Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Forårsgrøn tabbouleh med bøffelmælksmozzerella

2. maj 2017 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

Jeg har den perfekte opskrift til at begynde en ekstra sund forårsmåned!!!

Salat og sundhed hænger uløseligt sammen, så hvad er mere passende end at begynde mit sundhedstema med netop en salatopskrift? Altså ikke den kedelige slags, som smager af vand og slankekur, men en skøn og mættende tabbouleh – smækfyldt med friske krydderurter og sprøde grøntsager? Den smager så forbandet godt, at selv salatfornægtere må overgive sig.

Almindeligvis bruger jeg couscous til tabbouleh, men til denne opskrift havde jeg lyst til noget lidt grovere, og har derfor brugt bulgur. En form for kerner ville også være fint- bare der er noget at tygge i.

Der er så mange skønne ting i salaten, at jeg slet ikke ved, hvor jeg skal begynde. Hmm, lad mig se, lad mig se…

Aspargesene! Det er dem, vi begynder med. Er du så heldig at have adgang til helt friskhøstede asparges, så glem alt om at følge opskriften. Så skal de bare i rå. Andet vil være synd. Har du derimod et bundt asparges fra supermarkedet, så skal du bare se løjer. Lidt citronolie og en tur på grillen, og de grønne stængler smager som en bid af himlen.

Vindruerne bør også nævnes som noget af det første. De giver sødme og saftighed til tabboulehen, og sætter fut i sanserne. Der skal ikke så mange til, men de er altså helt uundværlige.

Mozzerellaen er salatens knap så sunde indslag. Den er med til at gøre Tabboulehen til et måltid i sig selv, og kan eventuelt udskiftes med et stykke grillet kød eller fisk. Jeg foretrækker dog mozzerellaen. Dens fedme og runde smag komplementerer salaten helt fantastisk, og så smager en ægte bøffelmælksmozzerella bare godt. Altid! Og den smager endnu bedre med et lille skvæt olivenolie over, mmmm.

En syrlig dressing og en masse friske krydderurter hører også med til en god tabbouleh, og på det punkt er denne opskrift helt klassisk. Brug en god olivenolie og spar ikke på hverken mynte eller persille – så skal det nok blive godt.

Fennikel, agurk og forårsløg bidrager med knas og kant, og jeg er helt pjattet med så forskelligt salaten smager fra bid til bid. Først den skarpe lakridssmag fra fennikel og så en saftig drue, et stykke asparges og en bid ost. Haps! Den perfekte mundfuld!

Forårsgrøn tabbouleh med bøffelmælksmozzerella


5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl bouillon/fond
  • saft fra 1/2 citron
  • 2 tsk olivenolie
  • salt
  • 250 g asparges
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 skoleagurker i tynde skiver
  • 1/2 fennikel i tynde skiver
  • 2 dl små kernefri vindruer
  • 1 forårsløg i tynde skiver på skrå
  • 2 kugler bøffelmozzerella
  • lidt ekstra olivenolie

Sådan gør du
 

  • Kog bulguren i bouillon i den tid, der er anvist på pakken.
  •  Bland imens en dressing af citronsaft, olivenolie og salt. Knæk enderne af aspargesene og kasser dem. Pensl aspargesene med en anelse dressing og læg dem på en varm grill eller grillpande. Hold øje med dem, og vend dem et par gange undervejs.
  • Hak krydderurterne fint og bland dem i dressingen. Lad den nykogte bulgur dampe en anelse af, og vend den i dressingen.
  • Bland agurk, fennikel og forårsløg i, og anret tabboulehen på et fad. Fordel de grillede asparges og druerne henover, og læg mozzerellaostene ved. Hæld eventuelt lidt ekstra olie over ostene.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Forår, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, Vegetar Tags: agurk, bulgur, fennikel, mozzarella, tabouleh

« 10 fornøjelser i maj
Tænker på… »

Kommentarer

  1. Malene skriver

    3. maj 2017 kl. 10:31

    Det ser virkelig indbydende ud. Til alt held har jeg det hele hjemme, bortset fra fennikel, men det kan nok udelades.

    Svar
    • Valbylille skriver

      3. maj 2017 kl. 22:38

      Sikke et sammentræf! Fennikel kan snildt undværes. Jeg håber at du kan lide salaten.

      Svar
      • Malene skriver

        8. maj 2017 kl. 10:41

        Det er simpelthen optur, når man tilfældigt falder over en lækker opskrift og allerede har alle ingredienser hjemme. Jeg lavede den i torsdags og den smagte fantastisk!

        Svar
        • Valbylille skriver

          9. maj 2017 kl. 22:09

          Tusind tak for din tilbagemeldingg! Den er altså også optur!

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved