Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Grøn thai karrypasta

27. november 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Pift din hjemmelavede thai curry op med helt frisklavet grøn karrypasta. Det smager SÅ godt.

Er du vild med thaimad? Så kig lige med her! I dag byder jeg nemlig på en opskrift på hjemmelavet grøn karrypasta. Den er langt mere frisk og smagfuld end den købte version, og så kan den laves på under et kvarter – Inklusiv klargøring af ingredienserne!

Smagen i en frisklavet karrypasta kan slet ikke sammenlignes med købt karrypasta. Der er vanvittigt mange smagsnuancer i den friske karrypasta, og den giver en langt mere spændende ret med masser af wow-faktor.

Derfor skal du selv lave karrypasta

Jeg kan godt lide at have et glas købt karrypasta i køkkenskabet til de dage, hvor det bare gælder om at få mad på bordet i en fart eller jeg har brug for at slå hjernen fra under madlavningen. Det er en fin og nem løsning, som man ikke skal foragte. Det er dog mange år siden, at jeg holdt op med at købe lige præcis grøn karrypasta. De er simpelthen for stærke.

Egentlig er jeg ret glad for stærk mad, og det er ikke selve styrken, jeg ikke bryder mig om. Det er derimod manglen på smag fra andre ingredienser. Med en købt karrypasta er det bare ikke muligt at skrue op for smagen uden at det bliver så stærkt, at smagen alligevel overdøves. Og mine børn græder fordi munden gør ondt. (Det er ikke godt.)

Med en hjemmelavet karrypasta kan smagen fra alle ingredienser til gengæld folde sig ud, så der kommer balance i smagsoplevelsen, og de stærke sager som chili og hvidløg ikke overdøver deres venner. Da min opskrift på grøn karrypasta er væsentligt mildere end de købte udgaver, kan jeg også tilsætte større mængder til min thaicurry og dermed få mere smag. Med en købt karrypasta er det typisk rigeligt med to teske pasta til en curry til fire personer, hvis det ikke skal blive for stærkt. Med den hjemmelavede karrypasta tilsætter jeg gerne en hel portion – eller i hvert fald halvdelen.

Rød karrypasta kan også være meget stærk, men der er altså stor variation mellem mærkerne, og den findes i mildere udgaver. Hjemmelavet er dog stadig bedst, og har du lyst til at forsøge dig med hjemmelavet rød karrypasta, har jeg en opskrift lige her:

Rød karrypasta

Min opskrift på grøn karrypasta er i øvrigt kraftigt inspireret af en opskrift fra et madmagasin. Det er sjældent, at jeg på den måde henter inspiration i andre opskrifter, men den er altså helt vidunderlig, og jeg bruger den til flere forskellige retter, som jeg også kommer til at dele her.

Sådan laver du grøn karrypasta

Med frisklavet karrypasta har mulighed for at tilpasse smagen, så den bliver præcis som du vil have den, og det bør du selvfølgelig udnytte.

I denne opskrift er der to ingredienser, som det godt kan betale sig at være lidt varsom med: chili og koriander. Jeg vil anbefale, at du smager på din chili eller undersøger styrken, inden du tilsætter den. Du kan skrue ned for styrken ved at fjerne kerner og de hvid lameller – og måske nøjes med halvdelen. Resten kan tilsættes ved tilsmagning.

Det er svært at angive den præcise mængde koriander, og jeg bruger selv et stort bundt. Da det er en kraftig smag, vil jeg dog anbefale, at du kun tilsætter et par håndfulde til at begynde med. Både blade og stilk kan bruges. Der kan i øvrigt serveres både hakket chili, koriander og limebåde til den færdig thaicurry, så alle om bordet selv kan give retten det sidste touch.

De friske ingredienser skal hakkes, inden de kommes i foodprocessoren, og det kan især anbefales at være omhyggelig med ingefæren, så karrypastaen ikke får ingefærtrevler. Det ser ikke så pænt ud.

Har du – som jeg- ikke en foodprocesser, kan en minihakker også bruges, selvom det er lidt knebent med pladsen. Du kan også bruge en stor morter. Det tager lidt ekstra tid, men bliver lige så godt – og måske bedre. Du skal blødt huske at støde korianderfrøene først eller udskifte dem med stødt koriander.

Jeg håber, at du har lyst til at lave hjemmelavet grøn karrypasta. Den friske karrypasta giver bare en helt anden og mere interessant madoplevelse og masser af liv til hjemmelavede thairetter. Det er helt bestemt den ekstra indsats værd. I næste uge deler jeg i øvrigt en opskrift på en thaicurry baseret på netop denne karrypasta.

Hjemmelavet grøn karrypasta

Valbylille
Gør din thai curry ekstra lækker med denne opskrift på hjemmelavet grøn karrypasta. Den er frisk og med masser af skønne smagsnuancer, som du ikke finder i købt karrypasta. Du kan tilpasse styrken præcis efter dine smagsløg, og så er karrypastaen tilmed lynhurtig at lave.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Asiatisk, Indisk
Antal 1 portioner
Kalorier 193 kcal

Specialudstyr

  • Minihakker, foodprocessor eller morter

Ingredienser
 

  • 2 stilke citrongræs
  • 1 grøn chili
  • 1 løg
  • 5 cm ingefær
  • 1 bundt koriander
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk fish sauce
  • 1 lime kun saften

Sådan gør du
 

  • Kasser de yderste blade fra citrongræsstilkene, og skær enderne fra. Skræl ingefær, løg og hvidløg, og befri evt. chilien for kerner for en mindre stærk karrypasta.
  • Hak citrongræs, løg, hvidløg, chili, ingefær og koriander (både stilke og blade) og kom dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Mix dem sammen til en ensartet pasta. Du kan også bruge en morter. Begynd i så fald med de tørrede krydderier, og hver ekstra omhygeglig med at hakke de friske ingredienser.
  • Smag på karrypastaen og tilsæt evt. mere chili, sukker, lime eller andet efter smag. Karrypastaen holder sig frisk på køl i tre dage. Kom den i et lille glas, og hæld lidt olie over, inden du sætter låg på.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Asien, Glutenfri, Opskrifter, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., Sund i januar, Vinter Tags: grøn karry, karrypasta

« Søndagsfavoritter
Slut med søndagsfavoritter »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved