Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Gylden marengs med fløde og friske jordbær

13. juli 2015 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Marengskage med friske bær og cremet fløde er en nem dessert, som smager skønt af dansk sommer. Syrligtsøde jordbær med fløde kan alle vist lide, og her er den klassiske sommerdessert blevet opgraderet med en marengsbund. Det smager himmelsk, og kræver kun en beskeden indsats.

Vores jordbærbed forsyner os dagligt med masser af skønne, røde bær, og jeg spiser af dem fra morgen til aften. Nogen gange bliver de overhældt med fløde og myntesukker, men de allerfleste bliver spist, som de er, næsten direkte fra bedet.

Efterhånden har jeg dog lidt svært ved at følge med, så her i weekenden foreslog Manden, om ikke den store skål jordbær på køkkenbordet ville gøre sig godt i en kage. Det kunne jeg selvfølgelig ikke afvise, og med inspiration fra min cherry berries on a cloud, blev det til denne marengskage med fløde og friske bær. I modsætning til cherry berries on a cloud kræver den ikke så meget forberedelse, og arbejdstiden er ganske beskeden. Nydelsen er til gengæld i den høje ende af skalaen. Mmm, den er god.

Sådan laver du marengskage med jordbær og fløde

Kagen minder lidt om en pavlova, men denne marengs er mere blød end sej indeni. Til gengæld er den knap så længe undervejs, og kan spises allerede 1,5 timer efter, at piskeriset rammer æggehviderne.

For at få en vellykket marengs, skal sukkeret piskes godt ind i æggehviderne, og det tager altså lidt tid. Har du en røremaskine med piskeris, vil jeg derfor anbefale, at du tager den i brug, men en håndmixer kan selvfølgelig også bruges. Marengsmassen er færdig, når den er helt glat uden spor af sukkerkorn.

Når man bager marengs, er det i øvrigt vigtigt, at ovnlågen holdes lukket under bagning, og det gælder selvfølgelig også denne opskrift. Alle ovne bager forskelligt, så jeg vil anbefale, at du holder dig i nærheden af ovnen de sidste 10 minutter af bagetiden. Marengsbunden skal kun lige præcis have en gylden tone. Brændt marengs er ikke rar, og måske skal din marengs have lidt kortere tid end angivet i opskriften.

Marengskage med fløde og jordbær

Valbylille
Let og luftig sommerkage med sød marengs, blødt flødeskum og friske jordbær. Kagen er rigtig dejlig som en nem og smuk sommerdessert eller som fødselsdagskage.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 30 min
Tilberedning 45 min
Afkøling 15 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 206 kcal

Ingredienser
 

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • 1/4 l piskefløde
  • jordbær

Sådan gør du
 

  • Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, så det langsomt indarbejdes i æggehviderne. Pisk eddikeden i til sidst, når al sukkeret er tilsat, og marengsen er glat Pisk
  • Smør marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 150c i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gylden udenpå og blød indeni. Lad den køle af.
  • Pisk fløden blød og cremet, og fordel den på marengsbunden. Skær jordbærrene i passende stykker, og fordel dem på kagen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.


Mine yndlingsopskrifter

Cherry berries on a cloud


Det her er måske også noget for dig?

  • Luftige doughnuts med rosenblomstvand og jordbærglasur
  • Jordbærsorbet med to ingredienser
  • Pink swirl jordbærsuppe med kokos
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dessert og tærter, Fødselsdag, Glutenfri, Kager og sødt, Lagkage og skærekage, Opskrifter, Sommer Tags: bærkage, jordbær, marengs, marengskage

« Chicken Kiev
Jordbærsalat med feta og basilikum og jordbærcarbonara »

Kommentarer

  1. Pia W Jensen skriver

    29. juni 2017 kl. 10:51

    3 æg ?? skulle der ikke stå æggehvider ? eller er der sket noget nyt inden for marengs ? 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. juni 2017 kl. 22:45

      Jo! Fejlen er rettet, og tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på den.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved