Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Flan de courgettes med tomatsovs

2. maj 2013 by Valbylille Skriv kommentar

 

Denne ret har været en af mine favoritter, siden jeg smagte den for første gang for mere end 10 år siden, da jeg var au pair i Paris. Middagen var oftest pænt kedelig, hvilket måske kan undre, når nu Frankrig er så kendt for deres køkken. Der er dog ret langt fra haute cuisine til hverdagsmiddage hos karrierefamilier, hvor forældrene sjældet er hjemme, før børnenes sengetid ogdesuden spiser ude mindst to gange om ugen.

Typiske middagsretter var en majskolbe eller en artiskok med en skive skinke, en butterdejsdims med gedeost og spinat, suppe fra karton, en frostpizza til deling mellem mig og tre børn, pasta med smør (det smager i øvrigt ret godt) og alt godt fra Picard, der er et supermarked kun med dybfrosne varer.

Når vi en sjælden gang imellem fik rigtig mad, var det oftest denne flan. Det var virkelig et højdepunkt både at få mad nok til at blive mæt og så tilmed sund mad – det troede jeg i hvert fald det var, indtil jeg en dag, så hvor meget fløde og ost, der var i fruens udgave.

Min udgave er noget mere fedtfattig, men ikke mindre lækker. Faktisk er det med denne ret, at jeg fik overbevist min søde kæreste om, at aftensmad godt kan være vegetarisk. En større kompliment kan en vegetarret vist ikke få.

Opskrift på flan
Til fire personer skal der bruges 4 squash, 6 æg, 1 dl mælk, 100 g revet ost, 1,5 tsk salt, peber og lidt olie.

Riv squashene groft og kom dem på en pande med lidt olie i ca. 10 minutter, til de har afgivet en del væske. Afdryp dem derefter i en sigte. De må meget gerne stå en god times tid, men mindre kan også gøre det.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen til en homogen masse. Tilsæt de afdryppede squash og osten, rør det godt sammen og hæld massen i en form. Bag flanen i 30-40 minutter ved 180 c varmluft til overfladen er lysebrun og lækker.

Server den med en god tomatsovs og eventuelt en skive grovbrød eller en salat.

















Tomatsovs
Tomatsovsen  kan passende laves, mens de revne squash drypper af og simre til flanen er færdig.

Sovsen på billedet er lavet ved at svitse 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 stor gulerod og 3 stængler bladselleri i små tern i lidt olie. Derefter tilsatte jeg en dåse flåede tomater og lod det simre i 20 minutters tid. Jeg smagte den til med en håndfuld frisk basilikum og oregano, lidt salt og peber og blendede den til sidst jævn.

Min datter var vild med den, og spiste den næsten som suppe.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Frankrig, Frokost og småretter, Opskrifter, Vegetar Tags: æg, æggeret, det franske køkken, squash

« Hjemmekærnet smør
Drys til morgenmaden »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved