Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Granolabidder med peanutbutter og chokolade

27. juni 2017 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

Haps, haps, haps! Jeg har lavet små og syndige granolabidder til lidt forkælelse her midt på ugen.

Her har I simpelthen den lækreste treat, som er så uforskammet nem at  lave, at der ikke er grund til at lade være. Vi taler granola med smørkaramel, chokolade og peanutbutter smeltet sammen til små skønne hapsere. Ingen bagning og ingen besværligheder – så bare gå i gang.

Vi taler heftige sager her. Der er godt med gods i granolabarerne, og jeg deler dem gerne i to bidder, og gemmer den ene til senere. Manden kan til gengæld godt spise et par stykker, så barerne på billedet er det perfekte kompromis: To til Manden og en halv til mig.

Jeg fik idéen til granolabidderne, da jeg forsøgte mig med et sundhedstema i maj. De er godt nok ikke blevet heeeelt så sunde, som jeg forestillede mig dengang, men der er da både hampefrø, havregryn og mandler i – så helt galt kan det jo ikke være.  I hvert fald smager de fantastisk.

Det bedste ved barerne er helt sikkert granolaen. Den har jeg lavet hundredevis af gange, og nu har jeg endelig en anledning til at dele opskriften. Den er lavet af rigelig smørkaramel og havregryn, og jeg spiser den som topping på frugtdesserter, som drys på mine havregryn og nu også som en del af disse granolabidder. Portionen i denne opskrift er rigelig stor til, at der bliver lidt til overs. Og det er helt med vilje.

Peanutbutter- og chokoladeblandingen er også et hit. Det giver den perfekte konsistens, og så er det bare så supernemt at lave. Det skal bare smeltes sammen, og hældes i en form.

For at chokoladebarerne ikke skal blive for fedtede skal der også drys på undersiden. Jeg er vild med smagen af hampefrø, som jeg har blandet med lige dele mandler. De kan dog sagtens erstattes af andre finthakkede nødder.

Granolabidder med peanutbutter og chokolade

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 50 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g peanutbutter - gerne crunchy
  • 1 spsk honning
  • ½ dl hampefrø
  • ½ dl finthakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og sukker til gylden karamel på en pande ved middel varme. Husk at røre i blandingen. Tilsæt havregryn, og vend dem rundt på panden, til karamellen har fordel sig på grynene. Fordel den varme granola på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
  • Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad sammen med peanutbutter og honning. Rist imens mandler og hampefrø på en pande.
  • Beklæd en rektangulær form med bagepapir, og drys mandler og hampefrø i et tyndt lag, der dækker bunden. Hæld den varme chokoladeblanding over, og glat den ud med bagsiden af en ske.
  • Bræk granolaen i små stykker, og fordel ca. ⅔ over chokoladen. Tryk den lidt ned, og sørg for at chokoladen er helt dækket. (Gem resten af granolaen som toping til din morgenmad.)
  • Sæt formen på køl et par timer, til chokoladen er skærefast. Opbevar de færdige barer/bidder i en lufttæt beholder i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brownies, muffins og andre små kager, Kager og sødt, Opskrifter Tags: chokolade, granola, muslibar, peanutbutter

« Tænker på…
Tænker på… »

Kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog skriver

    27. juni 2017 kl. 22:36

    De ser helt fantastiske ud – det må klart være mit næste værtindeprojekt til min mor 😀

    – A

    Svar
    • Valbylille skriver

      27. juni 2017 kl. 22:52

      tak <3 I lader til at være ret gode til at forkæle hinanden i din familie. Det er altså ret hyggeligt.

      Svar
  2. Christina skriver

    29. januar 2018 kl. 15:15

    Uhm de ser lækre ud 🙂 Hvad mon man evt kunne erstatte hampefrø med, hvis man ikke lige har dét i huset?

    Svar
    • Valbylille skriver

      29. januar 2018 kl. 22:18

      Hampefrø smager lidt som nødder, og vil fint kunne udskiftes med fx ekstra mandler eller hasselnødder. Sesamfrø ville nok heller ikke være tosset.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved