Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hjemmelavet ymerdrys af den helt simple slags

24. april 2014 by Valbylille Skriv kommentar

hjemmelavet ymerdrysJeg elsker knasende drys på min morgenskyr, og har gerne et glas hjemmelavet müsli, ymerdrys eller andet knas i køkkenskabet. Det er for det meste meget basic uden for mange nødder, krydderier og tørrede frugter, da jeg så kan variere den efter lyst fra dag til dag. Denne ymerdrys er da også kun lavet med moscovadosukker.

Ymerdrys er helt genialt, når man har en humpel tørt rugbrød og hverken har lyst til øllebrød eller rugbrødscroutoner. Har man kun et par enkelte skiver, kan man riste det sammen med sukkeret på  en pande. Det er nemt og hurtigt og bruger væsentligt mindre energi end en tændt ovn. Man kan også samle skiverne sammen i en boks i fryseren og lave en ordentlig portion, når man har nok.

Denne gang lå jeg inde med hele 700 g rugbrød, da jeg op til påske fik leveret  et kæmpestort brød med en holdbarhed på kun 3 dage. Det meste røg derfor i fryseren med tanke på ymerdrys, mens jeg allierede mig med røremaskinen, og selv gik i gang med at bage friskt brød.

Jeg kan godt lide, når den er lidt til den søde side og bruger derfor 1 del sukker til 5 dele rugbrød. Bagetiden afhænger af mængden, og hvis man laver en mindre portion end den i opskriften nedenfor, bør man holde et vågent øje med ovnen efter de første 10-15 minutter.

Ymerdrys
700 g tørt rugbrød
140 g muscovadosukker

Blend rugbrødet til smulder og vend det sammen med sukkeret. Bag det i en forvarmet ovn ved 180c varmluft i 25 minutter. Vend det rundt et par gange undervejs.

Lad det køle af på bradepanden, og kom det derefter på glas med tætsluttende låg.

Tip: Brug det sødemiddel der er – brun farin, honning og almindeligt sukker fungerer også. Drysset kan krydres med fx kanel eller lakrids, og skal den have lidt ekstra gas, er den virkelig god med græskarkern og mandler i.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Morgenmad, Opskrifter

« Glaserede thaikødboller med ingefær og citrongræs
Mens vi venter på babyen… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved