Haps, haps, haps! Jeg har lavet små og syndige granolabidder til lidt forkælelse her midt på ugen.
Her har I simpelthen den lækreste treat, som er så uforskammet nem at lave, at der ikke er grund til at lade være. Vi taler granola med smørkaramel, chokolade og peanutbutter smeltet sammen til små skønne hapsere. Ingen bagning og ingen besværligheder – så bare gå i gang.
Vi taler heftige sager her. Der er godt med gods i granolabarerne, og jeg deler dem gerne i to bidder, og gemmer den ene til senere. Manden kan til gengæld godt spise et par stykker, så barerne på billedet er det perfekte kompromis: To til Manden og en halv til mig.
Jeg fik idéen til granolabidderne, da jeg forsøgte mig med et sundhedstema i maj. De er godt nok ikke blevet heeeelt så sunde, som jeg forestillede mig dengang, men der er da både hampefrø, havregryn og mandler i – så helt galt kan det jo ikke være. I hvert fald smager de fantastisk.
Det bedste ved barerne er helt sikkert granolaen. Den har jeg lavet hundredevis af gange, og nu har jeg endelig en anledning til at dele opskriften. Den er lavet af rigelig smørkaramel og havregryn, og jeg spiser den som topping på frugtdesserter, som drys på mine havregryn og nu også som en del af disse granolabidder. Portionen i denne opskrift er rigelig stor til, at der bliver lidt til overs. Og det er helt med vilje.
Peanutbutter- og chokoladeblandingen er også et hit. Det giver den perfekte konsistens, og så er det bare så supernemt at lave. Det skal bare smeltes sammen, og hældes i en form.
For at chokoladebarerne ikke skal blive for fedtede skal der også drys på undersiden. Jeg er vild med smagen af hampefrø, som jeg har blandet med lige dele mandler. De kan dog sagtens erstattes af andre finthakkede nødder.

Granolabidder med peanutbutter og chokolade
Ingredienser
- 50 g smør
- 2 dl sukker
- 4 dl grovvalsede havregryn
- 200 g mørk chokolade
- 200 g peanutbutter - gerne crunchy
- 1 spsk honning
- ½ dl hampefrø
- ½ dl finthakkede mandler
Sådan gør du
- Smelt smør og sukker til gylden karamel på en pande ved middel varme. Husk at røre i blandingen. Tilsæt havregryn, og vend dem rundt på panden, til karamellen har fordel sig på grynene. Fordel den varme granola på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
- Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad sammen med peanutbutter og honning. Rist imens mandler og hampefrø på en pande.
- Beklæd en rektangulær form med bagepapir, og drys mandler og hampefrø i et tyndt lag, der dækker bunden. Hæld den varme chokoladeblanding over, og glat den ud med bagsiden af en ske.
- Bræk granolaen i små stykker, og fordel ca. ⅔ over chokoladen. Tryk den lidt ned, og sørg for at chokoladen er helt dækket. (Gem resten af granolaen som toping til din morgenmad.)
- Sæt formen på køl et par timer, til chokoladen er skærefast. Opbevar de færdige barer/bidder i en lufttæt beholder i køleskabet.
De ser helt fantastiske ud – det må klart være mit næste værtindeprojekt til min mor 😀
– A
tak <3 I lader til at være ret gode til at forkæle hinanden i din familie. Det er altså ret hyggeligt.
Uhm de ser lækre ud 🙂 Hvad mon man evt kunne erstatte hampefrø med, hvis man ikke lige har dét i huset?
Hampefrø smager lidt som nødder, og vil fint kunne udskiftes med fx ekstra mandler eller hasselnødder. Sesamfrø ville nok heller ikke være tosset.