Jeg har den perfekte opskrift til at begynde en ekstra sund forårsmåned!!!
Salat og sundhed hænger uløseligt sammen, så hvad er mere passende end at begynde mit sundhedstema med netop en salatopskrift? Altså ikke den kedelige slags, som smager af vand og slankekur, men en skøn og mættende tabbouleh – smækfyldt med friske krydderurter og sprøde grøntsager? Den smager så forbandet godt, at selv salatfornægtere må overgive sig.
Almindeligvis bruger jeg couscous til tabbouleh, men til denne opskrift havde jeg lyst til noget lidt grovere, og har derfor brugt bulgur. En form for kerner ville også være fint- bare der er noget at tygge i.
Der er så mange skønne ting i salaten, at jeg slet ikke ved, hvor jeg skal begynde. Hmm, lad mig se, lad mig se…
Aspargesene! Det er dem, vi begynder med. Er du så heldig at have adgang til helt friskhøstede asparges, så glem alt om at følge opskriften. Så skal de bare i rå. Andet vil være synd. Har du derimod et bundt asparges fra supermarkedet, så skal du bare se løjer. Lidt citronolie og en tur på grillen, og de grønne stængler smager som en bid af himlen.
Vindruerne bør også nævnes som noget af det første. De giver sødme og saftighed til tabboulehen, og sætter fut i sanserne. Der skal ikke så mange til, men de er altså helt uundværlige.
Mozzerellaen er salatens knap så sunde indslag. Den er med til at gøre Tabboulehen til et måltid i sig selv, og kan eventuelt udskiftes med et stykke grillet kød eller fisk. Jeg foretrækker dog mozzerellaen. Dens fedme og runde smag komplementerer salaten helt fantastisk, og så smager en ægte bøffelmælksmozzerella bare godt. Altid! Og den smager endnu bedre med et lille skvæt olivenolie over, mmmm.
En syrlig dressing og en masse friske krydderurter hører også med til en god tabbouleh, og på det punkt er denne opskrift helt klassisk. Brug en god olivenolie og spar ikke på hverken mynte eller persille – så skal det nok blive godt.
Fennikel, agurk og forårsløg bidrager med knas og kant, og jeg er helt pjattet med så forskelligt salaten smager fra bid til bid. Først den skarpe lakridssmag fra fennikel og så en saftig drue, et stykke asparges og en bid ost. Haps! Den perfekte mundfuld!

Forårsgrøn tabbouleh med bøffelmælksmozzerella
Ingredienser
- 4 dl bulgur
- 8 dl bouillon/fond
- saft fra 1/2 citron
- 2 tsk olivenolie
- salt
- 250 g asparges
- 1 bundt mynte
- 1 bundt bredbladet persille
- 2 skoleagurker i tynde skiver
- 1/2 fennikel i tynde skiver
- 2 dl små kernefri vindruer
- 1 forårsløg i tynde skiver på skrå
- 2 kugler bøffelmozzerella
- lidt ekstra olivenolie
Sådan gør du
- Kog bulguren i bouillon i den tid, der er anvist på pakken.
- Bland imens en dressing af citronsaft, olivenolie og salt. Knæk enderne af aspargesene og kasser dem. Pensl aspargesene med en anelse dressing og læg dem på en varm grill eller grillpande. Hold øje med dem, og vend dem et par gange undervejs.
- Hak krydderurterne fint og bland dem i dressingen. Lad den nykogte bulgur dampe en anelse af, og vend den i dressingen.
- Bland agurk, fennikel og forårsløg i, og anret tabboulehen på et fad. Fordel de grillede asparges og druerne henover, og læg mozzerellaostene ved. Hæld eventuelt lidt ekstra olie over ostene.
Det ser virkelig indbydende ud. Til alt held har jeg det hele hjemme, bortset fra fennikel, men det kan nok udelades.
Sikke et sammentræf! Fennikel kan snildt undværes. Jeg håber at du kan lide salaten.
Det er simpelthen optur, når man tilfældigt falder over en lækker opskrift og allerede har alle ingredienser hjemme. Jeg lavede den i torsdags og den smagte fantastisk!
Tusind tak for din tilbagemeldingg! Den er altså også optur!