Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Peach melba yoghurt

19. juli 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Peach melba yoghurt

Jeg er noget så pjattet med knytnæve store ferskner. Da jeg boede i Sydfrankrig, lå der altid store runde ferskner på rad og række i kølerummet. Jeg troede ikke mine øjne første gang jeg så dem – Den størrelse ferskner havde jeg aldrig set før.

Jeg spiste mindst to om dagen. Mmm.

I dag kan man heldigvis også finde store, flotte ferskener her i Danmark. De er altså bare særligt indbydende, og jeg faldt pladask for fristelsen, da jeg var ude at købe ind i går. Den første spiste jeg straks jeg var inden for døren. Den næste spiste jeg umiddelbart efter, og nummer  tre og fire blev til denne lækre yoghurt – som jeg selvfølgelig prøvesmagte med det samme.

Jeg køber aldrig frugtyoghurt, så det er lidt af en begivenhed for børnene, når jeg engang imellem finder på at blande en god, fed yoghurt med frugtpurée. Det er nærmest en fest, så jeg glæder mig til at høre, hvad de siger til min hjemmelavede peach melba yoghurt.

Peach melba yoghurt-3

Peach melba yoghurt

Valbylille
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 2 store ferskner - ca. 250 g uden skind og sten
  • 25 g sukker
  • 5 dl sødmælksyoghurt
  • hindbær

Sådan gør du
 

  • Snit et lille kryds i toppen af ferskenerne, læg dem i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Tag dem op efter et par minutter, og træk forsigtigt skindet af.
  • Skær ferskenerne i små tern, og kom dem i en gryde sammen med sukkeret og et par skefulde vand. Kog dem 10-15 minutter til de er møre. Sæt puréen på køl.
  • Når puréen er kold, kan man vælge at blende den for en helt jævn yoghurt eller blot røre den i yoghurten, som den er. Jeg gjorde det sidste.
  • Ved servering røres der forsigtigt en håndfuld hindbær i hver portion.
  • Drys gerne lidt fintsnittet mynte og et par hele bær over til sidst. Det smager dejligt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Peach melba yoghurt-2

 

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: England, Morgenmad, Opskrifter, Sommer Tags: fersken, hindbær, yoghurt

« Bortviste havregryn og sødt køkkenkiks
Silkeflettet lavendel »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved