Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Fyldt spaghettisquash à la lasagne

18. oktober 2016 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

lasagnefyldt-spaghettisquash_-4

Jeg er stadig i vild jubel over spaghettigræskar, og denne opskrift er simpelthen noget af det bedste, der er sket i mit køkken gennem de sidste par måneder. Jeg har fyldt græskaret med fed bechamél og en virkelig god tomatsovs med salsiccia og oliven. Og så er den toppet med gavmilde mængder mozzerella.  

Det smager virkelig godt!

lasagnefyldt-spaghettisquash_-6

Egentlig ville jeg have tilberedt græskarret som en klassisk lasagne med en god bolognese, men så fik jeg lyst til at eksperimentere lidt mere. Jeg er helt pjattet med salsiccia, og den markante smag af fennikel giver lige tilpas kant til den afdæmpede spaghettisquash og den milde béchamel. Virkelig godt match med god smag af efterår.

Jeg har stadig planer om græskarlasagne med helt traditionelt fyld, og på samme vis skal jeg da også lige prøve min nye tomat/saalsicciasovs til en helt almindelig gang pasta. På den måde er det altså virkelig nemt at få nye retter på bordet.

lasagnefyldt-spaghettisquash_-2

Jeg er jo i Paris i disse dage, og var her til aften et smut i et lille supermarked. Det er helt utroligt så mange forskelige græskar, der fylder i grøntsagsafdelingen. Jeg håber virkelig, at vi snart får flere sorter at se i Danmark.  De er jo så forskellige, at man næsten kan spise græskar hver dag uden at få for meget.

lasagnefyldt-spaghettisquash_-5

Fyldt spaghettisquash à la lasagne

Valbylille
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 spaghettisquash
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • 300 g rå salciccia
  • 400 g mosede tomater
  • ca. 25 sorte oliven uden sten
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk honning
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1,5 spsk smør
  • 5 dl mælk
  • muskatnød
  • salt og hvid peber
  • 2 kugler mozzerella

Sådan gør du
 

  • Halver spaghetti squashen, og befri den for kern og løse tråde.
  • Kom begge halvdele i en kold ovn med snitfladen opad. Sæt ovenen på 200c, og bag dem ca. 1 time. De er færdige, når man let kan stikke en gaffel gennem kødet ned til skallen.
  • Mens græskaret bages, forberedes fyldet.
  • Snit løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olien i en dyb pande. Tag dem fra.
  • Kom små tykker pølse uden skind på panden, og steg dem til lysebrune kødboller. TIlsæt tomat, løg, oregano og honning, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de sorte oliven.
  • Når tomatsovsen simrer, er det tid til at lave béchamelsaucen.
  • Smelt smørret i en gryde, og rør melet i til en melbolle. Pisk mælken i lidt efter lidt, til saucen er tyktflydende og lækker. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og hvid peber.
  • Tag de færdigbagte græskar ud af ovnen. Brug en gaffel til at løsne kødet i lange spaghettitråde. Fordel tomatsovsen i de to skaller og vend den sammen med spaghettitrådene. Kom béchamelsaucen over. Pluk mozzerellaosten henover, og kom græskarerne tilbage i ovnen. Giv dem 10 minutter mere, og evt. lidt grill til sidst for mere kulør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

lasagnefyldt-spaghettisquash_

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Gris, Opskrifter, USA Tags: lasagne, salsiccia, spaghettigræskar

« Ta’ med til Paris
Krydret butternutkage med den lækreste glasur »

Kommentarer

  1. www.skøreliv.dk skriver

    19. oktober 2016 kl. 07:10

    Altså, hvor du tryller!! Håber Paris er trés bon! ❤️

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. oktober 2016 kl. 21:23

      Madlavning er vist altid lidt magisk, er det ikke? Jeg bliver i hvert fald altid benovet over, at man – som her – kan komme et stenhårdt græskar i ovnen og få noget der ligner spaghetti ud igen. Det er trylleri.

      Paris er også magisk, og jeg stornyder hvert minut.

      Svar
  2. Tina skriver

    13. september 2019 kl. 08:01

    Hvor gør du af spaghetti trådene?

    Svar
    • Valbylille skriver

      18. september 2019 kl. 08:24

      De skal bare blive i græskarret. Jeg kan godt se, at det ikke fremgår tydeligt, så det får jeg lige gjort noget ved. Tusind tak for din kommentar.

      Svar

Skriv et svar til Valbylille Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved