen, glemmer man hurtigt alle buskenes stikkende torne og det kedelige pillearbejde for at få kløpulveret ud. Det er det hele værd.

Hybenmarmelade
1000 kg rensede hyben
400 g sukker
3 dl vand
Saft fra 1 lille citron
1 tsk rød melatin
Evt atamon
4 marmeladeglas

Hak hybenerne groft og bring dem i kog i vandet sammen med sukkeret. Skold glas og låg, og ryst dem med atamon for bedre holdbarhed.

Når mameladen har kogt 25-30 minutter, er den ved at være klar. Smag til med citronsaft, og tjek konsistensen ved at tage en skefuld fra og lade den køle af i en lille skål. Skal den være mere fast, tages gryden af kog, før der tilsættes melatin.(Hellere for lind end for fast. Jeg tilsatte en enkelt teskefuld melatin, og det var helt perfekt.)

Hæld den varme marmelade på de nyskoldede glas og sæt straks lågene på.

Har du flere hyben og orker du ikke at rense dem? Ved du ikke, hvad du skal bruge resten af citronen til? Altså skallen? Og mangler der en dessert på madplanen? Så prøv denne hybensuppe. Den smager dejligt.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dip, drys og syltede sager, Efterår, Opskrifter, Syltetøj, sirup og smørbart Tags: hyben, marmelade, syltning

« Pasta med hvidløg og chili
Easy peasy hybensuppe »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    29. august 2013 kl. 06:15

    Hvor sjovt, jeg var også på hyben-rov igår – jeg satser på at fikse en gang hyben/fersken kompot med vanilje og citron af tyvekosterne 😀

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. august 2013 kl. 08:13

      Det lyder altså også mums.

      Svar
  2. Anonym skriver

    2. september 2013 kl. 10:51

    Sommetider skal man kun bruge skallen, og til andre tider skal man kun bruge saften. Jeg river altid skallen af citroner og appelsiner og putter det i en lille beholder – og i fryseren. Tip til næste år: Når jeg plukker hyben, vipper jeg frugten af, så stilken ikke kommer med. Så er jeg også fri for at blive stukket af piggene, fordi jeg holder på frugten.
    Elsebeth

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. september 2013 kl. 11:03

      Jeg har aldrig tænkt på, at man kan fryse skallen. Det var da et virkelig godt fif.

      Svar

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved