Som barn havde jeg en god veninde fra Thailand, hvis mor lavede de lækreste kødboller med en spøjs gummiagtig konsistens. På thai hed de vist hoppebolde, hvilket ikke var helt skævt fundet på. Disse kødboller er der ikke meget hopperi over, men smagen sender mig lige fluks hjem i køkkenet hos min thaivenindes mor.
Kødbollerne blev serveret på spyd for hyggens skyld, og vi spiste dem med stegte ris og skoldet broccoli til. Et spyd med fem kødboller er måske lige i overkanten til den 3-årige, men hun var så begejstret for dem, at hun endda nappede et par stykker til. Og det skulle være hende vel undt. Hun havde været sød at hjælpe i køkkenet med at finde råvarer frem, slå æg ud, røre fars sammen og måle ingredienser af til marinaden, alt imens hun gentagne gange proklamerede, at hun hverken kunne lide ingefær, forårsløg eller kød. Det var hurtigt glemt.
25 små glaserede thaikødboller
1 stilk citrongræs
2 cm ingefær
1 forårsløg
1 fed hvidløg
500 g hakket svinekød
1 æg
1 spsk mel
rigeligt olie til stegning
0,5 dl hoisinsauce
1 spsk fiskesovs
1-2 spsk brun farin
2 spsk vand
Hak citrongræs, ingefær, forårsløg og hvidløg fint, og rør det i kødet sammen med æg og mælk. Farsen skal være rimelig fast og behøver ikke at hvile.
Form 25 små kødboller, og steg dem brune i rigeligt olie 12-13 stykker ad gangen.
Bland imens ingredienserne til marinaden. Varm den op på en pande, og vend de færdigstegte kødboller i. Server dem rygende varme med nudler eller ris og masser af grønt til.
Skriv et svar