Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Frikadeller – som hjemme hos Marie

27. november 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

frikadeller

Runde, saftige frikadeller med et lille strejf allehånde er blevet lidt af en favorit i det lille hjem. De smager fuldstændig lige så godt, som dem jeg fik serveret hos min barndomsveninde. Og det siger ikke så lidt. Det er nemlig de eneste frikadeller, jeg overhovedet ville spise som barn. Til gengæld spiste jeg mange.

Det er faktisk ret nyt for mig at lave frikadeller. Jeg har altid syntes, at det var lidt af en kedelig kødbolle, der ikke var besværet værd. Da jeg sidste år købte en halv gris, blev jeg derfor en anelse bekymret over, hvor meget hakket kød der sidder på sådan en basse. Man kan jo ikke spise boller i karry thaikødboller hver uge.

Så jeg gav mig selv en frikadelleudfordring, og sørme så om ikke den har båret frugt. Efter to forsøg havde jeg lært at lave de her megagode frikadeller, og jeg har også fundet ud af, at det slet ikke er så besværligt, som jeg troede. Nu har jeg lavet dem mindst 5-6 gange, og de er lidt af et hit.

Og for at det ikke skal være løgn, er opskriften så nem, at jeg kan den udenad. Se det er nemt.

“Hemmeligheden bag frikadellerne er allehånde.” Det overhørte jeg engang Maries mor fortælle min mor, og den visdom har jeg så gemt på, indtil jeg selv turde røre en frikadellefars. I al den tid har jeg så også gemt på en smule skam over at have fortalt om min mors manglende frikadellekundskaber, for derudover var hun altså virkelig en god kok.

Nu er skammen så byttet til en god frikadelleopskrift, og jeg er sikker på, at min mor ville synes, at det var prisen værd.

Selvom hun nok fortsat ville nøjes med at hakke løgene…

frikadeller-2

De bedste frikadeller

Valbylille
4.5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 500 g hakket gris
  • 1 æg
  • 1 revet løg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk allehånde
  • Smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i en skål, og rør dem godt sammen. Brug gerne de kroge, der følger med elpiskeren.
  • Lad farsen hvil på køl 1/2-1 time, og form den derefter til runde kugler. Steg dem brune i smør, og server dem med dit yndlingstilbehør. Her er det karamelliserede selleritern og rosenkål samt granatæblekerner og kartoffelmos. Så godt!
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Familiefavoritter, Gris, Opskrifter, Skolestart Tags: fars, frikadelle, rosenkål, selleri

« Pandekagelagkage med chokoladecreme og nougatknas – Så nem
Boganmeldelse: Kødfri Mandag »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved