Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Hasselback rodfrugter med hvidløg og salvie

5. november 2019 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Lækre hasselback rodfrugter med sprøde kanter er lige sagen til en ekstra god novembermiddag. De smager genialt godt, og er noget nær den eneste tilberedning af rodfrugter jeg ikke er træt af, når foråret endelig titter frem engang til marts.

Det er en anelse omstændigt at gøre grøntsagerne klar, men det er helt bestemt umagen værd. Det er vigtigt, at snittene bliver dybe, og der er lidt forskellige remedier og teknikker til at gøre det nemmere og mindske risikoen for at skære grøntsagerne helt igennem.

Hvis man ofte laver hasselback rodfrugter eller kartofler, kan man overveje at købe en særlig dims til formålet. De er lavet i træ og ligner lidt en sæbeskål med en lille fordybning i en firkantet klods. Så lægger man bare sin grøntsag i klodsen og snitter løs uden risiko for, at grøntsagen stikker af eller kniven går hele vejen igennem.

Jeg prøver at undgå unitaskers i køkkenet, og må derfor gøre det på anden vis. Typisk laver jeg min egen “hasselback-dims” ved at lægge rodfrugten mellem skaftet på to grydeskeer i træ. Det fungerer ganske fint, hvis bare skafterne er nogenlunde ensartede og ikke alt for tykke, da snittene så ikke bliver dybe nok.

Andre gange skærer jeg først en flig af rodfrugten, så den får en lige flade at hvile på. Så smutter den ikke fra mig, hvilket gør snittearbejdet væsentligt nemmere. Ved denne metode er der dog stadig risiko for at skære helt igennem.

Det undrer mig ofte, hvor stor betydning udskæring og tilberedning har for grøntsagers smag, og hasselback holder bare hver gang. Det allerbedste er, at man kan fylde hvidløg og salvie i snittene, som jeg har gjort her. Det giver superaromatiske rodfrugter, som hurtigt får ben at gå på.

Opskriftens mængder er baseret på, at der også serveres både kød og salat til rodfrugterne, men måske du skal overveje en dobbeltportion? Jeg er sikker på, at de nok skal blive spist.

Hasselback rodfrugter med hvidløg og salvie

Valbylille
Den absolut bedste tilberedning af blandede rodfrugter, som alle kan lide.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Svensk
Antal 4 personer
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
 

  • 3 pastinakker
  • 3 tykke gulerødder
  • 4 små rødbeder
  • 8 kartofler
  • 10 salvieblade
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Skræl rodfrugterne, og skær dybe snit i dem med ca. 2-3 mm mellemrum uden at skære helt igennem. Skær de lange grøntsager over, så de får nogenlunde samme længde som kartoflerne.
  • Snit hvidløg og salvie fint, og stik dem ned i rodfrugternes snit.
  • Pensl en bageplade med 1 spsk olivenolie, og fordel rodfrugterne derpå med et par cm imellem.
  • Dryp grøntsagerne med resten af olien, drys med flagesalt og bag dem i ovnen ved 200c i ca. 1 time.
    Eller: Bag dem i ovnen ved 200c i 35 min, og giv dem lidt grill til sidst.

Bemærkninger

Tip 1: Du kan selvfølgelig bruge lige præcis de rodfrugter du har lyst til. Ovenstående er mine favoritter. 
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Opskrifter, Salat og tilbehør, Vegansk, Vinter

« Grønkålssalat med appelsin og sennepsdressing
Tænker på… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved