Jeg er noget så pjattet med knytnæve store ferskner. Da jeg boede i Sydfrankrig, lå der altid store runde ferskner på rad og række i kølerummet. Jeg troede ikke mine øjne første gang jeg så dem – Den størrelse ferskner havde jeg aldrig set før.
Jeg spiste mindst to om dagen. Mmm.
I dag kan man heldigvis også finde store, flotte ferskener her i Danmark. De er altså bare særligt indbydende, og jeg faldt pladask for fristelsen, da jeg var ude at købe ind i går. Den første spiste jeg straks jeg var inden for døren. Den næste spiste jeg umiddelbart efter, og nummer tre og fire blev til denne lækre yoghurt – som jeg selvfølgelig prøvesmagte med det samme.
Jeg køber aldrig frugtyoghurt, så det er lidt af en begivenhed for børnene, når jeg engang imellem finder på at blande en god, fed yoghurt med frugtpurée. Det er nærmest en fest, så jeg glæder mig til at høre, hvad de siger til min hjemmelavede peach melba yoghurt.

Peach melba yoghurt
Ingredienser
- 2 store ferskner - ca. 250 g uden skind og sten
- 25 g sukker
- 5 dl sødmælksyoghurt
- hindbær
Sådan gør du
- Snit et lille kryds i toppen af ferskenerne, læg dem i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Tag dem op efter et par minutter, og træk forsigtigt skindet af.
- Skær ferskenerne i små tern, og kom dem i en gryde sammen med sukkeret og et par skefulde vand. Kog dem 10-15 minutter til de er møre. Sæt puréen på køl.
- Når puréen er kold, kan man vælge at blende den for en helt jævn yoghurt eller blot røre den i yoghurten, som den er. Jeg gjorde det sidste.
- Ved servering røres der forsigtigt en håndfuld hindbær i hver portion.
- Drys gerne lidt fintsnittet mynte og et par hele bær over til sidst. Det smager dejligt.
Skriv et svar