Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Fougasse med cheddar og chili

16. november 2014 by Valbylille Skriv kommentar

franske fougasse
Fougasse er for mig fyldt med franske minder om lange eftermiddage på trappen foran Sacre Coeur med en kold orangina i den ene hånd og to fougasse i en bagerpose på trappen ved siden af. Den ene med oliven og den anden med en slags bacon. Nøj, hvor har jeg tilbragt mange søndage på den måde og allerhelst sammen med en god veninde.

Så sad vi der og brækkede af de samme brød, skuede ud over byen og delte fremtidsdrømme og -bekymringer.  Første gang Manden var med i Paris, blev han også introduceret til dette ritual, og heldigvis kunne han også se skønherligheden i de simple og noget så velsmagende brød
franske fougasse
Utroligt nok er brødene virkelig nemme at bage selv. Det er ellers sjældent, at noget med så stor smag og så beskeden fremtoning faktisk er til at gå til. Min erfaring er i hvert fald, at rustikke brød ofte snyder og er langt sværere at frembringe, end de ser ud til. Det gør disse brød heldigvis ikke.
franske fougasse
Denne udgave med chili og cheddar serverede jeg til en cremet jordskoksuppe lørdag aften. De smager også fabelagtigt helt naturel eller med fx rosmarin, skinke, peberfrugt eller mine pariserklassikere: bacon og oliven. En enkelt smagsgiver er rigeligt, da charmen ved brødene netop er enkeltheden.

Fougasse
(4 stk)
300g mel
10 g gær
1 tsk salt
1 tsk chiliflager
2 dl vand
75 g cheddar

Smuldr gæren ud i melet i et dejfad, og bland også chili og salt i. Hæld vandet i, og brug en dejskraber til at samle dejen.

Når dejen hænger nogenlunde sammen, tages den op af skålen. Drys mel på bordpladen, og kast dejen ned i bordet. Træk den op, og kast den ned igen. Bliv ved, indtil dejen er helt glat og ensartet. Når den bliver lidt lang i faconen, foldes den ene ende henover den anden, og så skal den bare kastes igen. Det tager lidt tid, men er det hele værd.

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur under et fugtigt klæde. Hæld derefter dejen ud på bordet, og træk den ud i pizzaform. Del dejen i fire trekanter, og skær 6 skrå snit i hvert stykke – 3 på hver side. Læg brødene på en forvarmet bagesten eller en bageplade, og træk dem ud i bladform.

Fordel osten i små stykker på brødene ,og bag dem 10 minutter ved 250c varmluft i en forvarmet ovn. Åbn ikke ovnlågen, før brødene er gyldne.

Lad brødene køle lidt af, og nyd dem nybagte med et glas orangina eller rødvin eller server dem som tilbehør til fx suppe.
franske fougasse

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Frankrig, Opskrifter Tags: bagværk, brød, det franske køkken, fougasse

« Hjemmesyltede rødbeder med peberrod
Min mormors honningkager – den hemmelige opskrift »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved