Jeg har sneget mig til en sjældent stille morgen i dag. Manden plejer at styrte rundt på vej ud af døren før kl. 7, og Pigen sidder normalt med morgenmaden i samme stund. I dag er førstnævnte dog syg, og også Pigen vælger at boble lidt længere. Det giver mig tid til at nyde en kop te og min højt skattede morgenavis.
Dagens morgenmad består af yoghurt med lidt rødgrød i bunden og sprød granola på toppen. Müslien lavede jeg i går aftes, og det er jo så let, at det kan undre, at jeg ikke gør det oftere. Det blev en ganske simpel udgave uden tørret frugt, da jeg vidste, at jeg ville spise den med rødgrød. Så må den gerne være lidt simpel.
Jeg foretrækker en grov og ikke alt for sød müsli med mange havregryn, og jeg plejer at tilsætte 1 del fyld til to dele havregryn. Tørret frugt skal først tilsættes efter ristning, mens nødder og kerner godt kan lide en tur i ovnen.
Basic müsli
4 dl grovvalsede havregryn
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
3 spsk honning
Hak mandler og nødder groft, og vend det hele sammen. Bag müslien ved 180c varmluft i 12-15 minutter og rør et par gange undervejs. Opbevar den i et glas.
Skriv et svar