Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Glaserede thaikødboller med ingefær og citrongræs

18. april 2014 by Valbylille Skriv kommentar


Som barn havde jeg en god veninde fra Thailand, hvis mor lavede de lækreste kødboller med en spøjs gummiagtig konsistens. På thai hed de vist hoppebolde, hvilket ikke var helt skævt fundet på. Disse kødboller er der ikke meget hopperi over, men smagen sender mig lige fluks hjem i køkkenet hos min thaivenindes mor.

Kødbollerne blev serveret på spyd for hyggens skyld, og vi spiste dem med stegte ris og skoldet broccoli til. Et spyd med fem kødboller er måske lige i overkanten til den 3-årige, men hun var så begejstret for dem, at hun endda nappede et par stykker til. Og det skulle være hende vel undt. Hun havde været sød at hjælpe i køkkenet med at finde råvarer frem, slå æg ud, røre fars sammen og måle ingredienser af til marinaden, alt imens hun gentagne gange proklamerede, at hun hverken kunne lide ingefær, forårsløg eller kød. Det var hurtigt glemt.

25 små glaserede thaikødboller
1 stilk citrongræs
2 cm ingefær
1 forårsløg
1 fed hvidløg
500 g hakket svinekød
1 æg
1 spsk mel
rigeligt olie til stegning

0,5 dl hoisinsauce
1 spsk fiskesovs
1-2 spsk brun farin
2 spsk vand

Hak citrongræs, ingefær, forårsløg og hvidløg fint, og rør det i kødet sammen med æg og mælk. Farsen skal være rimelig fast og behøver ikke at hvile.

Form 25 små kødboller, og steg dem brune i rigeligt olie 12-13 stykker ad gangen.

Bland imens ingredienserne til marinaden. Varm den op på en pande, og vend de færdigstegte kødboller i. Server dem rygende varme med nudler eller ris og masser af grønt til.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Asien, Familiefavoritter, Gris, Opskrifter Tags: børn i køkkenet, citrongræs, det thailandske køkken, fars, frikadelle, ingefær, kødbolle

« Saftig sandkage med syltet appelsin og chokolade
Hjemmelavet ymerdrys af den helt simple slags »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved