Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Grillede skaftkoteletter med citron og pesto

1. august 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Krydser fingre for grillvejr og lune sommeraftener i august.

Det er altid så hyggeligt at lave mad udendørs, og jeg tjekker vejrudsigten i tide og utide for at finde en god aften at invitere venner til grillmiddag. Indtil videre er udsigterne til en tør aften dog temmelig nedslående, så i stedet griller jeg løs på en grillpande. Men det er altså også helt okay.

I hvert fald når det gælder disse saftige skaftkoteletter, der er penslet med en fabelagtig pestomarinade.  Kan I huske, at jeg på et tidspunkt skrev om mit kæmpe pestoindkøb? Det var ikke løgn, da jeg sagde, at vi ville komme til at leve af pestoretter hele sommeren, og det her er altså en af dem. Og manner den er god!

De fleste dressinger og saucer laver jeg selv, men lige præcis pesto køber jeg altid. Jeg kan selvfølgelig aldrig huske navnet på min yndlingsproducent, men jeg genkender straks glasset, når jeg ser det. Denne pesto er lavet med de helt rigtige ingredienser og intet andet. Den er hammerdyr, men det er nok lige så dyrt at købe ingredienserne hver for sig, og så vælger jeg altså den nemme løsning. Indtil nu i hvert fald.

Før ferien plantede jeg to basilikumplanter i haven, og de er blevet kæmpestore i løbet af ingen tid. Så måske er 2017 året, hvor jeg laver min første basilikumspesto? Det bør det næsten være.

Marinaden består dog ikke af pesto alene. Når jeg griller, kan jeg godt lide, at kødet karameliseres en anelse, og derfor har jeg kommet lidt honning i marinaden. Pesto og honning lyder måske skørt, men det spiller altså. Det gør det. Der er også citron i for at gøre marinaden mere frisk. Efter at have levet af pesto en hel måned, kan det altså godt blive lidt tungt, så citron skal der til. Det gør retten let og lækker, og så har jeg en mistanke om, at citronen også er med til at gøre koteletten mere juicy. Den er i hvert fald helt utrolig saftig.

Til opskriften kan man selvfølgelig bruge hvilken som helst basilikumspesto. Både den billigeste og den hjemmelavede. Bare tag den du bedst kan lide, så får du helt sikkert også det bedste resultat.

Grillede skaftkoteletter med citron og pesto

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 2 skaftkoteletter ca. 700 g i alt
  • 2 spsk pesto
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk honning
  • salt og peber
  • evt. et par skiver citron

Sådan gør du
 

  • Bland en marinade af pesto, citronsaft og honning. Tør koteletterne med et stykke køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad dem evt. trække et par timer på køl.
  • Krydr med salt og peber, og grill koteletterne ved høj varme. Læg evt. et par citronskiver på, mens de grilles. Tilberedningstiden afhænger af koteletternes tykkelse, men regn med 2-4 minutter på hver side.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Glutenfri, Grill, Gris, Opskrifter

« Jordbærsorbet – kun 2 ingredienser!
Tænker på… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved