Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Fish n chips med sauce tatare, ærtedip og rodfrugtfritter

6. september 2013 by Valbylille Skriv kommentar


Forleden aften kastede jeg mig ud i at lave en gang fish and chips. Jeg er ellers ikke så meget til friture, men med en fryser fuld af kuller og en lyst til at prøve noget nyt og nemt, var det lige det, der faldt mig ind.

Vi spiser normalt fisk et par gange om ugen, men på det seneste har vi været kørt lidt surt i de samme retter. Det var derfor tiltrængt at prøve noget nyt. De traditionelle fritter blev dog erstattet med ovnbagte rodfrugter, så det hele ikke blev alt for olieret.

Sådan engang fingermad er virkelig et hit hos både den lille og hendes far. Det er superlet at lave, smager rigtig godt, og på trods af den mindre rare lugt af friture, vil retten helt sikkert blive en genganger på middagsbordet.

Fisk
450 g torskefisk
200 g mel
200 g mørk øl
1 æggehvide
salt og peber
1 l smagsneutral olie

Drys salt og peber over fisken, og lad den stå at trække. Sigt melet i øllet lidt ad gangen og pisk grundigt, så der ikke kommer klumper. Stil derefter dejen på køl, og klargør rodfrugter og dip.

Når rodfrugterne er i ovnen, piskes æggehviden stiv og vendes forsigtigt i dejen.

Hæld olien i en gryde, og fyr godt op for varmen. (Hvis temperaturen er for lav, bliver fisken tør og dejen bliver ikke sprød, som den skal.) Skær fisken i passende stykker, og dyp den i dejen. Lad den dryppe lidt af og kom den derefter i olien. Tag fiskestykkerne op, når de er gyldne og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Server dem i kræmmerhuse med ovnbagte rodfrugter  og med små skåle med dip.

Tatarsauce
1 dl mayo (gerne hjemmelavet af den æggeblomme, der alligevel er i overskud, lidt sennep og eddike, salt og 2-3 dl vindruekerneolie)
1 spsk finthakket purløg
1 spsk hakket kapers
2 finthakkede cornichoner
1 spsk revet salatløg
2 spsk skyr
Lidt sennep.

Bland alle ingredienser med undtagelse af sennep. Den skal først bruges til tilsmagningen til sidst.

Ærtedip
200 g ærter
1 fed hvidløg
Saften fra 0,5 citron
Salt og peber.

Blend ærter, hvidløg og citron til en grov puré og smag til med salt og peber.

Rodfrugtfritter
2-3 bagekartofler
4 gulerødder
3 persillerødder
1-2 tsk olie
Salt

Skær grøntsagerne i stænger og kom dem i en plastikpose sammen med olien. Tryk dem rundt i posen, så de blandes med olien. Fordel dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 200 c i ca. 20 minutter. Drys med salt.

Andre rodfrugter som fx selleri og pastinak kan også bruges. Undgå rødbede til denne ret. Den er ikke god til dippene.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Dip, drys og syltede sager, England, Familiefavoritter, Fisk og skaldyr, Opskrifter, Salat og tilbehør, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm. Tags: friture, kuller, rodfrugt

« Sweatshirtkjole med flodkøer
Ny yndlingsmorgenmad »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved