Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Havregrød med chaite og pistacie

26. marts 2017 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Godmorgen til havregrød med te og skønne krydderier!

Sikke et skønt vejr denne weekend! Jeg er mættet af sol og gode oplevelser, og slutter søndagen af med lidt småplanlægning for den kommende uge. Og så overspringshandler jeg lige lidt. Jeg kan nemlig slet ikke vente med at dele denne opskrift på havregrød. Grøden er i al sin enkelhed kogt på chaite, hvilket smager helt fantastisk. Et nemt lille kneb til at gøre den sædvanlige morgengrød lidt mere spændende.

Men først et spørgsmål: Spiser I overhovedet grød til morgenmad i sommerhalvåret?

Det gør jeg. Jeg kan spise grød til morgenmad hele året rundt uanset, hvor varmt det er. Jeg har dog fornemmelsen af, at det er noget jeg står ret alene med, og at de fleste andre grødspisere mener, at det er en sæsonting. Såeh, hvad gør I?

Til grøden bruger jeg en virkelig god chaite fyldt med krydderier, men faktisk kan man også bruge en hvilken som helst anden sort te. Det giver grøden lidt karakter, og gør smagen mere spændende. Og så kan grøden selvfølgelig toppes, som man vil. Til denne opskrift har jeg dog valgt topping, som passer til den krydrede smag fra chaiteen. Det lyder måske sært med saltede pistacienødder til morgenmad, men sammen med den søde sirup og frugten er det bare helt perfekt.

Havregrød med chaite og pistacie

Valbylille
Chaikrydret havregrød giver den bedste start på en kølig morgen. Top den med frisk og tørret frugt, nødder og et dryp ahornsirup, og så kan dagen bare komme an.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Tilberedning 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 1 person
Kalorier 265 kcal

Ingredienser
 

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 0,5-1 dl mælk
  • 2 tsk chaite
  • salt
  • 1 spsk saltede pistacienødder
  • 1 spsk rosiner
  • 1/2 banan i skiver
  • ahornsirup

Sådan gør du
 

  • Kog vandet, og bryg en kop stærk te på almindelig vis.
  • Kom te og havregryn i en lille gryde, og bring grøden i kog. Når grøden begynder at tykne. tilsættes mælk og salt. Lad grøden koge videre, til den har den ønskede konsistens.
  • Server grøden i en skål med nødder, rosiner, banan og sirup på toppen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Efterår, Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter, Sund i januar, Vinter Tags: grød, grøddag, havregrød, havregryn, te

« Tænker på…
Rømmevafler med bærcreme »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    28. marts 2017 kl. 15:05

    Ser lækkert ud. Jeg spiser også rigtigt tit grød hele året rundt men det er altid havregrød som jeg varrier med det jeg nu har, lidt frugt, nødder, en skefuld kompot osv.

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. marts 2017 kl. 20:53

      Her er det også mest havregrød, og typisk bare med lidt sukker på, men kompot eller frisk frugt er altså det bedste.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved