Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Helt klassisk gulerodsråkost med æble og appelsin

18. september 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Gulerodsråkost som vi spiste den i mit barndomshjem. Hver uge!

Denne variant af gulerodsråkost med æble, appelsin, rosiner og hasselnødder spiste jeg stort set hver uge i min barndomshjem. Vi havde altid en ugentlig rugbrødsdag, som blev peppet op med den samme råkost.

Jeg hadede rugbrødsdage, men satte trods alt pris på råkosten. Den spiste jeg altid til sidst sammen med en ostemad med grøn peberfrugt på toppen. Det smagte guddommeligt, og især når der var æble i råkosten. Så æblet er selvfølgelig med i min opskrift – selvom det kun var en sporadisk gæst i min barndoms gulerodssalat.

Læs også mit indlæg med fif til gulerodsråkost og flere gode opskrifter.

Klassisk gulerodsråkost

Valbylille
Den helt klassiske gulerodsråkost fyldt med søde rosiner, lækre nødder og saftige stykker appelsin. Og selvfølglig skal der også revet æble i – det elskede jeg som barn, og det gør jeg endnu.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 108 kcal

Ingredienser
 

  • 250 g gulerødder
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • 1,5 spsk rosiner
  • 12 hasselnøddekerner

Sådan gør du
 

  • Skræl og riv gulerødderne. Riv også æblet, og bland med gulerødderne.
  • Skær skrællen af appelsinerne, og pres dem fri fra saft over gulerodssalaten. Skær appelsinen i tern og vend dem i råkosten sammen med rosinerne. Drys med hakkede nødder.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Efterår, Salat og tilbehør, Sund i januar, Vegansk, Vinter Tags: appelsin, æblekage, gulerod, råkost

« Pink råkost med gulerod, rødbede og druer
Råkost med ananas og kokos »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved