Jeg elsker knasende drys på min morgenskyr, og har gerne et glas hjemmelavet müsli, ymerdrys eller andet knas i køkkenskabet. Det er for det meste meget basic uden for mange nødder, krydderier og tørrede frugter, da jeg så kan variere den efter lyst fra dag til dag. Denne ymerdrys er da også kun lavet med moscovadosukker.
Ymerdrys er helt genialt, når man har en humpel tørt rugbrød og hverken har lyst til øllebrød eller rugbrødscroutoner. Har man kun et par enkelte skiver, kan man riste det sammen med sukkeret på en pande. Det er nemt og hurtigt og bruger væsentligt mindre energi end en tændt ovn. Man kan også samle skiverne sammen i en boks i fryseren og lave en ordentlig portion, når man har nok.
Denne gang lå jeg inde med hele 700 g rugbrød, da jeg op til påske fik leveret et kæmpestort brød med en holdbarhed på kun 3 dage. Det meste røg derfor i fryseren med tanke på ymerdrys, mens jeg allierede mig med røremaskinen, og selv gik i gang med at bage friskt brød.
Jeg kan godt lide, når den er lidt til den søde side og bruger derfor 1 del sukker til 5 dele rugbrød. Bagetiden afhænger af mængden, og hvis man laver en mindre portion end den i opskriften nedenfor, bør man holde et vågent øje med ovnen efter de første 10-15 minutter.
Ymerdrys
700 g tørt rugbrød
140 g muscovadosukker
Blend rugbrødet til smulder og vend det sammen med sukkeret. Bag det i en forvarmet ovn ved 180c varmluft i 25 minutter. Vend det rundt et par gange undervejs.
Lad det køle af på bradepanden, og kom det derefter på glas med tætsluttende låg.
Tip: Brug det sødemiddel der er – brun farin, honning og almindeligt sukker fungerer også. Drysset kan krydres med fx kanel eller lakrids, og skal den have lidt ekstra gas, er den virkelig god med græskarkern og mandler i.
Skriv et svar