
Februar – en genstart på 2020
Jeg har sådan glædet mig til denne dag og denne måned. Der venter så mange gode ting, hvilket jeg virkelig har brug for efter en rigtig træls start på det nye år. Det er helt skørt, at jeg hvert år lover “sund i januar”-tema, når jeg alligevel ikke deler mere end en enkelt opskrift. Sagen er bare, at januar og jeg åbenbart er et virkelig dårligt match. I år har måneden budt på sygdom, sygdom og endnu mere sygdom – Det begyndte allerede den 2. januar, og det vil være hybris at påstå, at det er helt slut endnu.
Til gengæld er 1. februar en ganske glimrende anledning til at vende blikket fremad og lade sygdom være en januar-ting. Jeg tilhører nemlig den type, der lader mig styre af datoer, ugedage og minuttal. Jeg kan fx ikke begynde en ny arbejdsopgave kl. 8.56, men må vente til kl. 9.00, og nye hverdagsrutiner skal altid igangsættes om mandagen – Ellers må de vente til næste uge.
(Jeg håber virkelig, at nogen kan genkende det her, for det ser ærlig talt lidt crazy ud på skrift. I bund og grund handler det nok bare om trang til at udskyde alt der lugter lidt af pligt – også dem jeg selv har valgt og gerne vil.)
Det korte af det lange er, at det i dag er 1. februar, og jeg har besluttet, at det faktisk er et ganske pænt tidspunkt, og at mit nye år derfor begynder i dag. Efter en hel måneds sygdom har jeg endnu mere brug for en frisk start, og januar får simpelthen ikke lov at tælle med i regnskabet. Det var bare en slags opvarmning – præcis som kl. 8.56 er opvarmning til kl. 9.00.
Jeg holdt tilmed en slags nytårsaften i går, hvor Manden og jeg var på Alchemist. Det var en vild oplevelse! Det ligner os overhovedet ikke at skeje ud på den måde, men der er bare noget fedt i en gang i mellem at lægge fornuften til side og gøre noget ekstraordinært. Sikke en aften!
Februar er på mange måder en dejlig måned. Der er vinterferie, fastelavn, kyndelmisse, længere dage, vintergækker og krokus. Februar flyver afsted, og hvert år bliver jeg overrasket over, at den kun er et par dage kortere end de andre måneder. Den forsvinder lige så hurtigt som den kom, og i år vil jeg nyde den sidste vintermåned ekstra meget.
I februar vil jeg…
- i teatret og se en musikalsk forestilling om HC. Andersen.
- finde en god kaffebar i nærheden af Københavns Hovedbanegård. Jeg har ofte en time eller to der skal fordrives lige der, og jeg længes efter et hyggeligt sted, hvor jeg kan synke ned i en blød stol med kaffe og laptop. Giv gerne et tip, hvis du ved, hvor jeg finder det.
- tage nordpå og nyde udsigten fra et snedækket fjeld. Forhåbentligt bliver himlen blå, så naturen kan vise sig fra sin allerfineste side.
- lave masser af skønne fiskeretter og spise blinis med stenbiderrogn. Grøntsagsskuffen fylder jeg med gulerødder, hvidkål, rosenkål, rødbeder og grønkål, som skal bruges til farverig råkost, og så sørger jeg også for at have råvarer til juice og smoothies. Det har jeg lavet hver dag den seneste tid, og jeg er blevet rigtig glad for at begynde dagen med en frisklavet juice fyldt med både frugt og grønt.
- sy fantasifulde fastelavnskostumer til børnene. Det er mit kreative højdepunkt hvert år, og jeg nyder at være med til at gøre børnenes idéer til virkelighed. De kommer i øvrigt væltende i lind strøm, og det ene øjeblik skal vi skabe en Hexia de Trick og det næste øjeblik en kamel.
- bage pandekager, spise æbleflæsk og tænde lys i anledning af Kyndelmisse. Det er skønt, at dagen i år falder på en søndag, så der er god tid til denne lille tradition. Vi gør egentlig ikke et stort nummer ud af det, men børnene elsker, når vi udråber en dag til at være noget særligt – og så bliver den det også. Sådan en kyndelmissemiddag er bare lidt hyggeligere end en almindelig hverdagsmiddag, og når det endda er søndag skruer vi nok lidt op for hyggen med en lille udflugt eller måske hjemmebiograf.
- holde MGP-fest for 14 ivrige piger med skingre stemmer og strålende humør. Det har Pigen ønsket sig et helt år, og hvis ikke en klassekammerat kommer hende i forkøbet, bliver huset rigget an til discorytmer og pigefest .
Gæstemenu til MGP-fest

Til børnefester går man aldrig galt i byen med burgere på menuen. Min opskrift på kartoffelknuder er helt perfekt til miniburgere. De er søde, bløde og med smuk orangegul kulør. Dem bager jeg en masse af, og så lader jeg pigerne bygge deres egne burgere med bøffer, ost, snittede grøntsager, syltede løg, ketchup og hvad vi eller kan finde på.

Fest eller ej, så synes jeg, at det er vigtigt med grønt til børnene. Når vi har børnefester, sætter jeg altid en masse grøntsager på bordet, inden børnene kommer, og det bliver altid spist. Jeg kan godt lide, at de har fået noget fornuftigt indenbords, inden de kaster sig over snacks og slik, og så giver det mig tid til de sidste forberedelser af aftensmaden. Gulerødder, agurk, og peberfrugter kan alle lide. Hvis man laver en god dip, er de fleste børn også vilde med rå blomkålsbuketter, sammenrullede kålblade, bladselleri og de sjove langstænglede broccolini.

Laber, lyserød limonade er et stensikkert hit til børnefester. Det er min erfaring, at de fleste børn faktisk synes, at det er ret spændende med et alternativ til sodavand – især hvis drikkevarerne serveres i en flot bowle eller serveres med en skive citron og en parasol i glasset. Man kan også komme frosne vindruer i helt almindelig saftevand – så bliver det straks mere attraktivt. Intet overgår dog denne limonade, som får sin fine farve fra tørret lavendel til madlavningsbrug.

Når showet er i gang, skal der snacks på bordet. Jeg foreslår almindelige popcorn og popcorn med karamel. Det er nemt, billigt, og smager skønt. Herhjemme er børnene ret glade for at lave skumfiduser, og hvad er bedre en pastelfarvet slik til en mpg-fest? Det er supernemt at lave, og alle er vilde med dem.
Der ligger en Stabucks i Axel Tower, som ikke er så overrendt. Ellers vil jeg foreslå cafeerne ovre ved Vesterport St. eller på Istedgade/Halmtorvet. Kh. Birgitte
Tak for tips. Jeg har fundet et godt sted ved Vesterport.