Godmorgen til havregrød med te og skønne krydderier!

Sikke et skønt vejr denne weekend! Jeg er mættet af sol og gode oplevelser, og slutter søndagen af med lidt småplanlægning for den kommende uge. Og så overspringshandler jeg lige lidt. Jeg kan nemlig slet ikke vente med at dele denne opskrift på havregrød. Grøden er i al sin enkelhed kogt på chaite, hvilket smager helt fantastisk. Et nemt lille kneb til at gøre den sædvanlige morgengrød lidt mere spændende.

Men først et spørgsmål: Spiser I overhovedet grød til morgenmad i sommerhalvåret?
Det gør jeg. Jeg kan spise grød til morgenmad hele året rundt uanset, hvor varmt det er. Jeg har dog fornemmelsen af, at det er noget jeg står ret alene med, og at de fleste andre grødspisere mener, at det er en sæsonting. Såeh, hvad gør I?

Til grøden bruger jeg en virkelig god chaite fyldt med krydderier, men faktisk kan man også bruge en hvilken som helst anden sort te. Det giver grøden lidt karakter, og gør smagen mere spændende. Og så kan grøden selvfølgelig toppes, som man vil. Til denne opskrift har jeg dog valgt topping, som passer til den krydrede smag fra chaiteen. Det lyder måske sært med saltede pistacienødder til morgenmad, men sammen med den søde sirup og frugten er det bare helt perfekt.


Havregrød med chaite og pistacie
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 0,5-1 dl mælk
- 2 tsk chaite
- salt
- 1 spsk saltede pistacienødder
- 1 spsk rosiner
- 1/2 banan i skiver
- ahornsirup
Sådan gør du
- Kog vandet, og bryg en kop stærk te på almindelig vis.
- Kom te og havregryn i en lille gryde, og bring grøden i kog. Når grøden begynder at tykne. tilsættes mælk og salt. Lad grøden koge videre, til den har den ønskede konsistens.
- Server grøden i en skål med nødder, rosiner, banan og sirup på toppen.
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!
Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.
Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

Ser lækkert ud. Jeg spiser også rigtigt tit grød hele året rundt men det er altid havregrød som jeg varrier med det jeg nu har, lidt frugt, nødder, en skefuld kompot osv.
Her er det også mest havregrød, og typisk bare med lidt sukker på, men kompot eller frisk frugt er altså det bedste.