Krydser fingre for grillvejr og lune sommeraftener i august.
Det er altid så hyggeligt at lave mad udendørs, og jeg tjekker vejrudsigten i tide og utide for at finde en god aften at invitere venner til grillmiddag. Indtil videre er udsigterne til en tør aften dog temmelig nedslående, så i stedet griller jeg løs på en grillpande. Men det er altså også helt okay.
I hvert fald når det gælder disse saftige skaftkoteletter, der er penslet med en fabelagtig pestomarinade. Kan I huske, at jeg på et tidspunkt skrev om mit kæmpe pestoindkøb? Det var ikke løgn, da jeg sagde, at vi ville komme til at leve af pestoretter hele sommeren, og det her er altså en af dem. Og manner den er god!
De fleste dressinger og saucer laver jeg selv, men lige præcis pesto køber jeg altid. Jeg kan selvfølgelig aldrig huske navnet på min yndlingsproducent, men jeg genkender straks glasset, når jeg ser det. Denne pesto er lavet med de helt rigtige ingredienser og intet andet. Den er hammerdyr, men det er nok lige så dyrt at købe ingredienserne hver for sig, og så vælger jeg altså den nemme løsning. Indtil nu i hvert fald.
Før ferien plantede jeg to basilikumplanter i haven, og de er blevet kæmpestore i løbet af ingen tid. Så måske er 2017 året, hvor jeg laver min første basilikumspesto? Det bør det næsten være.
Marinaden består dog ikke af pesto alene. Når jeg griller, kan jeg godt lide, at kødet karameliseres en anelse, og derfor har jeg kommet lidt honning i marinaden. Pesto og honning lyder måske skørt, men det spiller altså. Det gør det. Der er også citron i for at gøre marinaden mere frisk. Efter at have levet af pesto en hel måned, kan det altså godt blive lidt tungt, så citron skal der til. Det gør retten let og lækker, og så har jeg en mistanke om, at citronen også er med til at gøre koteletten mere juicy. Den er i hvert fald helt utrolig saftig.
Til opskriften kan man selvfølgelig bruge hvilken som helst basilikumspesto. Både den billigeste og den hjemmelavede. Bare tag den du bedst kan lide, så får du helt sikkert også det bedste resultat.

Grillede skaftkoteletter med citron og pesto
Ingredienser
- 2 skaftkoteletter ca. 700 g i alt
- 2 spsk pesto
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk honning
- salt og peber
- evt. et par skiver citron
Sådan gør du
- Bland en marinade af pesto, citronsaft og honning. Tør koteletterne med et stykke køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad dem evt. trække et par timer på køl.
- Krydr med salt og peber, og grill koteletterne ved høj varme. Læg evt. et par citronskiver på, mens de grilles. Tilberedningstiden afhænger af koteletternes tykkelse, men regn med 2-4 minutter på hver side.
Skriv et svar