
Endnu en genstart…
Hej med jer! Jeg håber, at alle har det godt og har fået det bedste ud af de seneste måneders uforudsigelige hverdagsforandringer. Og at I har været ude at nyde den skønne pinsesol ikke at forglemme.
Jeg er landet et rigtig dejligt sted med en kæmpe bloglyst der har spiret frem gennem de seneste uger. I går aftes kunne jeg ikke modstå skrivetrangen længere og begyndte så småt på dette indlæg. Jeg havde egentligt besluttet, at det ville være godt med lidt mere betænkningstid i forhold til at genoplive bloggen, men samtidig ville det også være ærgerligt at tænke skrivelysten ihjel – og helt ærligt? Så er det jo bare noget der sker inde i mit hoved. Der er nok ikke så mange andre, der går op i hvor ofte jeg blogger om hvad, og dermed er der nok heller ikke brug for den helt store plan. Så vi tager det bare et indlæg ad gangen.
Måske bliver det bare dette ene indlæg. Måske bliver det flere. Lige nu har jeg en vældig trang til at opdatere et par gamle indlæg med nye billeder og tekst og rydde lidt op i indholdet. Som skrevet i mit afslutningsindlæg, var det meningen, at jeg på et tidspunkt ville flytte mine opskrifter over i et trykt hæfte til mig selv og lukke bloggen helt. Det kommer nok ikke til at ske alligevel. Jeg kan godt lide, at jeg på bloggen har mulighed for at tilføje, ændre, opdatere og slette uden at det efterlader et værre rod. Den mulighed har jeg ikke med et trykt hæfte. Så nu er jeg her altså igen. I et eller andet omfang i hvert fald.
Og så var det vist nok metablogging for i dag. Den slags kan hurtigt blive kedeligt, så lad os straks springe videre til den glædelige nyhed, at vi netop et trådt ind i juni måned, og det derfor officielt er sommer.
Juni er en særlig måned for mig. Den rummer både stor smerte og mange dejlige fejringer, og jeg forsøger at omfavne begge dele. Det kan være svært, og hvert år ånder jeg lettet op, når måneden går på hæld, og eneste forandring er, at der er føjet flere skønne minder til samlingen.
I år byder måneden bl.a. på en rund fødselsdag, et guldbryllup og selvfølgelig Drengens fødselsdag. Og så havde vi i øvrigt en intet mindre end vidunderlig 2. pinsedag i går med børnefest i haven, strandtur, hjemmegrillede burgere og de første bogstaver i dette indlæg. Sankt Hans er også en dejlig junitradition, og så håber jeg virkelig, at studentervognene får lov at køre. Jeg bliver så rørt over de unges menneskers glæde hvert eneste år, og jeg kan forestille mig, at det kunne blive ekstrasærligt denne sommer.
I juni vil jeg…
- besøge biblioteket og låne en stak gode bøger. Det har jeg virkelig savnet, og de seneste måneder har lært mig, hvor meget glæde jeg finder i bøger, teater og anden kultur. Jeg har allerede været forbi efter den første bog, men som en sultende bogorm slugte jeg den på rekordtid, og har nu kæmpetrang efter mere litteratur.
- drikke kaffe på Christianshavn med fødderne i vandet. Jeg er for nylig begyndt at hænge lidt ud i området, og glæder mig til at sidde i sommersolen i hyggeligt selskab og lade tiden passere forbi.
- geocache med børnene. Det gjorde vi meget under den første del af nedlukningen, og det er en herlig måde at få børnene med ud på en god lang travetur. Der er masser af caches i byen, men det bedste er at tage ud i naturen og lede efter gemte skatte i skovbund og trætoppe.
- spise masser af fine grøntsager. Jeg køber stort set aldrig agurk, og tomat om vinteren, da jeg foretrækker sæsonens råvarer. Det er derfor noget jeg ser frem til at mæske mig i sommermånederne – både som snack og i lette salater. Køkkenhavens væld af små hvide blomster er så småt ved at ændre form, og jeg glæder mig til snart at høste de første jordbær fra haven. Dem har vi mange af, og jeg spiser dem til alle måltider. Hvis det gode vejr fortsætter kommer menuen de fleste dage til at stå på grillet kød eller grønt og salater i alle regnbuens farver – også med jordbær
- sy en sommerkjole af vores gamle gardiner til Pigen. Faktisk er der rigeligt stof til kreationer til hele familien, men så går der vist lidt for meget Sound of Music i den… Det lille syprojekt afhænger dog af, at jeg kan finde et godt mønster, og at der bliver tilstrækkeligt regnvejsdage. Jeg kommer nemlig ikke til at sidde indendørs med kreative sysler, når solen er fremme. Så vil jeg heller ud i haven og have jord under neglene eller drikke en kold øl på terrassen.
- spise fjordrejer eller almindelige rejemadder og jordbær til Sankt Hans. Min hukommelse spiller mig et puds, og får mig til at tro, at det er en fast tradition. I virkeligheden har vi kun gjort det enkelte gange, men de har til gengæld været så mindeværdige, at jeg kommer til at overføre dem til alle år. Og i år bliver det forhåbentlig virkelighed.
- invitere på sommerpicnic i haven i anledning af Drengens fødselsdag. Det er så dejligt nemt at have gæster på den måde, og herhjemme er vi altså stadig lidt forbeholdne over for indendørs selskabeligheder, så vi krydser fingre for godt vejr.
Gæstemenu til havepicnic

Stegte kyllingelår er en sikker vinder til enhver picnic, og med denne opskrift på southern fried chicken er der ikke et øje tørt. Det er fingermad, når det er allerbedst, og jeg er sikker på, at de lækre lår vil forsvinde fra fadene som det allerførste.

Ingen picnic uden sandwich. Den her frikadellesandwich er så god, at jeg drømte om den i nat. Det er sådan jeg helst vil spise frikadeller om sommeren. Til en picnic vil jeg lave dem i sliderstørrelse, så der også er appetit til de andre lækre sager, og så den er også nemmere at spise med hænderne.

Jordbærsalat må vi også have. Jeg er helt pjattet med kombinationen af jordbær, basilikum og cremet blød ost, og meget mere skal der ikke til. Jeg har blandet grøn salat i for at give mere fylde, men jeg går hårdt efter flest mulige jordbær, så portionsanretninger kan anbefales. Små kopper og skåle er i øvrigt meget nemmere at have med at gøre end tallerkener, når man spiser salat i det fri.

Der skal også en lidt mere mættende salat til, og det skal være denne friske sommersalat med spidskål, blomkål, dild, radiser og syrlig citrondressing. Den spiser jeg mindst en gang om ugen det meste af sommeren.

Til dessert skal vi have frisk frugt og saftige rabarbermuffins, som faktisk er en af de mest populære opskrifter her på bloggen, og det kan jeg i al ydmyghed godt forstå. De smager noget så skønt, passer til årstiden, og så er det bare nemt at have muffins med på picnic både i haven og længere væk.

Der skal selvfølgelig være kaffe til kagen, og hvis det bliver en dejlig varm sommerdag, skal det være denne koldbryggede kaffe. Det fik jeg smag for i Las Vegas for 5 år siden, og så snart temperaturen når op over 20c har jeg gang i koldbrygningen. Jeg drikker den helst sort med en masse isterninger. Normalt foretrækker jeg en sjat mælk i kaffen, men da koldbrygningen giver færre bitterstoffer, kan jeg sagtens undvære mælken.

Til børnene serverer vi den dejlige sommerhussaft, som er lavet på hindbær og rabarber. De voksne må ikke smage, for så forsvinder den nemlig alt for hurtig. Saften smager noget så skønt, og farven er helt fantastisk.
Skriv et svar