Jeg er stadig i vild jubel over spaghettigræskar, og denne opskrift er simpelthen noget af det bedste, der er sket i mit køkken gennem de sidste par måneder. Jeg har fyldt græskaret med fed bechamél og en virkelig god tomatsovs med salsiccia og oliven. Og så er den toppet med gavmilde mængder mozzerella.
Det smager virkelig godt!
Egentlig ville jeg have tilberedt græskarret som en klassisk lasagne med en god bolognese, men så fik jeg lyst til at eksperimentere lidt mere. Jeg er helt pjattet med salsiccia, og den markante smag af fennikel giver lige tilpas kant til den afdæmpede spaghettisquash og den milde béchamel. Virkelig godt match med god smag af efterår.
Jeg har stadig planer om græskarlasagne med helt traditionelt fyld, og på samme vis skal jeg da også lige prøve min nye tomat/saalsicciasovs til en helt almindelig gang pasta. På den måde er det altså virkelig nemt at få nye retter på bordet.
Jeg er jo i Paris i disse dage, og var her til aften et smut i et lille supermarked. Det er helt utroligt så mange forskelige græskar, der fylder i grøntsagsafdelingen. Jeg håber virkelig, at vi snart får flere sorter at se i Danmark. De er jo så forskellige, at man næsten kan spise græskar hver dag uden at få for meget.

Fyldt spaghettisquash à la lasagne
Ingredienser
- 1 spaghettisquash
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk olie
- 300 g rå salciccia
- 400 g mosede tomater
- ca. 25 sorte oliven uden sten
- 1 tsk oregano
- 1 tsk honning
- 1,5 spsk hvedemel
- 1,5 spsk smør
- 5 dl mælk
- muskatnød
- salt og hvid peber
- 2 kugler mozzerella
Sådan gør du
- Halver spaghetti squashen, og befri den for kern og løse tråde.
- Kom begge halvdele i en kold ovn med snitfladen opad. Sæt ovenen på 200c, og bag dem ca. 1 time. De er færdige, når man let kan stikke en gaffel gennem kødet ned til skallen.
- Mens græskaret bages, forberedes fyldet.
- Snit løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olien i en dyb pande. Tag dem fra.
- Kom små tykker pølse uden skind på panden, og steg dem til lysebrune kødboller. TIlsæt tomat, løg, oregano og honning, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de sorte oliven.
- Når tomatsovsen simrer, er det tid til at lave béchamelsaucen.
- Smelt smørret i en gryde, og rør melet i til en melbolle. Pisk mælken i lidt efter lidt, til saucen er tyktflydende og lækker. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og hvid peber.
- Tag de færdigbagte græskar ud af ovnen. Brug en gaffel til at løsne kødet i lange spaghettitråde. Fordel tomatsovsen i de to skaller og vend den sammen med spaghettitrådene. Kom béchamelsaucen over. Pluk mozzerellaosten henover, og kom græskarerne tilbage i ovnen. Giv dem 10 minutter mere, og evt. lidt grill til sidst for mere kulør.
Altså, hvor du tryller!! Håber Paris er trés bon! ❤️
Madlavning er vist altid lidt magisk, er det ikke? Jeg bliver i hvert fald altid benovet over, at man – som her – kan komme et stenhårdt græskar i ovnen og få noget der ligner spaghetti ud igen. Det er trylleri.
Paris er også magisk, og jeg stornyder hvert minut.
Hvor gør du af spaghetti trådene?
De skal bare blive i græskarret. Jeg kan godt se, at det ikke fremgår tydeligt, så det får jeg lige gjort noget ved. Tusind tak for din kommentar.