Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hjemmelavede peanutbutter oreos sandwichkiks

11. december 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Bedre-end-oreos sandwichkiks med intens kakaosmag og blød peanutbutter smørcreme. Så lækkert!

Hjemmelavede oreos med peanutbuttercreme er min nye guilty pleasure. Den søde creme med masser af peanutsmag og et strejf af salt harmonerer helt perfekt med de intense kakaokiks, og skaber magi i munden. De smager himmelsk!

Og det kommer fra mig som først for to siden erkendte, at jeg faktisk godt kan lide peanut butter.

Kiksene er bagt efter samme opskrift som mine hjemmebagte oreos med klassisk vaniljecreme. Jeg bruger en særlig sort kakao til dejen, som både giver kiksene den sorte farve og som har en mere dyb og mindre syrlig kakaosmag ende den rødbrune kakao, vi er vant. Den er desværre ikke til at få fat på i Danmark, men det skal ikke holde dig tilbage. Du kan sagtens bruge almindelig kakao.

I opskriften har jeg blot lavet creme til en halv portion kakaokiks, da de er allerbedst nybagte med sprød kiks og blød creme. Resten af kiksedejen kan bruges til småkager eller gemmes i fryseren til en anden gang. Hvis du vil lave creme til en hel portion kakaokiks, kan du blot klikke på 2x-symbolet i opskriften. Så ganges opskriften op, hvilket er virkelig nemt.

Opskriften på creme er godt nok rimelig enkel, men jeg er sikker på, at vi er flere, der har været for dovne til at notere de rette mængder, når vi har ganget en opskrift op, og derefter erfaret, at resultatet ikke blev som forventet og noget er gået galt. Derfor er jeg vildt glad for den regneformular, der indgår i mit opskriftsformat. Det gør bare det hele lidt nemmere. Man kan faktisk også klikke på antallet og skrive, hvor mange kiks man gerne vil have. Det kan dog godt give lidt mærkelige mængder, og særligt i kageopskrifter hvor der fx indgår 1 æg til 36 kager. Det bliver lidt svært at måle af, hvis man vil lave 40 kager.

Sådan laver du peanutbutter oreos

Det er vigtigt, at kagedejen hviler mindst to timer før udrulning, så sørg for at sætte nok tid af. Du kan finde flere tips til bagning af de sorte kiks i indlægget med oreos med vaniljecreme, hvor du også finder opskriften.

Kiksene kan godt se lidt kedelige ud, hvis de ikke præges med et mønster. Jeg har købt mig et fint kagestempel med vintermotiv, og har tænkt mig snart at investere i flere. Det ser så hyggeligt ud. Er du ikke til den slags uni-taskers, kan du blot bruge en gaffel og enten prikke et mønster eller presse tænderne mod kagerne for striber. Måske har du noget andet sjovt i køkkenet du kan bruge? Du kan selvfølgelig også bare udstikke kagerne i en sjov figur – Ingen siger at hjemmebagte oreos død og pine skal være runde.

Peanutbuttercremen er helt vildt nem at lave. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, og mos det sammen med peanutbutter og flormelis med en gaffel. Brug en cremet peanutbutter. Det giver de lækreste sandwichkiks, og den helt smooth creme er en herlig kontrast til de sprøde kakaokiks.

Husk i øvrigt at smage cremen til. Alt efter hvilken peanutbutter du bruger, skal der måske lidt mere eller mindre sukker i. Hvis du er glad for salt i det søde køkken, kan du også drysse en lille flage salt på hver kiks, inden du lukker dem sammen om fyldet. Undgå at røre salt i fyldet, da det kan blive en grim oplevelse, hvis det ikke fordeles ordentligt.

Og så er det ellers bare med at nyde de lækre, hjemmelavede bedre-end-oreos peanutbutter- og kakaosandwichkiks. De har det hele: sprødt, blødt, sødt, salt, intens kakao og herlig jordnøddesmag

Peanutbutter oreos

Valbylille
Oreos med peanutbutter! Gosh, det er godt!
De sprøde kakaokiks fyldt med peanutbuttercreme er en himmelsk mundfuld, og det er virkelig svært at nøjes med en enkelt. Så er du advaret.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 30 min
Tilberedning 8 min
3 t
Ret Kage
Køkken Amerikansk
Antal 18 oreos
Kalorier 162 kcal

Ingredienser
 

  • ½ portion dej til sorte småkager
  • 75 g cremet peanutbutter
  • 45 g flormelis
  • 20 g smør blødt

Sådan gør du
 

  • Følg opskriften på sorte småkager. Stik 36 kager ud med en rund udstikker på ca. 5 cm Ø, og brug et småkagestempel til at præge den ene side. Har du ikke et stempel, kan du lave striber med tænderne på en gaffel eller blot bage kagerne uden prægning.
  • Bage kagerne i følge opskriften, og lade dem køle af på en rist. Forbered fyldet imens
  • Rør smør, peanutbutter og flormelis sammen med en gaffel. Fordel cremen på halvedelen af kagerne med en ske eller sprøjtepose. Læg de resterende kager ovenpå, og tryk dem sammen.
  • Spis kagerne i løbet af et par dage. Vil du gemme dem i længere tid, kan du nøjes med at kommme creme på færre kager. Resten af cremen kan opbevares på køl, så du lynhurtigt kan lave flere sandwichkiks.

Bemærkninger

Saltet peanut butter
Til udviklingen af denne opskrift har jeg brugt en peanut butter med tydelig saltsmag. Bruger du en mindre salt peanut butter, kan du give kagerne lidt ekstra spræl ved at drysse en enkelt flage salt på hver kage, inden de klemmes sammen. 
 
Hvad med resten af kagedejen?
I opskriften har jeg valgt kun at lave fyld til en halv portion sorte småkager, da det typisk vil være rigeligt med 18 kager. Vil du gerne have creme nok til en hel portion kagedej, kan du blot trykke på det lille 2x-ikon oppe til højre, så fordobles opskriften.
Hvis du nøjes med 18 kager, vil du have en stor portion kagedej til overs. Den kan du gemme et par uger på køl eller en måneds tid i fryseren. Du kan også stikke den ud til kager og bage dem med det samme. De kan snildt gemmes i en kagedåse til en ny portion oreos eller du kan  pynte dem med glasur, så du har to forskellige slags kager. Det dur de nemlig også til.
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Efterår, Opskrifter, Småkager og cookies, USA, Vinter Tags: hjemmelavet oreo, kakao, kiks, oreo, peanutbutter, sandwichkiks, sort kakao

« Nemme udstikskager med vanilje – Kun 5 ingredienser
Smeltende snemænd krydderkager »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved